Dali koristite Acronis???

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
kisko
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Dali koristite Acronis???

Post napisao kisko » 01 Apr 2009, 02:11

Nevidim da se nesto puno spominje na forumu a vrlo korisna alatka :lala:
Naime verzija koju trenutno koristim je Acronis Thrue Image Home 2009 dosta je poboljšana(il se meni čini :mrgreen: ),pravi bekap svih podataka bez obzira na exstenziju,ako imate šerovanu vezu možete tib fajlove snimiti i na drugi komp ili CD,DVD,USB stik,FTP-server ...možete podesiti kad želite da vam pravi bekap(preporučujem da prvi put napravite FULL a kasnije samo dopune),dobro je sto možete napraviti i boot CD,DVD,BLU-RAY,USB :tooo: sa kojeg kasnije pravite Restore(instalaciona ver. vam više netreba),naravno može se i uraditi secure zone na neku particiju sa passwordom koju kasnije nemožete obrisati sničim pa čak ni formatiranjem :lala: ,naravno sa acronisom se secure zone briše :lala: ...
probleme oko SATA sa acronisom nema,Vistom takodje,virusima takodje :yeah: ...
Ima puno toga o Acronisu i ja sam prezadovoljan sa njim a rad je neverovatno lak,maltene se svodi na to da samo pritiskate next :mrgreen:

Uostalom evo malo o njemu na engleskom

Features
Acronis True Image Home 2009 provides the maximum flexibility to ensure you are adequately protected and can recover from unforeseen events such as viruses, unstable software downloads, and hard drive failures. Create an exact copy of your PC for a full backup or backup only your important data and application settings — your choice!

You've accumulated a lifetime of memories on your home PC, in addition to important personal documents, such as tax returns and resumes, not to mention all the applications you have installed and unique settings for each family member that took countless hours to set up. Acronis True Image Home 2009 helps makes certain that you are adequately protected; ensuring that you can recover your precious data in case your PC fails or your computer hard disk is damaged by a virus.

Backup your entire PC
Acronis True Image Home 2009 is built on the most advanced, highly rated disk imaging technology available to consumers. Copy your entire PC, including the operating system, applications, user settings, and all data. If you suffer a system or disk crash, virus attack or other failure, you can restore the entire system disk in minutes.
Backup your files
Any computer can fail at any time, regardless of how reliable it is, but you can't afford to lose work-related files and digital memories. Acronis True Image Home 2009 makes sure you won't.
Protect applications
Use Acronis True Image Home 2009 to restore all the settings for Microsoft Office®, iTunes® , Windows Media Player and any other installed applications.

Full Feature Listing
New!One-click™ protection
Initially, you decide what, where and when to back up. After that, backups occur automatically or with just one click.
New!Full text search
You will be able to search for files through multiple archives by name or by a part of the name and then restore individual files easily and quickly. You can also perform searches of the files content.
New!Zip archive format support available
In addition to Acronis' powerful TIB data compression backup format, one of the most densely compressed backup file types available to consumers, Acronis True Image Home 2009 also supports the popular ZIP® format.
New!Windows Vista® -style interface
The new, sleek interface of this product works on Microsoft® Windows XP and Vista operating systems.
New!Auto backup based on destination availability
Users can decide to back up automatically or as soon as a destination drive is available. Works jointly with existing scheduling.
New!Automatic computer shutdown after backup or restoration finishes
You can now perform a backup at night and go to sleep without bothering about turning off the computer. The PC will shut down when the back up is complete.
New!Archive to various places
You can save full, incremental and differential backups almost anywhere. You now you have ultimate flexibility in choosing a place to store from the same data series: on a network share, CD/DVD, USB stick, FTP-server, any local internal or external hard drive. You can now also give meaningful names to incremental and differential backups, for example, "C-drive-before-repartitioning".
Making reserve copies of your backups
You can make reserve copies of your backups and save them on a network drive, or a USB storage device. You have a choice of making a reserve copy as regular (flat) files, a zip compressed file, and a tib file.
Consolidation
You can define rules for consolidating your archives to reduce storage space. Merge an older full backup with several incremental backups to quickly create a new full backup; subsequent backups are based on the newly-created full backup.
Exclude Files and Folders
Back up only the data you want to keep and save disk space.
Migration tools
Make upgrades easier with built-in PC cloning and migration tools.
Migration tools make upgrades easier
PC cloning or adding a new disk is simple with Acronis True Image Home 2009's built-in migration tools. No longer must you reinstall the operating system, applications, or re-key user settings when you clone your PC or increase its storage capacity.
Security, performance and privacy tools
When you replace a hard drive on your PC, Acronis ensures you don't inadvertently give personal or organizational data to cyber thieves. Acronis Drive Cleanser, a $50 value is included at no charge. It protects sensitive data from view by wiping a disk clean of all data. If you don't need to erase the entire disk, File Shredder safely destroys individual files so they can't be resurrected. A System clean-up utility restores system efficiency.
Key Technologies
Improved!Try&Decide
Try new software and browse the web without endangering your computer from malware or unknown software. After testing, you can decide whether to keep or discard changes to your system.
Acronis Startup Recovery Manager
Boot your computer after a failure to start the recovery process simply by selecting the F11 key, even if your operating system has failed.
Incremental and Differential Backups
Save disk space and time by performing differential and incremental backups.
Live Backups
Keep working right through your backup for maximum convenience, with Acronis snapshot technologies.
Improved!Smart Scheduling
Run backups automatically at preset or elapsed time when user is idle, on user log/logout, on system startup/shutdown, and in coordination with other events.
New!Set & Forget™ Backups
Configure once and perform backups automatically.
Acronis Secure Zone®
Protect your system by saving an image to a special hidden partition on your hard disk where it can be retrieved after a disaster.
System Requirements
Acronis True Image Home 2009 is the easiest, the most convenient and intuitive disk imaging, backup and system restore software you've ever seen. Its automated, wizard-driven operations make backup and restoration simple even for a novice.

