Ploca ASUS A7N266-VM problem - RESENO!!!

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
makkki79
_
_
Postovi: 210
Pridružen: 29 Feb 2008, 21:57
Location: Ćuprija

Ploca ASUS A7N266-VM problem - RESENO!!!

Post napisao makkki79 » 22 Apr 2009, 17:09

Imam problem sa ovom plocom, pre nekih desetak dana pocelo je sistemsko vreme samo da se pomera posumnjao sam na bateriju, promenio sam je i sad je vreme ok, ali desava se druga stvar upalim komp. radi normalno, ugasim ga i sutra ga upalim ponovo kad ono crn ekran restartujem ga i on podigne sistem, posle nekoliko dana probam da ga upalim kad ono cuje se neki upozoravajuci zvuk sa ploce kao policijska sirena, restartujem ga i on podigne sistem kad danas vise nece pocne da dize sistem i tu stoji pokusao sam preko SAFE moda krene da ucitava i stane, da napomenem da sam do sada tri puta instalirao sistem ponovo, radi malo i opet isto rekao mi je jedan drugar da je problem sa BIOS-om trebao bi da se flashuje, interesuje me da li je neko imao slican problem i kako se ustvari fleshuje BIOS na ovoj ploci?
Pozdrav!!!!
Zadnja izmena: makkki79, dana 24 Apr 2009, 22:55, ukupno menjano 1 put.
Maki

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Ploca ASUS A7N266-VM problem!!!

Post napisao stojkePN » 22 Apr 2009, 17:40

Bios na ploci se flesuje iz sistema ili u kranjem slucaju na neki programator.Ja sam licno do sada radio samo iz sistema.Prilikom vadjenja baterije najverovatnije je da si resetovao bios na neko fabricko stanje i da sada treba da se podesi kako treba.Ta policiska sirena hoce da obavestava kad je komp pregrejan i kada je stradala memorija .Najbolje je ici sistemom eliminacije i utvrditi problem.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
makkki79
_
_
Postovi: 210
Pridružen: 29 Feb 2008, 21:57
Location: Ćuprija

Re: Ploca ASUS A7N266-VM problem!!!

Post napisao makkki79 » 22 Apr 2009, 17:59

Kako mislis iz sistema, ajd budi malo konkretniji nikad nisam fleshovao BIOS?
Verzija BIOS-a na mojoj ploci je 1.05 ja sam sa neta skinuo 1.07 u RAR-u i kako i gde ga pokrecem?
Pozdrav!!!
Maki

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Ploca ASUS A7N266-VM problem!!!

Post napisao stojkePN » 22 Apr 2009, 18:07

Pa dok je podignut sistem windows tada flesujes. Ali prvo proveri memoriju da li je ok.Ako imas 2 memorije u slotovima izvadi jednu pa probaj, ako nece probaj sa drugom.Udji i u BIOS i vrati postavke na fabricko podesavanje ili vidi kako je podeseno mozda je nesto pogresno.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Ploca ASUS A7N266-VM problem!!!

Post napisao stojkePN » 22 Apr 2009, 18:46

Aha sada sam skinuo ovaj flash da pogledam.Ides na link
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us

Pitace te najverovatnije koji operativni sistem koristis pa izaberi.U padajucem meniju drugi po redu je BIOS-Utilities (1) Kada izaberes to videces Aflash V2.21 Utility to update the motherboard flash BIOS - (DOS) Skini njega i u tom fajlu imas upuststvo kako da postavis taj fajl na flopy disketu i kako da flesujes.

Ali pre svega proveri memoriju :!:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
makkki79
_
_
Postovi: 210
Pridružen: 29 Feb 2008, 21:57
Location: Ćuprija

Re: Ploca ASUS A7N266-VM problem!!!

Post napisao makkki79 » 22 Apr 2009, 20:06

Ma ok je to skinuo sam ga ali nigde ne vidim da taj fajl pripada mojoj ploci za tu verziju BIOS-a, nije mi jasno?
Maki

Avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružen: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Ploca ASUS A7N266-VM problem!!!

Post napisao stojkePN » 22 Apr 2009, 20:22

Model ploce.A pod tim modelom pripada sve sto je u padajucem meniju.
Prilog
model.JPG
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Avatar
makkki79
_
_
Postovi: 210
Pridružen: 29 Feb 2008, 21:57
Location: Ćuprija

Re: Ploca ASUS A7N266-VM problem - RESENO!!!

Post napisao makkki79 » 24 Apr 2009, 22:54

Problem je bio u memoriji, crkla je memorija od 1Gb zamenom komp. ponovo radi kao nov bar za sada a za u buduce videcemo!
Pozdrav!!!!
Maki

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Desktop Računari”