Heo sam da prebacim konektor sa jednog punjaca za HP jer nemogu da nadjem da kupim. Imam dva punjaca, jedan je neispravan a drugi je ispravan ali nema konektor, oznake, su iste potpuno za oba, oba su originalna HP punjaca, model, sve je potpuno isto, ali kada sam presekao kabel ovaj sto mi je potreban, ima voda, kabla, kako vec... jedan je onaj spoljni, odmah izpod izolacije onda ide bela zica i u njoj jedan vod bez buzira i drugi kabel tanji plave boje. Na ovom drugom punjacu ima samo dva voda, spoljni i unutrasnji, onaj beli, bez tog plavog.
Proverio sam kontakte prema konektoru i ovaj spoljni je na konektoru spoljni, a bela je unutrasnji, plavi nema nikakav kontakt na konektoru, nije spojen nigde. Takodje ni srednja ona iglica nema spoj ni najednom kablu...
Pitanje da li da spojim kao sto je na ovom drugom bez te plave, ili ona ipak mora biti, ali koliko sam video nema gde?
Hvala!
HP punjac
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Re: HP punjac
taj sa 3 iglice je takozvani smart punjac, najtanja plava zica je kontakt preko koje se regulise punjenje baterije, znaci nije kao klasican punjac sa 2 zice
mislim da se moze povezati i bez nje, i laptop ce raditi ali je pitanje da li ce uopste puniti bateriju i kako, sve zavisi od modela punjaca/laptopa/baterije
mislim da se moze povezati i bez nje, i laptop ce raditi ali je pitanje da li ce uopste puniti bateriju i kako, sve zavisi od modela punjaca/laptopa/baterije
-
Diodamajstor
- _

- Contact person: Petar-Diodamajstor
- Specialty: automotive
Re: HP punjac
Meni crko adapter od HP cq61410EM pa sam kupio nov HP G62B55SM zato sto nisam imao gde da popravim adapter.
HP G62 radi na 19V 90W ,a HP CQ61 na 18.5V 65W,a CQ61 napajam sa adaptera od 19V.
Kako i ko moze da popravi adapter od CQ61,nemogu da se cimam svake godine ja kupim nov laptop.
Acer aspire 5315 ima adapter koji jos radi,ali zato nema monitor tastaturu i misa,pa i za to delove trazim,nema ni rezac.
Adapter ima na DC izlazu 3-zice a na ploci dole gde je SMD elektronika ima mali potenciometar,mnogo se grejao,ono sto mogu da vidim na ploci ima jedan grec sa hladnjakom i TF10N60 tako pise plasticno to220 kuciste bez hladnjakatog oblika jeili to243 ali neznam ja previse elektroniku.
Drugo sto ima jeste X2 kondenzator .33K275VX2 0.33uF,ostalo ima neki sitnis SMD elektronike i to je to
HP G62 radi na 19V 90W ,a HP CQ61 na 18.5V 65W,a CQ61 napajam sa adaptera od 19V.
Kako i ko moze da popravi adapter od CQ61,nemogu da se cimam svake godine ja kupim nov laptop.
Acer aspire 5315 ima adapter koji jos radi,ali zato nema monitor tastaturu i misa,pa i za to delove trazim,nema ni rezac.
Adapter ima na DC izlazu 3-zice a na ploci dole gde je SMD elektronika ima mali potenciometar,mnogo se grejao,ono sto mogu da vidim na ploci ima jedan grec sa hladnjakom i TF10N60 tako pise plasticno to220 kuciste bez hladnjakatog oblika jeili to243 ali neznam ja previse elektroniku.
Drugo sto ima jeste X2 kondenzator .33K275VX2 0.33uF,ostalo ima neki sitnis SMD elektronike i to je to
Zadnja izmena: Diodamajstor, dana 06 Jun 2012, 11:04, ukupno menjano 1 put.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
HP ADP-65HB BC DCWP MMC Punjac za lap top *ODUSTAO*
napisao stojkePN » 07 Feb 2011, 00:15 » u Prenosni računari - 4 Odgovori
- 1579 Pregledano
-
Zadnji post napisao stojkePN