System Requirements:
Windows® Vista;
Windows® XP Professional x64 Edition;
Windows® XP SP 2;
Acronis True Image Home 2009 also allows you to create a bootable CD that can back-up and restore a disk/partition on a Windows XP or Vista-based PC.

Minimum system requirements:
To take full advantage of Acronis True Image Home 2009 you should have:

Pentium processor or higher
256 MB RAM
CD-RW drive for bootable media creation
Supported hardware:
Internal and external hard disks
Networked storage devices
CD-R(W), DVD+R, DVD+RW, DVD-RAM, BD-R (Blu-ray, NEW!)
ZIP® Jazz® and other removable media
P-ATA (IDE), S-ATA, SCSI, IEEE1394 (Firewire) and USB 1.0 / 2.0 drives, PC card storage devices
Supported File Systems:
FAT16/32, NTFS, Linux Ext2, Ext3, ReiserFS, and Linux SWAP;
Special sector-by-sector support for unknown and corrupted file systems
uvek ima nesto interesantno

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Kontakt:

Re: Dali koristite Acronis???

Post napisao cacko85 » 01 Apr 2009, 02:42

Koristim Acronis Vrlo retko vise redovno upotrebujem:

-Paragon Hard Disk Manager 2008 ili sada 2009 version
-Active@ Boot Disk http://www.ntfs.com/boot-disk.htm
-Hiren Boot CD 9.7
-Norton Ghost 14 Boot Disk
-Acronis Ultimate Boot CD
-NERO DOS Boot Disk
-IOLO Drive Medic
-BACKTRACK 3
i jos neki drugi sitni stvari

a imam probano Acronis True Image Home ... vrlo vrlo korisna alatka
:pivopije:
www.facebook.com/slavceelectronics

JaroslavBires
___
___
Specialty: whitegoods

Post napisao JaroslavBires » 01 Apr 2009, 09:23

Još je na računaru, mada je nešto prijavljivao o isteku vremena?
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 01 Apr 2009, 11:27

JaroslavBires je napisao:Još je na računaru, mada je nešto prijavljivao o isteku vremena?
Druže poslaću ti Patch i nema triala više(javi se na PP) ili možda da napravim image sa nerom od ovog mog Home 2009 pa da ga nakacim ovde(mada bih trebao prvo probati dali to može tako jer ovaj boot CD pravim sa akronisom,neznam kako će se ponašati kad ga odradim sa nerom :roll: )
Što se tiče Paragona,njega koristim,zaista dobra stvarčica jer gde god mi nije odradjivao norton,paragon je uspevao...uostalom koristim i BartPE i MiniPE koji su takodje dobri u nekim situacijama.
Acronis spomenuh jer je zaista dobar a vidim da ga slabo spominju na forumu da ga koriste,nprimer neki dan naleteh na virus Virut.0 koji napada sve izvršne fajlove(skidajuci Windows seven u sklopu dopuna je ubacen i virus :m: )...lepo trgnem acronisa i sistem vracen za 5 minuta :yeah:

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 01 Apr 2009, 17:40

Acronis sam skinuo sa Seagate web sajta kao izvrsna alatka za prebacivanje podataka (operativni sistem) sa starog hdd na novi. Verzija je besplatna, ne traži nikakvu nadoknadu. Ne znam da li je to isto o čemu kolega Kisko priča, jer ga ne koristim za bekap.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 01 Apr 2009, 18:07

