Šta mi pomera vreme i dan na računaru? (Rešeno?)
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
- JaroslavBires
- ___

- Specialty: whitegoods
Šta mi pomera vreme i dan na računaru? (Rešeno?)
U poslednje vreme samo mi se rašteluje podešeno vreme na kompu, juče sam podesio a evo sad je kod mene 08:51, i subota, iako je12:50 i nedelja?
Deštiklirao sam opcije u podešavanju vremena da se apdejtuje.
Pre nedelju dana sam uradio reinstalaciju sistema, (nije radio ADSL.....) jer sam mislio da imam nekog "u gostima" a ono pokidane žice od linije na početku ulice!
I pre reinstala mi se pomeralo vreme.
Da nije neko đubre se zavuklo u BIOS ili na neku od particija i rovari??? Čime prečešljati BIOS i eventualno sistem, Avast home ništa ne prijavljuje?
Deštiklirao sam opcije u podešavanju vremena da se apdejtuje.
Pre nedelju dana sam uradio reinstalaciju sistema, (nije radio ADSL.....) jer sam mislio da imam nekog "u gostima" a ono pokidane žice od linije na početku ulice!
I pre reinstala mi se pomeralo vreme.
Da nije neko đubre se zavuklo u BIOS ili na neku od particija i rovari??? Čime prečešljati BIOS i eventualno sistem, Avast home ništa ne prijavljuje?
Zadnja izmena: JaroslavBires, dana 28 Dec 2008, 19:27, ukupno menjano 1 put.
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 
- kisko
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: Šta mi pomera vreme i dan na računaru?
Otvori komp i zameni bateriju 
uvek ima nesto interesantno
- JaroslavBires
- ___

Zar je takav kvalitet?
Zar ne bi BIOS brljavio bez baterije?
- kisko
- Preminuo
Te ploce od 10 godina nisu kineske
a sad je retko naci neku da nije poreklom odande,samo ti nju zameni....ja sam iste takve simptome sa datumom i vremenom imao pre par godina i bila je baterija...problema nema dok neugasis komp,nece se promenuti vreme dok god je upaljen pa bilo to i mesec dana,cim ga ugasis i odstoji do ujutro,vreme i datum su novi 
Meni se takodje desavalo zbog baterije ali nije hteo ni da podigne sistem pa onda udjem u bios podesim vreme i podigne sistem bez problema 
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
- skyline-GTR
- gx

- Contact person: Ibrahim
a imas i drugu opciju,svaki put kad se konektujes na net sat ce sam da se rekalibrira a mozes i ti rucno da mu odradis update 
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija
- JaroslavBires
- ___

Re: Šta mi pomera vreme i dan na računaru? (Rešeno?)
Stavim ti ja bateriju od pre 5 godina, napona 2,9V a "staru" sa 3,1V izvadim i proradio normalno sat, dal zbog reseta BIOS-a ili baterije? Za sad je dobro

- nec
- Site Admin

- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
i sad ces za najvishe pola godine opet stelovati (sve po starom)JaroslavBires je napisao:Stavim ti ja bateriju od pre 5 godina, napona 2,9V a "staru" sa 3,1V izvadim
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- kisko
- Preminuo
Rekoh ti ja,sa starih kompjutera baterija može da prodje jer je kvalitetnija i ko zna koliko može trajati...2.9V na njoj je bilo verovatno jer nije korištena pa kad se dopunila u koompu sad drži stalno isti napon....ono štto je problem sa novijim baterijema(kineskim), u kompjuterima je to da kad ih izvadiš iz kompa ona i pokaže preko 3V ali kad je pustiš da prenoći u ugašenoom kompjuteru pa je ujutru izvadiš pre paljenja videćeš da je daleko ispod 3V,jednostavno nema snage da drži napon...inače i meni na pentijum II nemam pojma koliko je stara baterijakisko je napisao:Te ploce od 10 godina nisu bile kineskea sad je retko naci neku da nije poreklom odande,samo ti nju zameni....ja sam iste takve simptome sa datumom i vremenom imao pre par godina i bila je baterija...problema nema dok neugasis komp,nece se promenuti vreme dok god je upaljen pa bilo to i mesec dana,cim ga ugasis i odstoji do ujutro,vreme i datum su novi
- nec
- Site Admin

- Phone number: 0038978425778
- Kontakt:
sve je to u redu sto si napisao samo sto i baterija ko i akumulator ima rok upotrebe (i pitanje je koliko ce se moci regenerisati i trajati) jer bateriju koju je stavio je lezala 5 godinakisko je napisao:Rekoh ti ja,sa starih kompjutera baterija može da prodje jer je kvalitetnija i ko zna koliko može trajati.
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
ma ja te baterije kupijem nove po 5-6 komada za evro..jednostavno, ne isplati mi se ni vaditi sa stare ploce..
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
- kisko
- Preminuo
Ma naravno da sve ima svoj vek trajanjanec je napisao:sve je to u redu sto si napisao samo sto i baterija ko i akumulator ima rok upotrebe (i pitanje je koliko ce se moci regenerisati i trajati) jer bateriju koju je stavio je lezala 5 godinakisko je napisao:Rekoh ti ja,sa starih kompjutera baterija može da prodje jer je kvalitetnija i ko zna koliko može trajati.
- JaroslavBires
- ___

ma, za probu je prošla!