ASUS mainboard flash BIOSa

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

ASUS mainboard flash BIOSa

Post napisao chellawy » 09 Sep 2007, 13:13

Mozda nekome zatreba .
Inace sve je lepo opisano na ASUSovom sajtu koji cak ima i na "domacem" jeziku....

Ponekad je potrebno uraditi flash biosa, situacije su razne da ih ne navodim (ili ..?) Asus je ponudio mali exe fajl pomocu kojeg se iz DOS moda sa diskete flashuje BIOS. Fajl se zove AFLASH.EXE i moze slobodno da se skine sa neta (nije nista nelegalno) . Uvek ima nova verzija , mada su i starije funkcionalne.
Da li ovaj sistem funkcionise i na drugim plocama nisam jos probao ali sam jos 2000 te radio istu stvar na mojoj tada SOLTEK ploci da bi mogao posle da overklokujem cara overkolka celeron II 300Mhz. E jedino se ne secam sa kojim sam tada programom to uradio ali postupak je bio isti...> boot u DOS i onda sa diskete kuc , kuc i molis boga da ne nestane struja....(jer onda ima jos muke) ....

Eto cisto nesto da napisem kao orijentir u ovom pravcu .Inace svega toga ima na netu dosta ali da se ne mora googlati satima kada nadjem nesto i isprobam okacicu ovde (mozda i ima neke vajde)
Prilog
aflash slika.jpg
aflash slika.jpg (87.03 KiB) Pregledano 506 puta.
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 09 Sep 2007, 13:14

aflash
Prilog
aflash221.zip
(29.58 KiB) Preuzeto 53 puta.
aflash.rar
druga verzija
(35.29 KiB) Preuzeto 46 puta.
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
krllebg
____
____
Postovi: 2535
Pridružen: 27 Avg 2006, 19:45
Location: Beograd
Warranty service: DeGermany
Specialty: tv
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Post napisao krllebg » 09 Sep 2007, 13:18

... nemam disk drive,nemam DOS.Kako u tom slucaju ? Moze li sa CD,da se to nasnimi u boot varijanti (ako je izvodljivo) i da tako radi ?
... Here lies a man whom is little known !!!

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 09 Sep 2007, 16:18

kazes nemas disk drive ? mislis flopy disk ?

pa ne moze boot cd mora biti pravi DOS

znaci moras mu nakaciti flopy pa sistemsku disketu da dignes DOS a zatim ovaj postupak sto sam opisao...

P.S. (ili ti mene malo zekis da ja malko pisem po forumu :lala: )
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
krllebg
____
____
Postovi: 2535
Pridružen: 27 Avg 2006, 19:45
Location: Beograd
Warranty service: DeGermany
Specialty: tv
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Post napisao krllebg » 09 Sep 2007, 22:45

lolzi ma ne bre,ozbiljno ! ja NEMAM floppy drive,koji ce mi moj !? Nemam ni DOS,nepamtim kad sam to zadnji put video,da nekazem instalirao ...
... Here lies a man whom is little known !!!

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6607
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 09 Sep 2007, 23:14

krle svaki racunar (ovaj nas) ima dos samo sto nemozes tako lako da udjes ..
imas u vin. kad otvoris ikonicu msdos
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Desktop Računari”