Evo koja je verzija
1.4.jpg
svidja mi se jer vise nemoram svaki put praviti potpuni bekap vec samo dopune na postojeci.Kod starijih verzija ja tu opciju nisam imao(ili je nisam video :mrgreen: ),sa njim vracam sistem kao i sve podatke,fajlove,datoteke pa cak i passworde u okviru forefoxa koji su zapamceni,pruza on mnogo vise mogucnosti nego slabo ja parlam engleski pa ono sto nisam siguran i neprobam :lala:
Recimo zadnje sto sam probao je vracanje sistema sa flesha,radi bez problema(acronis pravi boot USB stick) :pivopije:

mreza65
_
_
Contact person: Ljupco
Specialty: tv

Post napisao mreza65 » 04 Apr 2009, 11:16

Svakako da koristim Acronis, momentalno koristim Acronis True Image Home 10.0 i sam prezadovolan.Da ne bi pisao za Acronis sta sve moze da se uradi mislim da kolega Kisko lepo je opisao a ima pisano za Acronis na dosta foruma za PC- tehnologija kao dosta dobra mogu reci i savrsena alatka..... :yeah: :dmzs:
"Nisu loša vremena, nego covek."

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 16 Jun 2010, 13:14

Uvezi ovog sto je Jaroslav napisao http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=80298#p80298
Možda је Joca mislio na Acronis 11, jer njega ima i verzija 12.
Skinuo sam trial, no Acronis True Home Image 2009 traži ključ, iako sam ubacio?
Šta će se desiti sa Backup-om koji sam napravio nakon 15 dana trial perioda, ako ključ "ne pije vodu"?
Nisam uradio po Chell receptu, jer imam dva SATA HDD, no Acronisom sam napravio DVD sa bekapom i dodatno CD sa Acronis startup-om bootable i još je tražio da mu napravim Acronis safty zone na HDD. Ima li ko još predloga ili lekova?
Koliko znam tu opciju mozes preskociti :roll: (nisam najsigurniji a kad probam javicu :lala: )naime acronis ti nudi tu opciju ako pravis image na HDD pa da bi duplikat mogao da napravis na DVD,CD,usb iliti vec gde zelis...takodje on ti nudi i secure zone(ako je kao takvu snimis na HDD ili DVD koji se pise-brise,taj deo neces moci da obrises cak ni formatiranjem,eto i to cu probati pa javiti ovde :mrgreen: ,brisanje se vrsi sa acronisom pa tek potom formatiranjem,no kazem probacu pa vam javljam da bi bila 100% sigurna informacija :lala:

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 16 Jun 2010, 13:15

Uvezi ovog sto je Jaroslav napisao http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=80298#p80298
Možda је Joca mislio na Acronis 11, jer njega ima i verzija 12.
Skinuo sam trial, no Acronis True Home Image 2009 traži ključ, iako sam ubacio?
Šta će se desiti sa Backup-om koji sam napravio nakon 15 dana trial perioda, ako ključ "ne pije vodu"?

Nisam uradio po Chell receptu, jer imam dva SATA HDD, no Acronisom sam napravio DVD sa bekapom i dodatno CD sa Acronis startup-om bootable i još je tražio da mu napravim Acronis safty zone na HDD. Ima li ko još predloga ili lekova?
Ako si odradio bootable CD pre nego sto si ga registrovao tj dok je trial neces moci ds vratis podatke,znaci provo ga patchuj pa tek nakon restarta kad ti pokaze da vise nije trijal verzija napravis boot CD/DVD i nakon toga nemas problem sa vracanjem podatakaKoliko znam tu opciju mozes preskociti :roll: (nisam najsigurniji a kad probam javicu :lala: )naime acronis ti nudi tu opciju ako pravis image na HDD pa da bi duplikat mogao da napravis na DVD,CD,usb iliti vec gde zelis...takodje on ti nudi i secure zone(ako je kao takvu snimis na HDD ili DVD koji se pise-brise,taj deo neces moci da obrises cak ni formatiranjem,eto i to cu probati pa javiti ovde :mrgreen: ,brisanje se vrsi sa acronisom pa tek potom formatiranjem,no kazem probacu pa vam javljam da bi bila 100% sigurna informacija :lala:

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 16 Jun 2010, 15:09

Ima sada verzija v13 i je dosta bolje i u opcijama i u interface od preostali verzija na Acronis True Image Home.
Secure Zone ne mora da napravish moze da je preskocish, bar u 13-ku je tako, isto i snimiti na DVD ili CD kao rezervnu kopiju je samo opciju.
www.facebook.com/slavceelectronics

Odgovori

Natrag na “Windows - softverski problemi”