Problem Monitor SyncMaster 940MW
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Problem Monitor SyncMaster 940MW
Pozdrav, za sve ovako imam problem imam monitor TFT LCD TV monitor Samsung SyncMaster 940MW i imam jedan mali problemcic.
Monitor blago trepti,neznam šta može da bude menjao sam utičnice izvadio antenski kabl koji je pravio smetnje ali o antenskom kablu ćemo kasnije.
Jednostavno dva problema:
1.Antenski Kabl- slika trepti nenormalno
2.Izvadim antenski kabl -slika se umiri ali ponovo blago trepti.
Monitor blago trepti,neznam šta može da bude menjao sam utičnice izvadio antenski kabl koji je pravio smetnje ali o antenskom kablu ćemo kasnije.
Jednostavno dva problema:
1.Antenski Kabl- slika trepti nenormalno
2.Izvadim antenski kabl -slika se umiri ali ponovo blago trepti.
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
Re: Problem Monitor SyncMaster 940MW
treptanja i treperenja mogu da budu razlicita i i da ih izazove razlicit faktor (tj deo)
Napamet se nista ne moze reci. Apsolutno je neophodan detaljan pregled, nekada i vise-casovni da nekazem vise-dnevni...
Konstatacija u ovom slucaju nije kao opraviti recimo niski TV .....
Napamet se nista ne moze reci. Apsolutno je neophodan detaljan pregled, nekada i vise-casovni da nekazem vise-dnevni...
Konstatacija u ovom slucaju nije kao opraviti recimo niski TV .....
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
ok razmisli.
da li si kacio monitor na pc preko vga kabla kada je antenski kabal izvucen? kako se tada ponasa?
ako imas treptaje osvetljenja problem moze biti do invertera ili lampi, ali posto kazes da su ti treptaji prisutni kada ti je antenski kabal ukljucen onda to i nema bas neke veze
zato se mora dobro utvrditi da li tih treptaja ima kad je antenski kabal izvucen
ako imas treptaje osvetljenja problem moze biti do invertera ili lampi, ali posto kazes da su ti treptaji prisutni kada ti je antenski kabal ukljucen onda to i nema bas neke veze
zato se mora dobro utvrditi da li tih treptaja ima kad je antenski kabal izvucen
Da priključen je preko VGA kabla ekran je kupljen 2007 u novembru neznam šta bi mu moglo biti?
Kada je priključen antenski kabl trepti extra,a kada izvadim antenski priključak neznam kako da objasnim ali to treptanje je po celom ekranu ja mu podešavam constrats i brigh... i opet se to vidi u pozadini anteski kabl mi vec dugo stoji ovde mozda ja ranije nisam primecivao ovo treptanje pa da nije možda antenski nešto oštetio.
Kada je priključen antenski kabl trepti extra,a kada izvadim antenski priključak neznam kako da objasnim ali to treptanje je po celom ekranu ja mu podešavam constrats i brigh... i opet se to vidi u pozadini anteski kabl mi vec dugo stoji ovde mozda ja ranije nisam primecivao ovo treptanje pa da nije možda antenski nešto oštetio.
kada ides sa pc-ja, koja ti je rezolucija, i da li si odradio auto adjustment slike?
1. Stavi po jedan blok kondenzator na vruci kraj i na sirm antenskog kabla 1-10nF i na taj nacin odvoj uzemljenja.
2. Odmakni monitor (odnesi ga u rukama ako ne moze drugacije) dalje od mesta gde se sada nalazi i dalje od drugih elektrouredjaja pa vidi menja li se sta u slici.
3. Otkaci uzemljenje od racunara kao i monitora pa pogledaj menja li se nesto.
Svaku stavku posebno pa vidi hoce li, i kada da se smiri slika.
2. Odmakni monitor (odnesi ga u rukama ako ne moze drugacije) dalje od mesta gde se sada nalazi i dalje od drugih elektrouredjaja pa vidi menja li se sta u slici.
3. Otkaci uzemljenje od racunara kao i monitora pa pogledaj menja li se nesto.
Svaku stavku posebno pa vidi hoce li, i kada da se smiri slika.
