Toshiba Tecra M9 PTM90E

Sve varijante prenosnih računara.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Milan Sabac
_
_
Postovi: 21
Pridružen: 20 Apr 2011, 13:01
Location: Sabac
Contact person: Milan

Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao Milan Sabac » 24 Jul 2013, 21:37

U naslovu pomenutog modela zakljucan Bios,odnosno pre Bios-a.
Iz nekih prethodnih slucajeva resavao sam u epromu,a u ovom slucaju nisam siguran tacan postupak.
Ako neko ima iskustva neka pise u ovoj temi,unapred zahvalan.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao bokin021 » 27 Jul 2013, 19:46

Ako imas istu plocu ili cip biosa ,samo prebaci s duvaljkom..

Milan Sabac
_
_
Postovi: 21
Pridružen: 20 Apr 2011, 13:01
Location: Sabac
Contact person: Milan

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao Milan Sabac » 28 Jul 2013, 00:19

Nazalost nemam.

Avatar
srleboj
gx
gx
Postovi: 1245
Pridružen: 28 Sep 2006, 12:35
Location: ZARKOVO-Beograd
Contact person: spasoje
Phone number: 003810112515373
Specialty: tv
Lokacija: ZARKOVO

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao srleboj » 28 Jul 2013, 00:40

srdjan

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao bokin021 » 29 Jul 2013, 15:19

Pronadji neki drugi bios cip i zameni ,mora biti isti raspored nozica i oznaka pozicioniranja (tacka)na cipu i moze da proradi ,ja sam par puta tako odradio i radilo je..Ne mozes da izgubis nista..

Avatar
srleboj
gx
gx
Postovi: 1245
Pridružen: 28 Sep 2006, 12:35
Location: ZARKOVO-Beograd
Contact person: spasoje
Phone number: 003810112515373
Specialty: tv
Lokacija: ZARKOVO

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao srleboj » 29 Jul 2013, 18:16

sadrzaj memorije bios mora biti odgovarajuci nemoze slican .
srdjan

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao bokin021 » 29 Jul 2013, 19:22

Moze,dva puta sam tako odradio..

Avatar
srleboj
gx
gx
Postovi: 1245
Pridružen: 28 Sep 2006, 12:35
Location: ZARKOVO-Beograd
Contact person: spasoje
Phone number: 003810112515373
Specialty: tv
Lokacija: ZARKOVO

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao srleboj » 29 Jul 2013, 20:03

ok kolega mozes li palo preciznije reci kako si to uradio
srdjan

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao bokin021 » 29 Jul 2013, 20:29

Ako imas identican chip biosa ,ne mora da bude isti laptop ali naglasavam ,mora tacka, ili ti oznaka chipa biti na pravom uglu kvadratica za pozicioniranje chipa.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao bokin021 » 29 Jul 2013, 20:43

Ali opet je sigurno resenje ako mozete naci isti chip ..

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba Tecra M9 PTM90E

Post napisao bokin021 » 29 Jul 2013, 20:45

Uradio sam pre jedno dve godine na nekom acer laptopu ,bios je pukao pri flash pa sam nasao isto acer mb ali druga serija ,chip je bio identican ali ne i serija ,bio je to puki eksperiment ali je laptop proradio ..Jednom sam to izveo sa desktop mb ..

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Prenosni računari”