HirenBootCD nece da butuje

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Kobac
bela tehnika
bela tehnika

HirenBootCD nece da butuje

Post napisao Kobac » 05 Apr 2009, 08:51

U zadnje vreme mi se desilo tri puta da racunar nece da se butuje sa HirenBootCD-a (9.7 ako se ne varam) dok se sa recimo windows XP ili nekog drugog butabilnog CD-a podize normalno.
Sve su to bili noviji racunari sa SATA interfejsom na hard diku a i na DVD rezacu.
Da li je neko imao takav problem i ima li neki slican paket koji vredi isprobati?

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: HirenBootCD nece da butuje

Post napisao cacko85 » 05 Apr 2009, 23:33

A dali kaze da nesto ne valja ili samo tako produze da butira OS kako da nema BOOT DISK???
Cesto se desava da neki od novi uredi puno spoto cita diskove a da BIOS nece da ceka toliko dugo pa da produze da botira OS.
Probaj da nasnimas HIREN na pokvalitetnije diskove.
Probaj imas uputstva na HIREN web stranu kako uraditi BOOT USB i vidi dali nece i na njemu da starta.
Ako nece i na njemu ili je neki nedostatak na HIREN ili na BIOS u ti racunari.
:pivopije:
www.facebook.com/slavceelectronics

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 06 Apr 2009, 00:01

Imao sam i ja slučaj od skora ..sa novijom matičnom ..Hirens neće da butuje ..krene da diže i najedanput se samo ništa ne dešava ...ćuti ..koliko god ga ostavio tako. Probao sam i neki stariji Hirens i noviji.
Inače cd drajv sigurno dobro diže boot disk ...ovo pišem, jer neće svaki drajv da butuje.
Nije mi bilo mnogo bitno i batalio sam bekap.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 06 Apr 2009, 10:18

fanzo je napisao:Imao sam i ja slučaj od skora ..sa novijom matičnom ..Hirens neće da butuje ..krene da diže i najedanput se samo ništa ne dešava ...ćuti ..koliko god ga ostavio tako. Probao sam i neki stariji Hirens i noviji.
Inače cd drajv sigurno dobro diže boot disk ...ovo pišem, jer neće svaki drajv da butuje.
Nije mi bilo mnogo bitno i batalio sam bekap.
Jednom je krenuo i stao kao sto si rekao a dva puta je presao preko njega kao da ne postoji a windows i jos jedan bootabilni koji sam imao su se dizali bez problema. Zbog Ghosta mi je trebao ali sam kao i ti odustao od toga.

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 06 Apr 2009, 19:45

Kobac je napisao:
Jednom je krenuo i stao kao sto si rekao a dva puta je presao preko njega kao da ne postoji a windows i jos jedan bootabilni koji sam imao su se dizali bez problema. Zbog Ghosta mi je trebao ali sam kao i ti odustao od toga.
[/quote]
Zato sa akronisom nema problema ima opciju da napravis bootable CD(ili nesto drugo iz opcija) i pri dizanju sa boot CD-a otvara se acronis i samo mu das putanju za bekap.Znaci sasvim normalno butuje kao da je windows u pitanju samo sto otvara akronisa za bekap jedino sto je pozeljno je da je boot CD isti sa verzijom kojom ste postavljali bekap na DVD ili hard mada odradi i sa nekom drugom verzijom akronisa.
Inace akronisa vecinom i koristim u radu sa novijim plocama iz razloga sto cim odradim instalaciju sistema,drajvera i potrebnih programa odradim i bekap na DVD sa napisanim imenom vlasnika i to ostavim,zatrebace :lala:
Dosad nisam imao problem sa novijom plocom.
uvek ima nesto interesantno

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 10 Apr 2009, 08:38

Evo juce mi se vratio jedan od tih sto nece da su butuju, i sta je bilo?
DVDRW, inace LG, lose cita narezane CD-ove (originalne sa drajverima cita) a svi ovi butabilni su bili na CD-u za razliku od windowsa koji je bio na DVD-u.
Cisto kao informacija, mozda neko naleti na isti problem.

SaleSk
___
___
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 16 Apr 2009, 17:04

Za novije kompove sa SATA2 ili 3 treba vam novija verzija HB cd....provereno....
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

Odgovori

Natrag na “Windows - softverski problemi”