Virtual PC pitanje (Reseno)
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Virtual PC pitanje (Reseno)
Dali neko od kolega koristi Virtual PC ? Imam pitanje kako ubaciti drajvere za USB?Evo pokusavam nekolko sata i nesto mi bas ne ide....Pa ako neko ima iskustva sa tim stvarima ...neka pise...
Pozdrav
Pozdrav
Zadnja izmena: SaleSk, dana 19 Sep 2007, 22:16, ukupno menjano 1 put.
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
- rubin_miki
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
koji virtual? on line ili za na usb ? ajd malo pojasni jer ja sam trazio virtual pc za online, znaci samo na net se ukljucis, pokrenes prog i imas tamo negde po serverima tvoj licno OS.....
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:

Znaci ovo je veoma novo...do skoro nisam ni ja znao za ovu pojavu...Znaci: Virtual PC je kompletni softver koj mozes da koristis na postojecen kompu....Ustvari imas jedan operativni sistem...recimo win XP.....postoje programcice koje ne rade na win XP vec rade na win 98....sve to mozes da uradis ako instaliras dva OS na kompu...Jedan OS na jednu particiju, drugi OS na drugu particiju i na pocetku imas opciju dali da se pokrene WIN XP ili win (*...to je svima pretpostavljam poznato....E ovo radi na malo drugaciji nacin....Imas instalirano win XP na kompu i paralelno softverski mozes da instaliras virtuelni kompletni PC na kome mozes da stavis bilo koj drugi win...recimo win 98 :) Pokrenes ga kao program (isto kao korel,fotosop itd)....otvori ti se prozorcic na kome se startne kompletno novi win...i radis paralelno na dva OS.... :) Stvar je fantasticna....ja sam hteo da ga koristim zbog nekih USB Irda ali nemogu da mu nadjem stos kako da aktiviram usb portove...com1 i com2 i LTP 1 portove rade.....Posto radim na OS Vistu i ne prihvata mi drajvere sto imam morao sam da pokusam sa ovim vitr PC...Ima i mnogo druge prednosti....pokusacu da ga pokrenem mrezno...Nemam toliko vremena da se igram i da ga cackam pa sam mislio dali slucajno neko koristi ovo cudo....konkretno na poslu ga imam skoro na svaki laptop jer nemogu da se konektujem na nekim aparatima odkako win napravi update...znaci potrebna mi je instalacija windowsa bez ikakvog updejta .....neverovatno ali istinito...nemam pojma u cemu je stos....ali glupo bi bilo da imas laptop a da nemas neku aplikaciju ili da nemas update a uz to licenciran win :) mislim stvarno bezveze...a kada imamo servisnu intervenciju gde moras da se kacis laptopom....onda kljocnes Virtual PC i nakacis se na aparat i furas bez problema.....inace ako neko zeli da ovo proba moze da poseti sajt :
http://www.microsoft.com/windows/produc ... fault.mspx
i svakako ako ga zanima da se bavi malo sa time.....mozes da ubacish i virtuelne hard drajvove, da ubacis koliko ram memorije da ima tvoj virtuelni PC itd.... Soft nije veliki oko 30-tak Mb pa nije lose skinuti ga i probati....posle aktiviranja win se instalira klasicno kao i kod novog pc-ja

Evo odprilike ovako bi mu doslo to:kao sto je prikazano na slici

- Prilog
-
- Virtual PC1.jpg (47.66 KiB) Pregledano 1585 puta.
-
- Virtual PC2.jpg (48.41 KiB) Pregledano 1584 puta.
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
koji drugi software? aj pojasni malo, ne ide meni nikako da turim recimo 98 na xp ovako?
- SaleSk
- ___
- Kontakt:
Moras da budes clan Expert Tima zato ti ne ide
zezam se....
Mozes...Ja sam probao virtual XP na XP...radi perfektno...probao sam Virtual XP na Vistu radi super.....Mozes da stavis bilo koj windows na virtual PC...cak i 3.11....cekam da mi stigne novi Linux pa cu i njega da ubacim na Virtual PC-ju....inace softver se zove VMware i ima ga trial da ga skines i oko 250 Mb....znaci traje 30 dana.... (ono oko onih stvari nesme da se prica na javnom delu foruma ...zabranjena je piraTERIJA
) i
INACE KADA INSTALIRAS PROGRAM Vmware onda mozes fino lepo da nastelujes virtual pc koliko ram memorije da ima, koliki ce da mu bude HDD koliko particija da ima, koj win da instaliras, dali da se butira preko cd-roma, preko flopi disk ili sa HDD-a....Instalacija je ista kao i kod windowsa...ma sve je isto....potpuno...stim sto koristis paralelno dva windowsa....i ....oba dva su u f-cii u isto vreme.....

