LED TV
FIRMA: FOX
MODEL: 32DLE188
CHASSIS: NE ZNAM
MAINBOARD: CV338H-U42
PANEL: CX315DLEDM
T-CON BOARD: NE ZNAM
SMPS: NE ZNAM
SIMPTOMI:
Televizor ne može da se isključi ni pomoću daljinskog, ni pomoću glavnog dugmeta, ni pomoću postavljanja sleep tajmera.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Televizor je inicijalno imao problem sa pokretanjem sistema - zaglavio bi se na logou i posle nekih 30 sekundi bi se sam isključio. Pokušan je fabrički reset pomoću USB fleške korišćenjem uputstva sa ovog posta: https://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=349490#p349490.
Ovo jeste rešilo taj problem, televizor sada radi odlično, osim što ne može da se isključi, a da se ne izvuče iz struje. Pokušano je ponovo sa fabričkim resetovanjem (sada iz podešavanja), čišćenje keš memorije, hard reset (izvučen iz struje, glavno dugme držano 60 sekundi, ostavljeno još 5-10 minuta da stoji i vraćen u struju) ali bez uspeha.
Kada sleep timer stigne do nule, prikazuje se poruka "Preparing to shutdown" i nakon nekoliko sekundi se samo skloni sa ekrana, a televizor i dalje radi.
Koliko sam uspeo da pročitam sa ruskog sajta, ako fabrički reset ne uspe, potreban je reflash firmware-a, pa me zanima da li neko možda ima software za ovaj model ili neku alternativu za ovaj problem.
Hvala unapred i srećni praznici.
FOX 32DLE188, neće da se isključi
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
- alexa_pg
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Re: FOX 32DLE188, neće da se isključi
Nisam imao u svojoj praksi ovakav slučaj.
Prije zamjene softvera provjerio bih u SM ima li nešto poput "Always on" ili da je aktiviran Hotel mode sa istom opcijom.
Prije zamjene softvera provjerio bih u SM ima li nešto poput "Always on" ili da je aktiviran Hotel mode sa istom opcijom.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Proverio sam ponovo, ali jedine opcije koje vidim su "Režim prodavnice" (koji je isključen) i "Kućni režim". Osim ako ne postoji neki skriveni meni, to je sve što imam.
- alexa_pg
- Site Admin

Provjeri i hardver.
Komanda za ON/OFF dolazi iz procesora. Provjeri da li ima promjene napona na R72 prilikom uključivanja i isključivanja aparata daljinskim ili ručno. Ako ovdje postoji promjena napona (L/H) onda provjeriti Q1 i Q2. Jedan od njih je neispravan
Komanda za ON/OFF dolazi iz procesora. Provjeri da li ima promjene napona na R72 prilikom uključivanja i isključivanja aparata daljinskim ili ručno. Ako ovdje postoji promjena napona (L/H) onda provjeriti Q1 i Q2. Jedan od njih je neispravan
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Nažalost, nemam potrebnu opremu da bih odradio merenja, niti iskustva sa elektronikom. Da li misliš da software ne bi pomogao u ovom slučaju?
- KASA1
- Site Admin

Teško je reči... svakako bi trebalo provjeriti power on/off liniju prije eksperimentiranja sa software-om.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"