Mini operu za android na starom telefonu skinuo i taj telefončić se preporodio, a pre toga sa nekim origigi softverom za internet jedva da je radio, muka živa za surfati netom.
Dok je telefon bio mlađi (godinu-dve pre toga) net radio ok sasvim normalno, ali što dalje tim sve lošije i sporije da mi je muka bilo pa sam potražio neko rešenje i jedino je bilo miniOpera. Telefon je poleteo na netu.
Zatim mi je dosadio mail klijent u desktop računaru jer je bio zaista zastareo (još od početka winXP) i pre jedno pola godine skinem između ostalih (koji mi nisu pasovali jer sam tražio sličnost sa starim) Opera mail klijent. Na prvi pogled mi se svideo, ali nisam nikako uspeo da uvezem stare mejlove u njega, patio sam se par dana, pokušao na njihovom forumu da pitam za problem, ali sve postove odnosno teme koje sam otvorio su mi bili obrisani u roku par minuta pod navodom da su spam !?!?!? .... neverovatno .. onda sam odustao .. podrška im je očajna, bar da mogu da nešto pitam tamo na njihovom forumu .. ma ništa, a skinuo sam gomilu uputstava i sve pročitao .. da bih na kraju od pra dana mlaćarenja sa njim odustao i napokon deinstalirao i potražio neko sledeće rešenje, jer opera mail nisam mogao da koristim.
Već sam krenuo da tražim neko rešenje za mail klijenta koje se plaća .. i našao par komada i u toku te potrage i čitanja razne dokumentacije i iskustva drugih ... ne znam ni sam kako.... naišao da i Mozila ima mail klijenta u ponudi ! Nisam ni pomislio da to postoji ! .. skinem ja mozilla mail klijenta i sve proradi veoma brzo, skoro da nisam morao ni uputstva da čitam...
Inače FireFox za web koristim odavno i ne menjam ga .. meni je odličan. Ako imate dobar i brz računar (to ne mora biti 6 jezgara) onda nećete primetiti nikakva zastajkivanja, a ja bar ne volim da mi nešto sa čime radim svaki dan štekće i zeza .. FireFox jeste zahtevan u pogledu resursa koje bukvalno guta u velikim količinama, ali ako ih imate onda nije problem .. sve leti brzo ko munja .. u bukvalnom smislu .. FireFox u toku jednog dana zauzme memorije oko 1GB, a za nedelju dana na hdd-u ostavi oko par stotina megabajta .. zavisi naravno i od toga koliko koristite net.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva