tft belinea 19"

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka TFT i LCD monitora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
ahim
_
_

tft belinea 19"

Post napisao ahim » 02 Mar 2012, 00:04

Monitor belinea 101911 19"
Kupljen neispravan,kada se stavi pod napon zelena dva puta blinkne i onda siva i to je to.Kada sam ga otvorio vidim jedan elkos naduven (470mf/25v) i dva sagorela mosfeta(4511gm).Naduveni zamenim,a 4511gm nema da se kupi i umesto njega zamenim sp8m3 (slabiji oko dva A)računajući radiće.Povežem sve isto.Potom uočim variranje napona od 5V,izmenim sve preostale elkose i to se stabilizuje.Probam ponovo isto.Na mrežu zakačim jedan stari panel koji je oštećen ali je palio neonke ne reaguje.Povežem sa kompom da probam i uočim da zelena kada je povezan sa kompom ne blinka ali nema slike.Znači stalno sija zeleno kao da radi a slike nigde.Daq li je greška u mosfetu,pa ne može da odradi posao ili pak ne odgovara.Unapred zahvalan na savetima.

Neonke ispitane "narodnom metodom" ispravne,osigurač na panelu ispravan
Prilog
slika1.jpg
slika2.jpg

enis.tz
_
_
Contact person: enis

Re: tft belinea 19"

Post napisao enis.tz » 03 Mar 2012, 23:06

proveri ima li napon na ic (na inverteu),,moze bit da je ostecen ic :?: pa,proveri jel imas na iverteru 12V glavno napajanje,,isprati pwr on-off liniju za inverter treba da je otprilike 3.3 do 5V ide na male smd tranzistore(nalaze se ispod ic) ako imas 3.3 ili 5V napon kada je upaljen monitor obrati paznju na smd tranzistore,imao sam slucaj sa istom belineom pre par godina i bila su 2 smd tranz. :? nemogu se setit oznake nijedne :?: ,.nemoj meriti jesul probili nego pokusaj skontat koji su tip pnp ili npn pa zameni sa nekim slicnim.
doktor za svaku bol je rock and roll

ahim
_
_

Post napisao ahim » 03 Mar 2012, 23:51

Hvala na savetima.Našao sam na nekom poljskom forumu da sam umesto navedenih mosfeta trebao ugraditi IRF 7389.Navodno to odgovara, a i po datashetu to tako izgleda.Probaću in habaviti i napisati šta sam uradio.

ahim
_
_

Post napisao ahim » 13 Mar 2012, 23:09

Ugrađeni 7319,zamenjeno sve što je bilo sumnjivo(opto,tl..,zener...)sve isto.IC invertea na kratko dobije napon i nestaje.Napon mreže prema procesorskoj ploči stabilan 12 i 5v.Šema bi dobrodošla.Nađoh svašta samo za to nema.

ahim
_
_

Post napisao ahim » 22 Apr 2012, 21:29

Monitor rešen nedavno zamenon integralca u inverteru (BIT3193). :pivopije:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje TFT - LCD Monitora”