Bios password

Sve varijante prenosnih računara.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
Gocet
gx
gx
Postovi: 292
Pridružen: 03 Jun 2007, 00:36
Location: Delcevo

Bios password

Post napisao Gocet » 25 Jun 2007, 23:48

Imam lap-top Dell - PIII - inspiron4000 kupio sam ga polovni na kome trenutno radim , hteo sam da uklucim IR koji e ugradzen u njemu ali BIOS ima password , takav sam ga kupio.
Kako da skinem password ili dali ima neko bios password cracker.
Hvala

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3631
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Post napisao alexa_pg » 26 Jun 2007, 00:04

Pre nego sto ti odgovorim na pitanje, potrebno je da das jos par podataka.
1. Da li na tom racunaru imas Floppy drive tako da kad ubacis disketu racunar se boot-uje sa diskete
2. Ako nemas floppy, da li mozes racunar da boot-ujes sa CD drive
3. Koji je BIOS u racunaru ( AMI , Award, Phoenix, IBM...)
Alexa

Avatar
miodrag popovic
gx
gx
Postovi: 2904
Pridružen: 08 Nov 2006, 21:08
Location: Srbija
Phone number: 013/353-463
Specialty: tv
Lokacija: Pancevo

Post napisao miodrag popovic » 26 Jun 2007, 00:47

nesto mi govori da je dovoljno skinuti bateriju sa maticne ploce i sacekati par sati pa vratiti bateriju.ali isto tako moze ovaj metod da stvori i vece probleme.koristiti samo u krajnjoj nuzdi.u svakom slucaju valjalo bi napraviti kopiju postojeceg BIOS-a,tj odgovori na postavljena pitanja...

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3631
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Post napisao alexa_pg » 26 Jun 2007, 01:12

nesto mi govori da je dovoljno skinuti bateriju sa maticne ploce...
Ovo vazi i radi na stonim racunarima. Ne kazem da nece i na lap topu da radi, ali je malo zajebano skidati bateriju iz tog racunara
Alexa

Avatar
postar
_
_
Postovi: 233
Pridružen: 06 Sep 2006, 21:42
Location: Velika Kladusa
Contact person: Emir
Lokacija: BiH

Post napisao postar » 26 Jun 2007, 01:23

Ja sam jednu toshibu odradio preko lpt porta za dell neznam možda može i on.
Svaki el.uređaj radi na bjeli dim,koji se nalazi u njemu,kada bjeli dim izađe,uređaj više ne radi!

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 26 Jun 2007, 08:54

ranije sam se vise bavio tom tematikom i znam da sam nalazio na netu podatke da ima na ploci mesta koja se kratko spoje i uradi se reset biosa.

mogao bi da potrazis malo po netu podatke za taj model LAP-TOPa ili maticne ploce....

ima i druga varijanta a to je flash biosa , takodje moze da se uradi sa diskete ima program koji radi flashovanje a jos usput moras naci i sadrzaj za tvoj bios (eprom)

to sam radio na svom starom P II celeron300A
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 26 Jun 2007, 09:02

da sad sam se setio
ne znam koliko je to bila sala ali sam na starijim raucarima ispod PIII od kolege cuo da pali uni sifra i stvarno sam to bio i isprobao i upalilo je par puta. a bese nesto kao CONDOM ili mozda sa dva N . bem li ga nisam siguran...davno bese pre 5 godina..
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

joska
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 20 Jun 2007, 09:23
Lokacija: Temerin

Post napisao joska » 26 Jun 2007, 11:20

Jedino pomaze vadjenje baterije,one Litijumske od 3v.I ne treba par sati,dovoljno je i desetak sekundi.Kako doci do nje,-pa to je vec problem,ali nije nemoguce.
Ja radim u servisu kompjutera,ali za univerzalnu sifru jos nisam cuo.Kada imamo ovakav problem,resavamo ga vadjenjem baterije.Uspeva u 100% slucajeva.
Pozdrav!