zezam se....
Mozes...Ja sam probao virtual XP na XP...radi perfektno...probao sam Virtual XP na Vistu radi super.....Mozes da stavis bilo koj windows na virtual PC...cak i 3.11....cekam da mi stigne novi Linux pa cu i njega da ubacim na Virtual PC-ju....inace softver se zove VMware i ima ga trial da ga skines i oko 250 Mb....znaci traje 30 dana.... (ono oko onih stvari nesme da se prica na javnom delu foruma ...zabranjena je piraTERIJA

INACE KADA INSTALIRAS PROGRAM Vmware onda mozes fino lepo da nastelujes virtual pc koliko ram memorije da ima, koliki ce da mu bude HDD koliko particija da ima, koj win da instaliras, dali da se butira preko cd-roma, preko flopi disk ili sa HDD-a....Instalacija je ista kao i kod windowsa...ma sve je isto....potpuno...stim sto koristis paralelno dva windowsa....i ....oba dva su u f-cii u isto vreme.....
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
sutra je praznik, posta ne radi inace odo odmah da uplatimSaleSk je napisao:Moras da budes clan Expert Tima zato ti ne ide

bre, ja sam to sve napravio i koliko sam skontao, sve radi iz bootabilnog cd-a u primeru 98-ce..e, stavim ja cd, pokrene se i cuci u dos-u, nikako da ga nateram da digne cistu98-cu..
off topic
Pozdrav Braco na Makedinia ,koliko placate da dojdem da odrzam taj kurs za amateri !rubin_miki je napisao:sutra je praznik, posta ne radi inace odo odmah da uplatimSaleSk je napisao:Moras da budes clan Expert Tima zato ti ne ide![]()
bre, ja sam to sve napravio i koliko sam skontao, sve radi iz bootabilnog cd-a u primeru 98-ce..e, stavim ja cd, pokrene se i cuci u dos-u, nikako da ga nateram da digne cistu98-cu..

- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
khmm..mozes uvek da dojdes na jelo i pice, moze i kafance sa konobarce, ali pare odavde da uzmes, to ne mozes nikako 

opet off topic
I neću da uzmem dosta mi sto sam ženu uzeo , a ostalo prihvatam!rubin_miki je napisao:khmm..mozes uvek da dojdes na jelo i pice, moze i kafance sa konobarce, ali pare odavde da uzmes, to ne mozes nikako
Pozdrav !

Zadnja izmena: zlix, dana 21 Sep 2007, 18:34, ukupno menjano 1 put.
- SaleSk
- ___
- Kontakt:

da ti nije zena ne bi bio ni na forumu

Znaci....Moras da podesis bios na Virtual PC-ju....da ti se botuje iz CD-roma

- SaleSk
- ___
- Kontakt:
Pa prakticno sve.....
Televizori su izasli iz mode
bacamo se na nesto novo
...a i Tv-i su dosadni otvoris promenis 3 elektrolita i teras dalje...a ako gubis vremena vise od 30 minuta onda ga lepo spakuj i nemoj da se smaras...i onako nemozes da naplatis vise od 20 evra...ako je kvar veci prvo se mucis pa se jebavas za dzabe a onda ti musterija kaze....ma i onako je star...kupio sam novi...baci ga...i tako ti ostavi djubre u servisu...pa makar to bio i neki philips ili neki grundig 100 Hz....njemu to nista ne znaci...sem ako nije neki fanatik pa da bas zapne ali onda taj i lepo plati....ali opet ne vise od 40 evra jer takav ispravan TV na starom ovde u Sk ide oko 120 evra ....tako da....Idemo napred
nova generacija virtuelni soft virtuel PC i naravno evo sada je veoma aktuelan Linux...to mora da se uci i to pod hitnom!!! Dosla je donacija i po svim skolama bice instaliran Linux jer je free soft...tako da ljudi zele i kuci da imaju linux
a posto neznaju kako se to radi...bice opet neki dinar
xixixix

- SaleSk
- ___
- Kontakt:
buzdumra je napisao:sale samo ti gledaj virtuelni tv kad zamjenis tri virtuelna elektrolita ...

ma nemam vise vremena ni za virtuelni TV.... :) deca iz treceg razreda znaju na kom pc-ju kakav windows da instaliraju....dali da se bazira na 32 bitnoj ili 64 bitnoj arhitekturi...zasto se prodaje 64 bitni hardwer ako se nekoristi 64 bitni softver....veruj mi da i danasnji zivot je postao virtuelan :)) tako da nemoj da mislis da si daleko od tih virtuelnih Tv-a koja si naveo i rad sa virtuelnim elementima