kod mene sada ima dupli start boot ..
Windows7 ... šta i kako ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
- fanzo
- Site Admin

- Phone number: 0038121781575
- Specialty: tv-multimedia
Re: Windows7 ... šta i kako ..
Zeznuo si ga jer boot.ini si prepravio na Cparticiji, a win7 na drugoj particiji ima za sebe posebno boot fajl ali nije boot.ini
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
- kisko
- Preminuo
Pa i to može da se obriše sa EasyBCD... ti sad tu imaš dva XP i jedan win7fanzo je napisao:Zeznuo si ga jer boot.ini si prepravio na Cparticiji, a win7 na drugoj particiji ima za sebe posebno boot fajl ali nije boot.ini![]()
Uglavnom sa ovim programom može da se doda boot starog sistema sa add/remove entries ,dole desno se izabere sistem koji imate na toj patrticiji i klik na add/entry u gornjem prozoru će se pojaviti winXP i to je to ,odete na change setngs i postavite sistem koji će vam se dizati po defaultu nakon isteka 30 sekundi,(ja sam postavio XP i pomerio vreme na 8 sekundi i ako za to vreme neizaberem win7 on automatski diže XP),klik na save settings i to je to U suštini daje mi opciju pri dizanju sistema koju i treba Inaše meni i jeste winXP na C particiji a win7 na D što i nije bitno ovom programu jer kad se dodaje drugi sistem on ono C posivi tako da program sam stavlja boot gde treba,ti ako imaš dva puta boot u gornjem prozoru a i pri dizanju sistema trebalo bi da piše
-win7
-microsoft windows
-earlier version of windows
U tom slučaju samo obrišeš taj drugi microsoft windows(koji si dodao,ako jesi?) a ostaviš stara verzija windowsa i win7
Na WIEW meni ovako piše Malo više o svemu tome ima ovde http://www.sevenforums.com/tutorials/80 ... -7-xp.html
Evo ja sam dodao microsoft windows i program je to sam dodao na D particiju pošto win7 sebe vidi na C particiji iako to nije,naravno to mogu u svakom trenutku da obrišem
uvek ima nesto interesantno
- fanzo
- Site Admin

- Phone number: 0038121781575
da .. win7 svakako preuzima inicijativu .. a ne razumem odakle se u XP boot.ini stvorila Vista.
Ranije sam imao 2 OS.(XP) .. a sada xp i win7
bott.ini na XP (c particija)sada izgleda ovako:
a ranije je bilo ovako:
Uglavnom sada imam boot da biram win7 ili raniji win .. ako odaberem raniji, onda prelazi na boot xp1 i xp2 .. iako xp2 (na drugoj particiji) više ne postoji jer sam ga prepisao sa win7.
Ja to ručno sve ..
brljam po fajlovima..
Ranije sam imao 2 OS.(XP) .. a sada xp i win7
bott.ini na XP (c particija)sada izgleda ovako:
Kod: Označi sve
;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="xp2 computer" /FASTDETECT
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINDOWS="xp1 computer" /FASTDETECT Kod: Označi sve
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="xp1 computer" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="xp2 computer" /fastdetectJa to ručno sve ..
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
- kisko
- Preminuo
BCDEDIT.exe ti je iz vin7 komandna linija,očigledno on pri instalaciji upiše nešto i na drugu sistemsku particiju....pošto ideš sve ručno ima nešto o tome http://www.sevenforums.com/installation ... dedit.html
Uglavno radi sve kako treba a to je najbitnije
a nek piše i fanzoforum.ini ,važno da sistemi rade 
Uglavno radi sve kako treba a to je najbitnije
Ja instalirah ultimate verziju 32/64 i sve super osim što mi odmah uze 10% harda i što je probirljiva sa nero-m.Jedva nađoh nero 8 koji mi radi.Prihvati i moje drajvere od ploče (asus a7n8x-x), mada se asus zvanično odrekao podrške za tu ploču.Aktivaciju odradi sam,"idem kod čika Bilija kad oću" 
- kisko
- Preminuo
Evo da odgovorim na ovo,probao sam Siprog koji radi sa Pony v207C i radi bez problema.Mislim da i sa drugim programatorima nesme da bude problema jer u svakom momentu moze se postaviti da radi u XP moduStolle je napisao:Ništa ne rekoste za programatore.
,tu opciju imaju win7 ultimate i profesional,win7 home premium nema tu opciju.
Inace ja sam probao Siprog u redovnom win7 modu verzije ultimate i radi super
Evo i uputstva o radu sa win7,na 65 strani ima objasnjeno o prelasku na XP mod (ako vam neki programi slucajno nerade pod win7) pa verovatno ce ovo nekom pomoci.
Kod mene sve radi sto sam instalisao dosad( i VRT2009) jedino mi je problem sa Sony-eriksson mobilnim jer PC suite nece da se instalira a novi pcsuite nemoze da se skine sa zvanicnog sajta,krene pa prekine.Iz tog razloga cu pokrenuti i XP mod,a reko mozda ce uputstvo jos nekom zatrebati za neki drugi problem
- Prilog
-
Windows7-Dzepni_vodic.rar- (18.26 MiB) Preuzeto 308 puta.
- Liskun Elektronik
- gx