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 26 Jun 2007, 11:45

zao mi je, ali u to ne da ne verujem nego znam da nije tacno..nisam ih imao bog zna koliko, ali sa malim procentom uspeo vadjenjem baterijice..sony vaio..mora se procitati eeprom i iz eeproma iskalkulicati pass..toshiba malo starije idu na onu foru sa paralelnim..novije citanje smd flash-a..ibm starije iskljucivo na citanje eeproma, novije na citanje smd flash-a..vadjenjem baterijice sam mozda u jadnih 2-3% uspeo..dell nisam imao dosad, da sam imao, provalio bih ga i rekao ovde..
a uni-sifre..postoje kako ne, za svaki brand posebna sifrica..a i to ponekad ne uspeva...
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
Gocet
gx
gx
Postovi: 292
Pridružen: 03 Jun 2007, 00:36
Location: Delcevo

Post napisao Gocet » 26 Jun 2007, 16:35

Lap-top nema floppy ima DVD rom probao sam sa vazdenjem baterije bez uspeha.inace ima LPT,serijski i USB port.

Avatar
Gocet
gx
gx
Postovi: 292
Pridružen: 03 Jun 2007, 00:36
Location: Delcevo

Post napisao Gocet » 27 Jun 2007, 19:47

Dali jos neko ima ideju kako da skinem password u bios-u.

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 27 Jun 2007, 20:11

ako naletam na nesto Goce, ke ti javam..
pozz
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6555
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Post napisao buzdumra » 27 Jun 2007, 22:11

ja sam "cuo" da moze kad se izvadi baterija i onda ga palit i gasit par puta uzastopno? :!: :roll:
kad izvadis bateriju dali ima neki napon (na kucistu baterije)?
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 27 Jun 2007, 22:13

ovde ima par besplatnih saveta
a prava stvar se placa....
http://www.dellpassword.net.ms/
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 27 Jun 2007, 22:24

ustvari evo ti procitaj sve ovo ima mozda resenje kako uraditi flash za tvoj dell
http://www.plex86.org/dell/Modify-Dell- ... ation.html
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

nesko101
_
_
Postovi: 71
Pridružen: 05 svi 2007, 03:23

Post napisao nesko101 » 27 Jun 2007, 22:25

Kolega za tvoj Dell laptop skini program koji se zove cmosPwd a nalazi se na sajtu http://www.cgsecurity.org to je besplatni program nije piratski i sluzi za skidanje passworda na tvom modelu.Pozdrav i javi sta si uradio. :idea:

Avatar
Gocet
gx
gx
Postovi: 292
Pridružen: 03 Jun 2007, 00:36
Location: Delcevo

Post napisao Gocet » 27 Jun 2007, 22:33

Kad se izvadi baterija ima napon, dosta je nepristupacno za merenje
a to sa palenjem i gasenjem u mom slucaju ne funkcionise.

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 27 Jun 2007, 22:36

naravno svuda su upozorenja da sve sto radis , radis na svoju odgovornost

evo jos toga Non-Packaged
I4000A23.exe
Description: This file format consists of a BIOS executable file. To use it, download the file and copy it to a DOS-bootable diskette. With the diskette in the floppy drive, reboot the system and run the program.

a adresa je http://support.us.dell.com/support/down ... eid=R52072

ovo sledece je mnogo razumnije i mozda da to probas
http://www.bay-wolf.com/flashbios.htm
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
Gocet
gx
gx
Postovi: 292
Pridružen: 03 Jun 2007, 00:36
Location: Delcevo

Post napisao Gocet » 28 Jun 2007, 00:04

nesko101
Skinuo sam program ali mi nesto ne ide...
instalirao sam - ioperm.exe onda cmospwd.exe dobio neke podatke ali nigde ne vidim password onda sam probao cmospwd.exe/k i dobio sam poruku "cmos kill" (kao da je skinuo passwod) usao sam u bios ali jos uvek trazi password. Admin password - Enabled i nikako da ga iskljucim.
:m:

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5356
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 28 Jun 2007, 09:50

kolega da li ti lose ide engleski ili nisi citao ovo sto sam ti preporucio ???
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Prenosni računari”