DELL INSPIRON1000 Nema slika-Reseno

Sve varijante prenosnih računara.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
makedonec
_
_

DELL INSPIRON1000 Nema slika-Reseno

Post napisao makedonec » 03 Jan 2011, 18:05

Laptop:DELL INSPIRON1000
MODEL NO:PP08S

Ovako laptop nema sliku na svom displeju ali na eksterni ima.Kad pokusam da prebacim Sliku od eksternoga na monitor od lap topa ne dogadza se nisto,nema slike.
Zamnima me dali problem je u hardveru ili mozda je neki drajver.drugo,
graficka kartica sigurno radi kad ima slika na nadvoresnom monitoru,proverio sam sve osigurace na maticnoj ploci ispravni su.
hocu da znam ,da mi neko pomogne kako se vrsi to prebacivanje,Mislim koji to del na ploci prebacuje (mozda cipset?)
Zadnja izmena: makedonec, dana 16 Feb 2011, 18:48, ukupno menjano 1 put.
makedon

vlatkocopa
gx
gx
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808
Specialty: tv

Re: DELL INSPIRON1000 Nema slika

Post napisao vlatkocopa » 03 Jan 2011, 21:13

Neonka, inverter(mozda njegov osigurac...videces kad otvoris plastike od panela) ili napajanje invertera... :pivopije:
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

makedonec
_
_

Post napisao makedonec » 04 Jan 2011, 08:46

E ovako.juce sam uspeo da dobijem sliku ali nesto nije kako falja.Deinstalirao sam drajvere za grafiku i uspeo sam da prefrlim sliku sa fn i f3 u isto vreme slika se pojavila na panel.
Ali pak ne radi kako treba.kad upalim lap top ne daje sliku na njegov ekran, a na nadvoresen ima.i dok je na ekranu logo i podatke o elementima u lap topu ne mozes da prefrlis sa fn i f3.I kad stisnes F1 da pocne da butira od hard onda se radi idealno (mozes da prebacujes kako zelis se radi)
pokusacu da stavim druge drajvere pa potom cu videti .Javi cu se.
makedon

senad11
_
_
Contact person: Senad
Specialty: computers

Post napisao senad11 » 11 Jan 2011, 23:48

Prebacivanje slike radi southbridge koji je ustvari sover graficke kartice i mnogih drugih resursa maticne ploce.Nisam pogledao specifikacije ovog laptopa ali pretpostaljam da je neki Intelov chip.Ja te u potpunosti ipak nisam razumeo oko prebacivanja slike na externi i interni monitor,ali daj malo bolje opisi kako ustvari imas sliku na externi monitor a nemozes da ih saltas.Cudno si malo objasnio situacuju da bih ti neko od nas pomogao.Eto gledas ljudi te pitaju dali je inverter :tooo:

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 12 Jan 2011, 01:35

senad11 je napisao:...southbridge koji je ustvari sover graficke kartice i mnogih drugih resursa maticne ploce...
Pa ne bi rekao da southbridge je "sofer". Da ali samo zato shta southbridge kontrolra je keyboard a na njuma su tipke Fn + Fxx lolzi
Prilog
Dell Inspiron 1150.jpg
www.facebook.com/slavceelectronics

makedonec
_
_

Re: DELL INSPIRON1000 Nema slika-Reseno

Post napisao makedonec » 16 Feb 2011, 18:50

Instalirao druge drajvere za video.I evo 2,3 dana radi super.Mislim da je resen.Nisu valjali drajvere
makedon

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Prenosni računari”