Stranica: 1/1.

TV Plasma Philips SLC4.41EAA ne startuje ,,ODUSTAO,,

Napisan post: 14 svi 2013, 21:07
napisao Ribery
PLASMA TV
PROIZVOĐAČ: Philips
MODEL: SLC4.41EAA
MODEL DODATNO: UVSH42C128135UA52
CHASSIS: (oznaka šasije ako znate)
PANEL: S7A617525B104A521P
PANEL sec.: (oznake sa male nalepnice, tu se često nađe i mali barkod)
MAINBOARD: (oznake na matičnoj ploči. za drugi red oznaka odvojite jednim razmakom i sve u isti red)
X-SUS: ND602000041
Y-SUS: ND602000042
Ybuffer UP: SD616619326C 1D06394
Ybuffer DW: SE616619086C 1D06394
Control: (mala pločica koja se često nalazi ispod MB a povezana je flet vezama ka Z,Y i MB)
SMPS (mreža): MC34067P
SE616619086C
SIMPTOMI: Posle 3 sekunde vraca u standby
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: Televizor je dosao sa ovakvim problemom, krene da startuje, upali sliku (ili sneg bez antene) na 2 sekunde i onda je ugasi. Kada sam doneo kuci TV na Y sus ploci su 2 elektrolitska kondenzatora bila neispravna a ima ih 6 komada ukupno (470uF 100V). Zamenio sam svih 6 i sada TV krene i ugasi ga odmah. Posle toga startuje opet upali zelenu standby lampicu, drzi jedno 7 sekundi tako i posle vrati u crveni standby. Posle toga ne krece, blinka crvena standby lampica i posle toga ugasi. Problem je najveci sto sada ne pali ekran uopste, nema snega i nema nicega a kod musterije je upalio sneg, drzao 2 sekunde i vratio u standby. Svaka pomoc mi je dobrodosla posto nemam semu za ovaj TV :roll: .

slika



Odustao sam od popravke TV-a posto musterija (inace pripadnik romske nacionalnosti ) misli da taj TV moze da se popravi do 50e a mene samo Y SUS ploca kosta mnogo vise i jos se nasao uvredjenim sto je popravka skuplja a posle je i prebacio kako sam mu mozda ukrao neki deo jer sad nema slike a kod njega je imao sliku a posle transporta sliku nije imao uopste. Hteo sam da idemo i u policiju ako misli da sam mu bilo sta ukrao na sta je on odbio sve sumnje. ne znam da li vi majstori imate neke slicne stvari sa ovakvim ljudima i kako resavate to ukrao mi je deo sto je realno bila uvreda za mene :m: .

Re: TV Plasma Philips SLC4.41EAA ne startuje

Napisan post: 15 svi 2013, 08:05
napisao Damiru
Vrati stare kondenzatore i proveri napajanje dok TV radi. Možda ti novi kondenzatori nisu dobri - ne bi me čudilo...

Re: TV Plasma Philips SLC4.41EAA ne startuje

Napisan post: 16 svi 2013, 01:01
napisao Ribery
Vraceni stari kondenzatori medjutim, sada i sa starim kondenzatorima nema slike i isto se ponasa kao i sa novim. Definitivno jos uvek ima problem na Y SUS ploci.


TV je vracen musteriji jer je odustala od popravke zbog cene.

Re: TV Plasma Philips SLC4.41EAA ne startuje ,,ODUSTAO,,

Napisan post: 22 svi 2013, 00:12
napisao Majstor Djoka
Prilikom prijema uredjaja proveri ga u prisustvu musterije da ponekad ne bi imao problem.

Re: TV Plasma Philips SLC4.41EAA ne startuje ,,ODUSTAO,,

Napisan post: 22 Apr 2014, 14:22
napisao Palme
Zao mi je sto nisi popravio ovaj aparat.Problem je bio u mreznom napajanju,,,pisem po sjecanju a mislim da smo(sam)opisali i u bazi ovaj problem,,,trebao si promjeniti SMD kond.100UF/25V i mislim da bi to radilo,,,

Re: TV Plasma Philips SLC4.41EAA ne startuje ,,ODUSTAO,,

Napisan post: 24 Apr 2014, 12:56
napisao Ribery
Problem i jeste bio u mrezi ako me "musterija Brazilac" nije slagao a namestio ga je neki drugi majstor kako on kaze. Nisam dublje zalazio u problem zbog problema koji se desio a i zbog toga sto je odustao od popravke za neku simbolicnu cifru. Oni bi da poprave plazmu do 1500 din. sto je nemoguce :oklagija .

Re: TV Plasma Philips SLC4.41EAA ne startuje ,,ODUSTAO,,

Napisan post: 26 Apr 2014, 23:54
napisao Utama
Naravno da je brazilcima svaka popravka skupa jer uredjaj na sperminu na zapadu nadju dzaba pa bi hteli da se i dzaba popravi kako bi dobro zaradili .

Re: TV Plasma Philips SLC4.41EAA ne startuje ,,ODUSTAO,,

Napisan post: 26 svi 2014, 06:06
napisao surla
Nama su jednom doneli TV i kazu: majstore sve radi sve je u redu samo nema slike i tona. :)