htio sam zamoliti vas strucnjake da mi pomognete, oko izbora za ovu stvar :), naime naisao sam u jednoj radnji u Sarajevu, na neku uticnicu za zastitu, od "naponskog variranja, groma, itd itd." uglavnom za zastitu od variranja napona, koliko sam procitao u opisu te uticnice, pisalo je da funkcionise na principu nekih "vikistora" - ili tako nekako, ne sjecam se iskreno kako se zove taj uredjaj na kojem se zasniva rad ove uticnice, sjecam se samo da pocinje sa slovom V :) vjerovatno vi bolje znate o cemu se radi, izum je iz Srbije, nisam siguran iz kojeg grada je firma koja to proizvodi, nadam se da cete prepoznati o cemu se radi?! (Onako uticnica je ta kao oblog izgleda, ima na njoj neka kontrolna lampica - sive je boje, to je to)
Mene zanima, jel ovo valja cemu :) cijena je 6.5 eura, ono prema cijeni ne bih reko da je cemu, jer uglavnom se zna "kolko platis - toliko dobijes", pa me malo zbunilo, da za 6.5 eura dobijem solidnu zastitu, jer mi ne treba nista posebno sad, tipa UPS-ovi od 150 eura isl :)! Je li ova uticnica bolja od onog produznog kabla sa naponskom zastitom - jer cuo sam da oni nesto i nisu bas dobri!?
I ako ovo valja, mogu li ja ukljuciti na ovu uticnicu moj "obicni" produzni kabal, i znaci da istovremeno na nju ide vise potrosaca - ne prejakih, to su uglavnom Centralka od compa, monitor, zvucnici i ako bi mogao i TV jos? Napon me zeza u kuci, cesto mi crkavaju uredjaji, pa sam iz tog razloga htio kupiti ovu uticnicu, nedavno mi je procesor izgorio i disk! PA pomagajte drugovi :)
Nisam toliko strucan u toj oblasti, pa se zato obracam vama

Hvala unaprijed svima na odgovoru