Ajde probacu ovo pod 2.sam vec probao i ništa isto.
pod 1.antenski kabl sam zasada izvadio da mi nepravi problem prvo da rešimo ovo
3.
pod 1.antenski kabl sam zasada izvadio da mi nepravi problem prvo da rešimo ovo
3.
Sto se tice 3 kako to da uradim moram poseban kabl da pravim ili šta?
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Da ne bi pravio poseban kabal, ukljuci produzni kabal u obicnu utucnicu (bez uzemljenja)
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Tipujem na "1" a ostalo je ako to ne upali.
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Ukljuci monitor sa produznim kablom na drugi shuko, odnosno da bude druga faza, i ono sto ti je kolega Aleksa rekao....produzni ali bez uzemljenja...99% resavas problem...a onaj jedan posto ostaje na VGA kabl...promeni i njega...cesto znaju da su bezvezni...
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Resava ali ne sme tako da ostavi. To je samo za probu a uzemljenje mora da ima.
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
ili jednostavno kupis ovo ......
http://www.limundo.com/aukcija-isobar-s ... nji-169804
http://www.limundo.com/aukcija-isobar-s ... nji-169804
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
Ne verujem da bu mu to pomoglo posto je problem u razlici potencijala uzemljenja i antene (kod kablovske cest problem).
Neznam , ponavljam antenu ćemo posle ali ekran mi i bez antene kad je potpuno otkačim trepti razdvojio sam kablove.
Da li trebam da nosim u servis ili ?
Imam garanciju ovi mi kažu da je napajanje.
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Moguce je da ne valja stepena za napajanje monitora. Kako je isti u garantnom roku, predlazem da ga poneses u servis.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Najbolje je da ga odneses kod komsije i stavis umesto njegovog monitora pa ce ti biti jasno gde je problem.
prije nego poneses utvrdi samo jel auto adjustment odradjen na nekoj sivkastoj povrsini, imas auto pattern programcic koji dodje na disku sa drajverima za monitorrajicic je napisao:Neznam , ponavljam antenu ćemo posle ali ekran mi i bez antene kad je potpuno otkačim trepti razdvojio sam kablove.
Probao sam sve ali ništa, šta da radim da nosim u servis ili? ima neko to se najbolje vidi na sajtu rapidserbia.com zato što je crna pozadina.Pa se vidi u pozadini da treperi slika.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Monitor SyncMaster 720N RIJESENO
napisao staka » 23 Jan 2010, 16:57 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 4 Odgovori
- 1710 Pregledano
-
Zadnji post napisao staka
23 Jan 2010, 21:23
-
-
-
Monitor Samsung Syncmaster 520 tft (RESENO)
napisao electronix » 07 Mar 2010, 19:32 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 11 Odgovori
- 2483 Pregledano
-
Zadnji post napisao electronix
09 Mar 2010, 17:05
-
-
-
Samsung SyncMaster 721n problem sa osvetljenjem (RESENO)
napisao Vucko_AR » 08 Dec 2009, 12:48 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 13 Odgovori
- 3688 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
05 Feb 2011, 12:32
-
-
-
LCD Samsung SyncMaster 710v problem oko osvjetljenja RJESENO
napisao hellfm » 26 Jan 2013, 12:05 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 7 Odgovori
- 3389 Pregledano
-
Zadnji post napisao hellfm
27 Jan 2013, 14:13
-
-
-
Samsung SyncMaster 710v(NERIJESENO)
napisao skyline-GTR » 10 Jan 2009, 18:09 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 8 Odgovori
- 2253 Pregledano
-
Zadnji post napisao skyline-GTR
23 Feb 2010, 15:05
-
-
-
Samsung SyncMaster 740N ne radi invertor (Reseno)
napisao ljube » 05 Nov 2010, 16:44 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 8 Odgovori
- 2146 Pregledano
-
Zadnji post napisao ljube
08 Nov 2010, 23:58
-
-
-
SAMSUNG SyncMaster 943NW Shema ODUSTAO
napisao cacko85 » 25 Nov 2010, 01:21 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 19 Odgovori
- 4333 Pregledano
-
Zadnji post napisao buzdumra
09 Jul 2011, 12:22
-
-
- 30 Odgovori
- 4684 Pregledano
-
Zadnji post napisao milkovski08
25 Avg 2011, 02:50