Spasavanje podataka sa starih hard diskova

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Aleksandar1986
_
_
Contact person: Aleksandar Djordjevic
Specialty: tv-multimedia

Spasavanje podataka sa starih hard diskova

Post napisao Aleksandar1986 » 06 Okt 2024, 03:17

SIMPTOMI:
Imam oko 5-6 starih hard diskova koji ne rade. Na nekima imam slike koje mi bas znace. Cerke kad je bila beba i samo njeno odrastanje. Inace ne znam na kom hardu su slike, spakovao sam ih u kutiju s obzirom da ih kompjuter uopste ne prepoznaje. Cak se i ne cuju da rade kad ih prikljucim. Radi li neko spasavanje podataka?

PREDUZETE RADNJE:
S obzirom da se ne razumem oko navedenog problema, nisam preduzeo nista.

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Re: Spasavanje podataka sa starih hard diskova

Post napisao Kobac » 06 Okt 2024, 09:11

Ono sto bih ja probao je da potrazim po oglasima takav isti samo ispravan i prebacio na njega elektroniku.
S' obzirom da se ne vidi niti oglasava najverovatnije je preminula elektronika pa bi ovako nesto moglo da pomogne.
Ako dodje do toga da se ide na spasavanje podataka to kosta papreno...

Aleksandar1986
_
_
Contact person: Aleksandar Djordjevic

Post napisao Aleksandar1986 » 06 Okt 2024, 12:55

Hvala na informaciji Kobac. Probacu onda tako kako si rekao. Koliko inace to moze da kosta, znas mozda?

sonicsabac
gx
gx
Contact person: Mladen

Post napisao sonicsabac » 06 Okt 2024, 13:53

Druga elektronika može ali se mora prebaciti i spi čip sa stare elektronike, najbolje nađi diskove koji ti nisu bitni pa vežbaj na njima i iprobaj zamenu elektronike i čipa na njima, a onda pređi na tvoje. Inače malo mi čudno što imaš 5-6 diskova koji ne rade a među njima i hard koji ti je bitan. Probaj ih na drugi komp ili sa drugim usb-hdd kontrolerom

edit:
Cena kako mi je drugar rekao jer je imao sličan problem je od 10-20 000din pa na više sve zavisi od stanja hdd-a

Odgovori

Natrag na “Desktop Računari”