Brimax LM19U LCD monitor gasi se
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Brimax LM19U LCD monitor gasi se
FIRMA: Brimax 19" WIDE LCD MONITOR
MODEL: LM19U
PANEL: 19"
SCALER: TSUM56AK TATUNG
KVAR: Gasi se
OPIS KVARA:
Kada monitor uključim radi oko pola minute i ugasi se, nakon toga nemoguće ga je uključiti pritiskanjem na dugme za uključenje. Mjerio sam napone na napojnoj, zadani 12V (mjereni je 12,89 V, nekada i 13V), zadani 5V (mjereni je 5,18V). Mijenjao sam kapacitete, stavio sam neke polovne, uključio sam ga i monitor je radio desetak minuta (duže nego ranije), zatim se ugasio. Nakon toga kada uključim kabl u struju, pojavi se nekad bijela slika, nekad nema ništa, nekad se nešto čuje (kao kada varniči nešto) u gornjem dijelu monitora gdje je pločica.
U dilemi sam da li je do invertera ili bih trebao nabaviti nove kapacitete pa pokušati, interesuju me vaša iskustva u ovakvim slučajevima ?
Unaprijed hvala na odgovorima.
MODEL: LM19U
PANEL: 19"
SCALER: TSUM56AK TATUNG
KVAR: Gasi se
OPIS KVARA:
Kada monitor uključim radi oko pola minute i ugasi se, nakon toga nemoguće ga je uključiti pritiskanjem na dugme za uključenje. Mjerio sam napone na napojnoj, zadani 12V (mjereni je 12,89 V, nekada i 13V), zadani 5V (mjereni je 5,18V). Mijenjao sam kapacitete, stavio sam neke polovne, uključio sam ga i monitor je radio desetak minuta (duže nego ranije), zatim se ugasio. Nakon toga kada uključim kabl u struju, pojavi se nekad bijela slika, nekad nema ništa, nekad se nešto čuje (kao kada varniči nešto) u gornjem dijelu monitora gdje je pločica.
U dilemi sam da li je do invertera ili bih trebao nabaviti nove kapacitete pa pokušati, interesuju me vaša iskustva u ovakvim slučajevima ?
Unaprijed hvala na odgovorima.
Zadnja izmena: milan, dana 19 Sep 2011, 21:01, ukupno menjano 3 puta.
Razlog: Firmu i model treba upisati u naslov
Razlog: Firmu i model treba upisati u naslov
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Re: LCD monitor se gasi
Nisi napisao jer gasi samo pozadinsko osvetljenje ili ceo monitor.U svakom slucaju prvo zameni sve elkose u primaru i sekundaru mreze...
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
Re: Brimax LM19U LCD monitor gasi se
Ugasi sve, i kontrolnu lampicu, kao da se uključi neka zaštita. Prije nego što se monitor sam isključio gledao sam spot koji nije bio fulscreen, kada sam pokušao da uvečam preko cijelog ekrana nije prikazao uopšte sliku, samo se muzika čula, i crn ekran, ponovo vratim na normalni pogled, prikazuje sliku i čuje se zvuk, nakon toga se i ugasio.
Dakle boja je ok, kontrast, svjetlost, mada sam primjetio kada se gleda iz nekog ugla kao da zelena dominira. U svakom slučaju ću zamijeniti elkose sa novima.
Dakle boja je ok, kontrast, svjetlost, mada sam primjetio kada se gleda iz nekog ugla kao da zelena dominira. U svakom slučaju ću zamijeniti elkose sa novima.
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Da li je ovo "INVERTER": TSUM 56 AK_TATUNG,
oznake se pisu bez razmaka i crtica TSUM56AK TATUNG
oznake se pisu bez razmaka i crtica TSUM56AK TATUNG
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
Moguce sto kazes da nesto povuce struju i ukljuci zastitu....pokusaj da ga upalis i da odstekas konektor koji ide na tastere,da slucajno ne zeza neki od njih....
prelemi celu mrezu i meri napone kad normalno radi i uporedi kad pocne da gasi.

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
Odgovor za milana, da radi se o tom inverteru.
Mjerio sam napone, napon 12V prije uključenja na taster iznosi 12,8V (nekada i 13V), nekada i manji, pri uključenju je 12,3V.
Prelemio sam sve tačke, njegovi originalni kapaciteti nemaju nikakve anomalije na sebi, naizgled kao novi, zamijenio sam ih sa nekakvim iz napojne jedinice koja je novije generacije, i monitor je radio duže nego ranije (desetak minuta).
Sada kada uključim kabl u struju imam bijeli ekran, što se znalo nekad i ranije desiti.
Mjerio sam napone, napon 12V prije uključenja na taster iznosi 12,8V (nekada i 13V), nekada i manji, pri uključenju je 12,3V.
Prelemio sam sve tačke, njegovi originalni kapaciteti nemaju nikakve anomalije na sebi, naizgled kao novi, zamijenio sam ih sa nekakvim iz napojne jedinice koja je novije generacije, i monitor je radio duže nego ranije (desetak minuta).
Sada kada uključim kabl u struju imam bijeli ekran, što se znalo nekad i ranije desiti.
