SAMSUNG SyncMaster 943NW

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka TFT i LCD monitora

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
hellfm
_
_
Postovi: 23
Pridružen: 27 Jul 2011, 11:53
Location: Buzim

SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao hellfm » 27 Jul 2011, 12:12

Pozdrav svima. Imam problem kod ovog monitora,kada se upali stenbay samo blinka a ne daje nikakav signal na displayu! Na sekundaru su svi naponi uredu i ne dolazi do pada napona, a takodje u primaru su isto naponi ok. Jedino sto preostaje jest mrezni chip na kojeg sumljam, ali ga nemam na stanju da probam, pa ako je neko imao ovakav slican problem.. molim pomoc...
HVALA UNAPRIJED!

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao chellawy » 27 Jul 2011, 12:39

ako imas napone na sekundaru i jos su ok , ne vidim načina da ti bude neispravan IC u mreži.
Nego prelistaj malo i čitaj više o kvarovima na samung seriji koji ti je ispred tebe. Imaš toga i ovde na forumu šta su bili najčesći kvarovi.

i onda kad se još malo potrudiš, i ako ne nadješ kvar , napiši još detalja ... pa ćeš sigurno znati šta , gde i kako ..

poz :pivopije:
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

hellfm
_
_
Postovi: 23
Pridružen: 27 Jul 2011, 11:53
Location: Buzim

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao hellfm » 27 Jul 2011, 12:45

malo sam zeznuo stvar kod sekundara,svi naponi su ok osim 3.3V..taj se ne pobudjuje nikako

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao chellawy » 27 Jul 2011, 13:09

taj napon je za napajanje procesora.
možeš da otkačiš opterećenja i da tad proveriš da li imaš taj napon.
Lakše ti je pinove procesora na koje idu napajanja da proveriš prema masi, da li je u KS.

Sve to redom ali prvo šemu ispred sebe i prati redom odakle i gde ide taj napon.
naravno prvo izmenjaj sve elko na liniji filtracije tog napona
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

hellfm
_
_
Postovi: 23
Pridružen: 27 Jul 2011, 11:53
Location: Buzim

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao hellfm » 27 Jul 2011, 13:16

sto se tice elektrolita..na tom djelu sam promjenu sve..a za filtriranje tog napona sluzi samo C 116 100mF/35V...ali mi nije jasno zasto monitor na samom startu ne da bar bljes na display..mislim da bih trebao tako da se ponasa i ako ne ide ovaj napon 3,3V..

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao chellawy » 27 Jul 2011, 13:20

ne mora uvek da bljesne displej. Zavisi šta je neispravno.

vidi , verovatno nisi čitao ... ajde proveravaj ... viewtopic.php?f=14&t=16304&start=0
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

hellfm
_
_
Postovi: 23
Pridružen: 27 Jul 2011, 11:53
Location: Buzim

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao hellfm » 27 Jul 2011, 13:42

procitao sam ja to,ali u mom slucaju nije problem do invertora niti lampi,jer stenbay mora da ostane konstantan kada prikljucis monitor na PCI...ali on i dalje ostane u tom svom fazonu blinkanja i ne reaguje apsolutno na PCI kao i da ne prikljucujes monitor na PCI..sto znaci da ne prigusuje mrezu u samom startu...

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao chellawy » 27 Jul 2011, 13:59

...definiši jasnije pojam "prigušuje mrežu"
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

hellfm
_
_
Postovi: 23
Pridružen: 27 Jul 2011, 11:53
Location: Buzim

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao hellfm » 27 Jul 2011, 14:01

pa pri samom startanju mreze stenbay odmah pocinje da blinka...sto znaci da nesto mora da postoji u primaru sto uzrokuju takvo ponasanje..

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao chellawy » 27 Jul 2011, 14:22

Nikada nisam imao kvar da zbog ICa u mreži , u sekundaru jedan napon nema a svi ostali da su OK ?

Druga je stvar kada kao kod DVDija na primer imas 2 choper trafoa i takodje 2 hibrid IC u primaru pa d ati fali 1 napon a da uzrok bude IC
A treća je stvar da su ti svi naponi izvan nominlanih vrednosti.

Ajde ti lepo traži kvar u sekundaru tj idi redom.... ima toga dosta... i batali primar za početak .....
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

hellfm
_
_
Postovi: 23
Pridružen: 27 Jul 2011, 11:53
Location: Buzim

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao hellfm » 28 Jul 2011, 08:42

sekundar detaljno pregledan od a do ž...i sve ok !znaci da ti batalis sekundar jer nije do njega

arsa
_
_
Postovi: 103
Pridružen: 29 Apr 2008, 17:19
Location: Norway
Contact person: Arsa
Specialty: tv-multimedia

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao arsa » 28 Jul 2011, 09:01

Ukoliko sumnjas u znanje i iskustvo kolega iz "expert tima" ti se vrati na primar :mrgreen:

hellfm
_
_
Postovi: 23
Pridružen: 27 Jul 2011, 11:53
Location: Buzim

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao hellfm » 28 Jul 2011, 09:19

ne..pogresno shvatate..ne sumljam ni u cije znanje niti iskustvo jer da sam sumljao ne bih se reg..na ovaj forum..ali svi poznajemo mrezu o kojoj se radi i znamo da je sekundar ove mreze jednostavan za ispitivanje i moze se prekontrolisati kompletan za 1h vremena...stoga ja njima dajem doznanja da nije do sekundara jer imam sav potreban materijal da pomjenjam kompletan sekundar da ostanu samo jamperi stari!!!a mozda ti experti sumljaju u moje znanjei iskustvo pa se non stop vracaju na SEKUNDAR!

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5724
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao milan » 28 Jul 2011, 09:29

Napisi sve oznake sa tog moitora, I oznake PCB.

arsa
_
_
Postovi: 103
Pridružen: 29 Apr 2008, 17:19
Location: Norway
Contact person: Arsa
Specialty: tv-multimedia

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao arsa » 28 Jul 2011, 09:34

hellfm je napisao:malo sam zeznuo stvar kod sekundara,svi naponi su ok osim 3.3V..taj se ne pobudjuje nikako

hellfm
_
_
Postovi: 23
Pridružen: 27 Jul 2011, 11:53
Location: Buzim

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao hellfm » 28 Jul 2011, 09:57

evo slika mreze o kojoj se mrezi radi
Prilog
100_3575.JPG

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5724
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao milan » 28 Jul 2011, 10:02

Uhvatili smo se svi sekundara jer na njemu treba da bude 5V i 13V
13V ide za inverter i 5V za procesor.
Sta imas ti od tih napona?
u sekundaru jedan napon nema a svi ostali da su OK
Objasni ovo sto si napisao, odnosno koliko napona ti imas u sekundaru.
Prilog
MON.jpg

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5724
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao milan » 28 Jul 2011, 10:10

Nisi napisao oznake
5.1V i 15V
Prilog
cn2.jpg
cn2.jpg (9.88 KiB) Pregledano 1799 puta.

hellfm
_
_
Postovi: 23
Pridružen: 27 Jul 2011, 11:53
Location: Buzim

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao hellfm » 28 Jul 2011, 10:14

5.1V ide na procesor i imam taj napon OK...a na ivertor ide 15V napon i on je takodje ok!

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5724
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: SAMSUNG SyncMaster 943NW

Post napisao milan » 28 Jul 2011, 10:19

hellfm je napisao:5.1V ide na procesor i imam taj napon OK...a na ivertor ide 15V napon i on je takodje ok!
To je dobro i zavrsena prica oko primara i sekundara.
Koji napona nema ili nedostaju ili su manji ?

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje TFT - LCD Monitora”