Problem s PS/2 portom na matičnoj Chaintech 7njl3-lan RJEŠEN
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Problem s PS/2 portom na matičnoj Chaintech 7njl3-lan RJEŠEN
Imam problem sa PS/2 portovima na gore navedenoj matičnoj.
Naime kad priključim miša i tipkovnicu i idem uključiti računalo prilikom bootanja ispiše se poruka "keyboard error or not present".
Tipkam po tipkovnici i ono ništa. Onda malo mrdnem utikać tipkovnice i stisnem F1 i nastavi se bootanje.
Međutim kasnije opet ništa ne reagira nit se miš miće. KAd je sistem dignut nikakvo mrdanje ne daje rezultate.
To mi je komp od rodice koja nema internet a zarazila ga je virusom preko USB sticka. Ja ga spakovao i donio u sebe da ga očistim.
Međutim eto, imam sad taj problem sa tipkovnicom i mišem. Naime tipkovnica nije njena nego moja i kod mene uredno radi. Probao sam i drugu tipkovnicu i ista stvar. Miša imam PS2 i USB ali PS2 ne reagira a USB ne mogu da koristim dok se ne instalira driver a to ne mogu izvest jer komp čeka potvrdu od mene koju ne mogu dati jer tipkovnica ni miš ne rade.
E sad, ovo meni smrdi na virus ili neispravan PS/2 konektor na matičnoj.
Matičnu sam skinio i preletovao spojeve konektora na tiskanu štampu ali nema efekta.
Malo mi je čudno da ne radi ni miš ni tipkovnica zajedno.
Šta je najčudnije, u nje je sve radilo bez problema prije nego sam ga donio kod sebe.
Sad sam joj rekao da mi donese njenu tipkovnicu i miša da vidim da nije do toga ali mi je vrlo čudno da moj miš i tipkovnica ne rade radi fizičke različitosti.
Ipak je PS2 standardni priključak i trebalo bi sve što ima PS2 utikač raditi.
Obe probane tipkovnice su PS2 a oba miša su USB s tim da jedan ima USB na PS2 adapter.
U BIOS ne mogu pristupit.
Jel ima neko ideju što bi moglo biti i kako ispitati ispravnost veza na matičnoj i utikaču? Možda rastavit jednu tipkovnicu pa instrumentom tražiti dali je veza ostvarena od kabela na tipkovnici do štampe na matičnoj?
Dali je netko mijenjao PS2 port na matičnoj i jeli to izvedivo?
Može li biti ovaj problem i kako ga riješit kad ne mogu pristupit BIOSU?
http://searchwinit.techtarget.com/tip/0 ... 22,00.html
Nova obzervacija:
Kad iskopčam tipkovnicu pa je ponovo ukopčam na kratko se upale i odmah ugase LED-ovi Num lock, Caps-lock, i Scroll-lock ali ona i dalje ne reagira.
Tipkovnice koje sam koristio su Chicony KB-9810 i EMS KB315 P106 W/W HR
Tipkovnica koja je radila je Samsung SDL 2500. Da li sad radi ne znam dok je ne dobijem i probam popodne.
Naime kad priključim miša i tipkovnicu i idem uključiti računalo prilikom bootanja ispiše se poruka "keyboard error or not present".
Tipkam po tipkovnici i ono ništa. Onda malo mrdnem utikać tipkovnice i stisnem F1 i nastavi se bootanje.
Međutim kasnije opet ništa ne reagira nit se miš miće. KAd je sistem dignut nikakvo mrdanje ne daje rezultate.
To mi je komp od rodice koja nema internet a zarazila ga je virusom preko USB sticka. Ja ga spakovao i donio u sebe da ga očistim.
Međutim eto, imam sad taj problem sa tipkovnicom i mišem. Naime tipkovnica nije njena nego moja i kod mene uredno radi. Probao sam i drugu tipkovnicu i ista stvar. Miša imam PS2 i USB ali PS2 ne reagira a USB ne mogu da koristim dok se ne instalira driver a to ne mogu izvest jer komp čeka potvrdu od mene koju ne mogu dati jer tipkovnica ni miš ne rade.
E sad, ovo meni smrdi na virus ili neispravan PS/2 konektor na matičnoj.
Matičnu sam skinio i preletovao spojeve konektora na tiskanu štampu ali nema efekta.
Malo mi je čudno da ne radi ni miš ni tipkovnica zajedno.
Šta je najčudnije, u nje je sve radilo bez problema prije nego sam ga donio kod sebe.
Sad sam joj rekao da mi donese njenu tipkovnicu i miša da vidim da nije do toga ali mi je vrlo čudno da moj miš i tipkovnica ne rade radi fizičke različitosti.
Ipak je PS2 standardni priključak i trebalo bi sve što ima PS2 utikač raditi.
Obe probane tipkovnice su PS2 a oba miša su USB s tim da jedan ima USB na PS2 adapter.