- milan
- Preminuo
SCALER je TSUM56AK TATUNG (a moze i Main-Board)
INVERTER je deo koji kontrolise pozadinsko osvetlenje (lampe)
Ispravljac, mreza, coper, kako hoces deo koji napaja monitor.
Ponekad Inverter i ispravljac su na jednoj ploci i nose jedinstvenu oznaku.
Molim te da napises i ove oznake da bi ustanovili o kom se monitoru tacno radi jer marka
Brimax i nije poznati brend.
INVERTER je deo koji kontrolise pozadinsko osvetlenje (lampe)
Ispravljac, mreza, coper, kako hoces deo koji napaja monitor.
Ponekad Inverter i ispravljac su na jednoj ploci i nose jedinstvenu oznaku.
Molim te da napises i ove oznake da bi ustanovili o kom se monitoru tacno radi jer marka
Brimax i nije poznati brend.
Oznaka je : XP04804A
Evo slike koje sam našao, identična ploča kao kod mene.
Evo slike koje sam našao, identična ploča kao kod mene.
Zadnja izmena: milan, dana 19 Sep 2011, 21:38, ukupno menjano 3 puta.
Razlog: obrisane link-ove, za nadalje postavljaj slike
Razlog: obrisane link-ove, za nadalje postavljaj slike
- milan
- Preminuo
Nastavi sa zamenom svih elektrolitskih kondenzatora sa novim, to ti je vec donelo pocetni rezultat.
Mrezni elko 120MF/450V mozes da premeris napon na njemu, ako ima 300V dc nemoras da ga menjas
Mrezni elko 120MF/450V mozes da premeris napon na njemu, ako ima 300V dc nemoras da ga menjas
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
To što ti je beo ekran u 99% slučajeva je problem do displeja, tačnije elektronika na folijama panela. Ređe flet kabal ili digitalija.
To što si čuo da nešto varniči. Najčešće ako nije loš kontakt na konektoru za 220V onda je visoki napon za napajanje CCFL. najčešće varniči na invertor trafoima, konektorima ili na samim CCFL lampama. Neretko se desi i da sama lampa pukne te i stoga čuješ varničenje.
kreni polako...
To što si čuo da nešto varniči. Najčešće ako nije loš kontakt na konektoru za 220V onda je visoki napon za napajanje CCFL. najčešće varniči na invertor trafoima, konektorima ili na samim CCFL lampama. Neretko se desi i da sama lampa pukne te i stoga čuješ varničenje.
kreni polako...
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
Re: Brimax LM19U LCD monitor gasi se, NERIJEŠENO
Pozdrav,
izmijenjao sam kapacitete u napojnoj međutim opet isti problem. Nekada zatreperi, nekada bijel ekran potpuno, tako da sam riješio da ostavim ovako kako jest.
Puno hvala na pomoči članovima foruma.
izmijenjao sam kapacitete u napojnoj međutim opet isti problem. Nekada zatreperi, nekada bijel ekran potpuno, tako da sam riješio da ostavim ovako kako jest.
Puno hvala na pomoči članovima foruma.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
HKC LCD monitor 2209A-D gasi pozadinsko svjetlo [ODUSTAO]
napisao Woodland » 13 Feb 2013, 09:01 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 23 Odgovori
- 6954 Pregledano
-
Zadnji post napisao Woodland
01 svi 2013, 17:28
-
-
-
Monitor Samsung SyncMaster920nw gasi se posle REŠENO
napisao Ribery » 16 Jul 2013, 12:15 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 10 Odgovori
- 4023 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlatkocopa
17 Jul 2013, 16:34
-
-
-
Monitor LCD LG 1718B - Vertikalne crvene linije (RESENO)
napisao nlupco » 12 Jul 2007, 09:38 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 6 Odgovori
- 2347 Pregledano
-
Zadnji post napisao BD-electronic
22 Nov 2007, 22:59
-
-
-
tft(lcd)MONITOR HANSOL H-530 Ponekad ode slika
napisao vuletj » 27 Jan 2008, 18:40 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 6 Odgovori
- 1564 Pregledano
-
Zadnji post napisao vuletj
28 Jan 2008, 10:45
-
-
-
LCD monitor BENQ Q7T3 shema(RJESENO)
napisao Mcu » 06 svi 2008, 20:05 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 3 Odgovori
- 1661 Pregledano
-
Zadnji post napisao dzafer
09 svi 2008, 19:38
-
-
-
lcd monitor philips HNS7170T potrebna shema
napisao agatel » 12 Avg 2008, 15:38 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 10 Odgovori
- 1925 Pregledano
-
Zadnji post napisao filka
15 Avg 2008, 09:49
-
-
-
Belinea lcd monitor Potreban LD7575 (ODUSTAO)
napisao ndusan » 12 Sep 2008, 20:23 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 2 Odgovori
- 1577 Pregledano
-
Zadnji post napisao ndusan
13 Okt 2008, 11:53
-
-
-
LCD monitor ASUS VW192-Neradi napajanje (RESENO)
napisao makedonec » 01 Dec 2008, 21:45 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 8 Odgovori
- 1913 Pregledano
-
Zadnji post napisao makedonec
17 Dec 2008, 22:48
-