- Warranty service: ERG-VOX
Ja ga jos nisam ubacio u radnju,ali mislim i da necu jer nemam neke potrebe,kuci sam ga instalirao pre nekih mesec dana,radi lepo mada imam problem sa operom nesto se on i opera nevozaju cesto mi krahira,drugi problem je sto sam imao potrebu da napravim sistemski xp usb flesh,da bih mogao dici sistem na nekom notebooku i preko sedmice to nisam mogao jer mi jednostavno nekonstatuje usb flesh preko tog programa na kojem sam radio,tako da sam to odradio preko dobrog starog xp-a,sve u svemu nije los dosta novina i lepse je raditi u njemu,ali nervira me tako zbog nekih sitnica kao i to da nisam mogao ni jednu verziju nera da instaliram pa sam presao na ashampo,mada i to nije tako lose ispalo jer mi se ovaj pokazao cak i bolje od nera....
Mora da se zna ko namesta antenu, a ko vice ne valja :)
- kisko
- Preminuo
Ma ima nera koji rade na njemu,ako ti bas zapne skini sa zvanicnog sajta a ja cu ti poslati "kljuc".
Sto se tice Sony-Eriksson uspeo sam da skinem odavde i radi to na svim njihovim telefonima
,kad vec nece sa zvanicnog sajta a u pitanju je ista verzija.
Inace ja sve programe za win7 odradim iz LastXP 22 pa tako i nera.........bitno da rade programatori i to mi se cini cak i malko sporije ali ga lepo odrade.
Sto se tice Sony-Eriksson uspeo sam da skinem odavde
http://www.softpedia.com/progDownload/Sony-Ericsson-PC-Suite-Download-16854.htmlInace ja sve programe za win7 odradim iz LastXP 22 pa tako i nera.........bitno da rade programatori i to mi se cini cak i malko sporije ali ga lepo odrade.
- Stolle
- Preminuo
Drugar je uradio ovo što si naveo za virtual XP i oduševljen je. 
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- kisko
- Preminuo
Naravno jer sad vise netreba dualboot dva sistemaStolle je napisao:Drugar je uradio ovo što si naveo za virtual XP i oduševljen je.
http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspxNakon instalacije XP moda,pokrenete ga i u njemu instališete npr,pony,Xprog,UPA ili sta vec imate(kalkulatori takođe rade),nakon instalacije programa odete u START za win7,klik na all programs-virtual PC-otvorite folder Windows XP applications i iz njega klikom prebacite npr pony u taskbar windows7(kao na slici) klikom na pony-a u taskbaru automatski ga pokreće u XP modu.Mogu to i bolje objasniti ako je potrebno a imate i video fajl na zvaničnom majkrsoft sajtu.
Takodje ovde mođete preuzeti i jedan program koji vam je neophodan :oops: a verujem da ćete teško naći verziju koja radi pod win7(ova radi,provereno
http://rapidshare.com/files/354702432/Alcohol.120.Retail.v2.0.0.1331_100_working.raruvek ima nesto interesantno
- Stolle
- Preminuo
Još nešto, reče da i u virtual XP treba da se instalira antivirusni program.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- kisko
- Preminuo
Naravno,čak štaviše tu mogu da se instališu i verzije koje nemogu pod win7 kao KAV6 i slično ali iz XP moda možete da snjim preskenirate i fajlove i programe pod win7(jer u sužtini win/ je nadogradnja win XP,zato i radi sve pod njim) 
No napomenuo bih i da nemora obavezno ako na win7 imate instalisan dobar antivirus jer sa win7 vi surfujete,skidate fajlove,skenirate racunar,možete izabrati i taj fajl koji hoćete da instališete na XP mod i preskenirate i narvno ako je sve OK, tek tad ga instališete iz XP moda (kod mene je ova druga opcija sa antivirusom na win7):pivopije:
No napomenuo bih i da nemora obavezno ako na win7 imate instalisan dobar antivirus jer sa win7 vi surfujete,skidate fajlove,skenirate racunar,možete izabrati i taj fajl koji hoćete da instališete na XP mod i preskenirate i narvno ako je sve OK, tek tad ga instališete iz XP moda (kod mene je ova druga opcija sa antivirusom na win7):pivopije:
- kisko
- Preminuo
Da dodam uvezi programatora,probao sam siprog sa ponijem a radi i seeprog kao i ostali poput Beeprog od http://www.elnec.com/ sto i pise na njihovom sajtu,testiarano jos 28.oct.2009 ,iz XP moda mi i nece nesto no i nemora kad radi pod win7