U BIOS ne mogu pristupit.
Jel ima neko ideju što bi moglo biti i kako ispitati ispravnost veza na matičnoj i utikaču? Možda rastavit jednu tipkovnicu pa instrumentom tražiti dali je veza ostvarena od kabela na tipkovnici do štampe na matičnoj?
Dali je netko mijenjao PS2 port na matičnoj i jeli to izvedivo?
Može li biti ovaj problem i kako ga riješit kad ne mogu pristupit BIOSU?
http://searchwinit.techtarget.com/tip/0 ... 22,00.html
Nova obzervacija:
Kad iskopčam tipkovnicu pa je ponovo ukopčam na kratko se upale i odmah ugase LED-ovi Num lock, Caps-lock, i Scroll-lock ali ona i dalje ne reagira.
Tipkovnice koje sam koristio su Chicony KB-9810 i EMS KB315 P106 W/W HR
Tipkovnica koja je radila je Samsung SDL 2500. Da li sad radi ne znam dok je ne dobijem i probam popodne.
Zadnja izmena: nike, dana 17 Apr 2010, 11:29, ukupno menjano 1 put.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Re: Problem s PS/2 portom na matičnoj Chaintech 7njl3-lan
Evo upravo probao originalnu tastaturu i miša i radi ko suza. Bizarno!
Ima li ko ideje o čemu se tu radi?
Ima li ko ideje o čemu se tu radi?
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Imao sam isti slucaj i resio zamenom konektora PS/2 na mainboard-a (skinuo sa stare ploce)
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- nike
- gxu
Jeli to teško zaletovati budući da je višeslojna ploća?
- nec
- Site Admin
- Kontakt:
konkretno radi se o obicnom konektoru (ja sam ga veoma lako razlemio i zamenio) probaj prvo razlemiti sa stare ploce pa ces videti kako ide
- nike
- gxu
Neću ništa dirat, sad radi! A moj moto je "ako radi, ne diraj"!nec je napisao:konkretno radi se o obicnom konektoru (ja sam ga veoma lako razlemio i zamenio) probaj prvo razlemiti sa stare ploce pa ces videti kako ide

- nec
- Site Admin
- Kontakt:
problem je u konektorima unutra, stari koji sam otstranio posle zamene, preledao sam preko lupe i vidio da problem dolazi od samih iglica sa muskog konektora (pri pokusaju prikljucka ugura unutra zenske pinove i tako napravi problem)
- nike
- gxu
Da, to je bilo prvo što sam predpostavio jer mi je utikač od moje tipkovnice prvi put jedva ušao.
A kako bi bilo samo lim oko konektora odlemit pa gurnit nazad pinove?
A kako bi bilo samo lim oko konektora odlemit pa gurnit nazad pinove?
- nec
- Site Admin
- Kontakt:
Neznam koliko si radio s lemilicom, ali ovaj zahvat nije nista posebno za malo iskusnijeg elektronicara (sa dobrim letkumom razume se)
- nike
- gxu
Radio sam dosta ali nikad nisam skidao procesor, smd komponente i slične komplicirane sklopove. Imam Wellera sa regulacijom i tanki špicasti nastavak i jedan deblji "normalni".nec je napisao:Neznam koliko si radio s lemilicom, ali ovaj zahvat nije nista posebno za malo iskusnijeg elektronicara (sa dobrim letkumom razume se)
Vratio sam ga rodici takvog kakv je, za sad radi tako. Ako bude problema onda ćemo probati skinuti limeni oklop od utičnica i popraviti pinove i onda ću sve zaliti termoljepilom da se ne miću više.
Imao sam ja (i jos imam) jednu plocu koja jednostavno nije htela sa mojom "test" tastaturom da radi nikako ali je radila sa drugim bez problema.
Nisam se nesto udubljivao u problematiku ali pretpostavljam da ploca iz nekog razloga nije mogla da da dovoljno struje za pogon te tastature koja je ocito malo zahtevnija po tom pitanju.
Nisam se nesto udubljivao u problematiku ali pretpostavljam da ploca iz nekog razloga nije mogla da da dovoljno struje za pogon te tastature koja je ocito malo zahtevnija po tom pitanju.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 21 Odgovori
- 3703 Pregledano
-
Zadnji post napisao Nixi2009
16 Avg 2008, 10:20
-
- 4 Odgovori
- 1775 Pregledano
-
Zadnji post napisao cicos
05 Feb 2012, 22:49
-
-
specifican problem sa konfiguracijom PARTICIJE ???
napisao faca74 » 02 Jan 2008, 16:57 » u Desktop Računari - 38 Odgovori
- 5680 Pregledano
-
Zadnji post napisao simoni
12 Feb 2008, 23:49
-
-
- 13 Odgovori
- 2725 Pregledano
-
Zadnji post napisao faca74
15 Jun 2008, 18:03