Cudan problem sa plocom i napajanjem
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Cudan problem sa plocom i napajanjem
Dosao sam u posed Asus maticne ploce K8U-X, ploca potpuno ispravna ali jedino kad prikljucim neko Dell_ovo napajanje iz slim kucista od 160w. Sa ovim napajanjem ploca pali, gasi jednostavno radi perfektno ali jedina mana sto je slabo. Sa bilo kojim drugim atx napajanjem prvi put upali i kada se iskljuci nebitno kako (softverski ili tasterom) ponovo da se upali nece, pomaze jedino da naponski kabl izvucem iz napajanja ostavim tako jedno 10_ak minuta i onda moze ponovo. Probao sa par glanc novih a i sa starijim napajanjima razlicite snage ali jok nece pa nece. Ima li neko ideju sta bi moglo da se uradi.
Re: Cudan problem sa plocom i napajanjem
Skoro me je isto neko pitao. Ima komp radi bez problema ali kad ga ugasi bilo kako taster ili softverski nece dok ne izvadi i vrati napojni kabal. Menjao napajanje ali mu je problem i dalje ostao. Bas me zanimaju iskustva drugih a cujem a mislim da se problem ne ralikuje od sbobanovog.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
Da to mu dodje isto ali ja se pitam zasto sa Dell_ovim napajanjem radi perfektno, nema potrebe za izvlacenjem strujnog kabla. U cemu je razlika izmedju ovih klasicnih i ovog Psu_a. (ovo je to napajanje pa poznavaoci materije mogu porediti).
Probaj otkacivanjem HDD CD-ROM mozda nesto blokira, mrezna kartica, ili mozda je problem u grafickoj kartici ... a kako ne pali? objasni malo
Re: Cudan problem sa plocom i napajanjem ODUSTAO
Sve isprobao i sve izmenjao, problem isti bilo sta stavio i kao sto sam napisao u prvom postu jedino sto pomaze je izvlacenje naponskog kabla, da se ne ponavljam, sto ne vazi i za ovo Dell napajanje. Sa njim sve najnormalnije funkcionise. Neko moje razmisljanje je u specifikaciji atx napajanja jer ne prazni dovoljno brzo elektrolite to jest "ps_on" ostaje zaglavljen neko vreme, neznam mozda gresim.
Zadnja izmena: sboban, dana 03 Feb 2012, 17:52, ukupno menjano 1 put.
- milan
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Kod: Označi sve
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/sock754/K8U-X/e2010_k8u-x.pdf
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Provjeri
- Prilog
-
- Power.JPG (7.73 KiB) Pregledano 1897 puta.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Zakaci taster na zelena(PS-ON) i na crna(Ground) i umetni na kukiste i resi taj problem sa bilo kakvom napajanjem 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 6 Odgovori
- 1556 Pregledano
-
Zadnji post napisao electronix
23 Apr 2010, 16:39
-
- 2 Odgovori
- 2097 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
27 Avg 2020, 22:54
-
- 11 Odgovori
- 1597 Pregledano
-
Zadnji post napisao alexa_pg
08 Feb 2009, 00:45
-
-
specifican problem sa konfiguracijom PARTICIJE ???
napisao faca74 » 02 Jan 2008, 16:57 » u Desktop Računari - 38 Odgovori
- 5680 Pregledano
-
Zadnji post napisao simoni
12 Feb 2008, 23:49
-
-
- 13 Odgovori
- 2713 Pregledano
-
Zadnji post napisao faca74
15 Jun 2008, 18:03