Pentium 2

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružen: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Pentium 2

Post napisao Vucko_AR » 08 Apr 2009, 01:10

Imam jedan pentium 2 koji mi zauzima meso za dz i nisam ga koristio...ali sada je postao potreban jos jedan racunar ali uglavno za net,msn,muziku i mozda po neki film. A evo konfiguracije: Pentium 2 (ne znam tacno koliko mhz,nisam ga skoro palio),Maxtor 8 GB,CD Rom LG(mora da se menja),Maticna neka HP (iz dva dela!?! :shock:) KZM 6120 sa integrisanom grafickom i zvucnom,sd ram od 64mb i neko Delta napajanje od 200W.I uz to moram da mu uzmem neki monitor jer je starom Dell-u nastradao ekran (ostalo sam raskomadao za delove). Sta mislite ima li svrhe nadogradjivati ovo da radi koliko toliko peistojno (i kako ga nadograditi) ili da sastavljam nesto novo? Inace je sve ispravno osim citaca i monitora.... :roll:

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 617
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: Pentium 2

Post napisao Kobac » 08 Apr 2009, 08:07

Moze to da radi ali prvo se preispitaj vredi li da kupujes 256Mb SDRAMa ili bi mogao da kupis prilicno jacu masinu za 50ak eura.

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: Pentium 2

Post napisao chellawy » 08 Apr 2009, 13:11

vucko
ne vredi ulagati u to

za 50-100 evra se moze kupiti sasvim solidan polovan racunar , cak i neki brandiran ... pa jos i sa garancijom 6 meseci
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružen: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Pentium 2

Post napisao Vucko_AR » 08 Apr 2009, 17:44

Tako sam i miliso...isuvise je sporo i staro to cudo. :mrgreen: Prvo da uzmem grafu i napajanje za ovaj moj komp pa posle da pogleda nesto do 100e...mada vise volim novo kad su PC komponente u pitanju pa mozda i sastavim nesto najjeftinije...jer ce bilo sta raditi bolje od dvojke... :roll:

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20531
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: Pentium 2

Post napisao fanzo » 08 Apr 2009, 18:11

Brendirana dvojka bez problema pušta divx , surfuje, pušta muziku, čatuje i slično. Samo, za XP je potrebno 256MB rama. SD ram 128MB možeš naći za 100-200.din ..a kod nekog možda i džabe. Za ovo što si naveo da ti treba , integrisana grafička odrađuje sve. Monitor ti i tako i tako treba ..za bilo šta da se odlučiš. Preporučujem brend monitor , jer su ubedljivo bolji od bilo čega.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružen: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Pentium 2

Post napisao Vucko_AR » 08 Apr 2009, 18:29

Znaci da ga osposobim? Manje je da se da na DVD-Rom,memoriju i monitor, nego da kupujem celu konfoguraciju... :roll:

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3552
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Warranty service: Profitech, ERG, Planet House, Vimport..
Specialty: tv-multimedia

Re: Pentium 2

Post napisao cubica » 08 Apr 2009, 22:03

Ako je IBM, Compaq ili HP pa jos vectra...pa jos ima com 1 i 2 iiiihhhh...ne dvoumi se ...stavi mu 98cu i ima da odradi mooooreeee stvari u pozadini...

pozz,

cubica :mrgreen:
PROSONIC is the best!

Avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružen: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Pentium 2

Post napisao Vucko_AR » 08 Apr 2009, 22:39

Jeste...HP Vectra.... :lala:

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3552
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Warranty service: Profitech, ERG, Planet House, Vimport..
Specialty: tv-multimedia

Re: Pentium 2

Post napisao cubica » 08 Apr 2009, 23:23

ja imam po firmi neke vectre PIII, veruj mi da bolje teraju Xp nego cetvorke sa 1,6Gb...to su super dobri kompovi. Pici ko munja...Slobodno ti njega sastavi, imas delova za dzabe sa starih kompova, meni takvi zavrse glavni posao sa interfejsima, programatorima i svacim necim, ako nista ako ti se glavni komp zbuni caskom proveris com port i sl...sigurno se isplati..

pozz,

cubotinja :lala:
PROSONIC is the best!

Avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružen: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Pentium 2

Post napisao Vucko_AR » 08 Apr 2009, 23:43

Definitivno sam odlucio da ga sredim! Odo sada da sastvaljam ovo sto ima pa da vidim radi li i dalje sve ok... :roll:

pozdrav

Avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružen: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Pentium 2

Post napisao Vucko_AR » 09 Apr 2009, 18:09

Evo me sa dvojke... :mrgreen:,radi sve ok samo jos da mu nabavim citac,ram i monitor! Drugar mi nudi Samsung 753s za 20e...sta mislite o tom monitoru?

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: Pentium 2

Post napisao chellawy » 09 Apr 2009, 22:07

monitor je ok i cena takodje

samo ga otvori i preletuj sve lose lemove i izmeni sve elko u mrezi.

naravno ako ima dobar ekran.
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20531
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: Pentium 2

Post napisao fanzo » 10 Apr 2009, 02:51

Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
krllebg
____
____
Postovi: 2535
Pridružen: 27 Avg 2006, 19:45
Location: Beograd
Warranty service: DeGermany
Specialty: tv
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Pentium 2

Post napisao krllebg » 10 Apr 2009, 23:16

jel to DDR 1 ? Ako jeste imam ja ... 2 Gb (4x256)
... Here lies a man whom is little known !!!

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3369
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Re: Pentium 2

Post napisao Vojvoda » 11 Apr 2009, 15:49

krllebg je napisao:jel to DDR 1 ? Ako jeste imam ja ... 2 Gb (4x256)
Manje vina, manje vina... 4X256=1GB lolzi lolzi lolzi :pivopije: :tooo:
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3369
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Re: Pentium 2

Post napisao Vojvoda » 11 Apr 2009, 15:52

fanzo je napisao:evo za 100 evrića >> http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... 969#p89969 :mrgreen:
Hvala Zoki za reklamu. :pivopije: Taj je otišao za 100 jevreja ali stiže drugi za iste pare, ovaj put full intel na 1,8GHz sličnih mogućnosti.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružen: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Pentium 2

Post napisao Vucko_AR » 12 Apr 2009, 20:59

Pazario sam monitor,radi super ali sam ipak promenio elkose u mrezi a i usput sam nasao par hladnih lemova u HIS-u...
Sada jos ostaje citac i memorija i ovo cudo je spremno za rad.... :yeah:
@ krllebg: Ne, ovo je sd ram...

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3369
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Re: Pentium 2

Post napisao Vojvoda » 12 Apr 2009, 21:14

Za čitač i sdram poseti pcberza . rs i idi na oglase i tamo ćeš naći šta ti duša ište od hardware-a.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Avatar
Marko Enter
_
_
Postovi: 219
Pridružen: 21 Feb 2008, 21:39
Location: Hagen-Nemacka
Lokacija: Srbija-Smederevo/ Nemacka-Hagen

Re: Pentium 2

Post napisao Marko Enter » 23 Feb 2010, 15:04

Jel si sredio komp, ako jesi umrezi ga sa ostalim kompovima , da mozes pristupati netu i imaces veliki prostor za podatke na hardovma ostalih kompjutera .
Tranzistori su najbrzi osiguraci :)

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Desktop Računari”