Problem sa auto-radiom Blaupunkt CAR300
Urednik: Barbarella56
Pravila foruma
Na ovom delu foruma ZABRANJENO JE:
-Postavljanje kalkulatora iz serijskog broja,
-Izracunavanje kodova iz serijskog broja,
-Objavljivanje dampova bez koda.
Sva ostala pitanja iz oblasti servisiranja ARK-a,CD-a su dozvoljena.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Na ovom delu foruma ZABRANJENO JE:
-Postavljanje kalkulatora iz serijskog broja,
-Izracunavanje kodova iz serijskog broja,
-Objavljivanje dampova bez koda.
Sva ostala pitanja iz oblasti servisiranja ARK-a,CD-a su dozvoljena.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
-
- _
Problem sa auto-radiom Blaupunkt CAR300
Ovako problem je sledeci: posle dekodiranja radio aparata kad ga ukljucim stalno drzi ukljucen motor od kasetofona i kad mu ubacim kasetu on je ocitava, ali sve vreme sa razmakom od neke 3sekunde se cuje zvuk "tut". A ako prebacim na radio tjuner i dalje ostaje ukljucen motor od kasetofona,cuje se zvuk sa radio stanice i posle prvog zvucnog signala "tut" prebacuje na kasetofonov izlaz za zvuk.
Da li neko zna sta da mu radim?
Da li neko zna sta da mu radim?
Re: Problem sa auto-radiom Blaupunkt CAR300
Da li se sa starim dampom ponasa isto 

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
kako je napisao kolega vrati mu orginalni dump i probaj da njega dekodiras(problem je najverojatno do novog dump-a)stojkePN je napisao:Da li se sa starim dampom ponasa isto
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
Blaupunkt CAR300 mozes iz serijskog broja da dekodiras.Ali to na PM ovde nesme. :---:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
-
- _
Drug ga zamenio CD-om a zaboravio gde mu je bio zapisan kod pa sam ga zato dekodirao nekim dampom bez koda koji sam nasao ovde na forumu.
Pre vadjenja iz auta je sve radilo ok.
U medjuvremenu sam izproveravao radio i predpostavio da je do dampa,sto ste i vi potvrdili.
Hvala na pomoci,sutra cu probati pa javljam rezultate.
Pre vadjenja iz auta je sve radilo ok.
U medjuvremenu sam izproveravao radio i predpostavio da je do dampa,sto ste i vi potvrdili.
Hvala na pomoci,sutra cu probati pa javljam rezultate.
-
- _
E ovako, vratio sam stari damp i izracunao kod i kad sam ga uneo nista se ne desava.
(pritisnem AS i upalim radio,cuje se zvuk "tut" unesem kod i pritisnem AS i nista)
Da li znate da li ima ogranicen broj unosa pogresnog koda, jer kad sam pricao sa drugom on kaze da je bio probao da mu unese neke kodove,pa da se nije zakljucao?
P.S.Nemam displej.
Pozdrav
(pritisnem AS i upalim radio,cuje se zvuk "tut" unesem kod i pritisnem AS i nista)

Da li znate da li ima ogranicen broj unosa pogresnog koda, jer kad sam pricao sa drugom on kaze da je bio probao da mu unese neke kodove,pa da se nije zakljucao?
P.S.Nemam displej.
Pozdrav
- dzafer
- gx
Kod tog arc moras stisnuti na svakom broju da prvo ispise 0 a onda stisnes onoliko puta koji ti je broj zadat znaci jedno ukucavanje vise za svaku cifru primjera radi ako je cod 5555 stiskas 6666 naj bolje ti je da ubacis kasetu ako bude cod uredu on ce poceti da radi jer sam radio nekad nece da pocne da radi dok ne stisnes na FM iako je cod ok
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
-
- _
Nemam displej pa neznam sta pokazuje,nego na slepo kucam.dzafer je napisao:Kod tog arc moras stisnuti na svakom broju da prvo ispise 0 a onda stisnes onoliko puta koji ti je broj zadat znaci jedno ukucavanje vise za svaku cifru primjera radi ako je cod 5555 stiskas 6666 naj bolje ti je da ubacis kasetu ako bude cod uredu on ce poceti da radi jer sam radio nekad nece da pocne da radi dok ne stisnes na FM iako je cod ok
Probao sam da stisnem svaki taster po jednom pa onda stiskao za kod 9.2.7.5 i nista,a probao sam i da unesem kod kao 10.3.8.6 i opet nista.(probao sa kasetom i bez nje)
- dzafer
- gx
ako je kod 9275 ovako kako si kucao je ok i trebao bi da radi probaj ga ostaviti jedno vrijeme ukljucenog pod naponomzivanzivkovic je napisao: 10.3.8.6 i opet nista.(probao sa kasetom i bez nje)
mozda ce dozvoliti unos koda ko zna koliko je puta cod ukucavan

njemu je kod zapisan u MCU kako si iscito damp
džale
-
- _
Nisam iscitao,nasao sam bio ovde na forumu neki damp bez koda,kupio novi eprom i isprogramirao ga i naravno zamenio sa originalnim,pa posto nije radio kako treba vratio sam mu stari eprom i opet problem sa kodom.dzafer je napisao:ako je kod 9275 ovako kako si kucao je ok i trebao bi da radi probaj ga ostaviti jedno vrijeme ukljucenog pod naponomzivanzivkovic je napisao: 10.3.8.6 i opet nista.(probao sa kasetom i bez nje)
mozda ce dozvoliti unos koda ko zna koliko je puta cod ukucavan![]()
njemu je kod zapisan u MCU kako si iscito damp
Kod sam izracunao sa neki kalkulatorom iz serijskog broja.
- dzafer
- gx
Pogresno
nije cod zapisan u epromu kod tog arc nego u procesoru ako to dosad nisi radio tesko ces to rijesiti

džale
-
- _
Znam da nije zapisan u epromu.dzafer je napisao:Pogresnonije cod zapisan u epromu kod tog arc nego u procesoru ako to dosad nisi radio tesko ces to rijesiti
Neko je napisao da kad se taj damp ucita u eprom arc nece traziti unos koda i stvarno nije ali su se javili gore pomenuti problemi iz prvog posta pa sam bio prinudjen da vratim eprom sa originalnim dampom.

-
- _
Kod se sigurno nalazi u motoroli (05b6) ,da bi je boot-ovao preseci stampu na pinu22.A evo ti i dump pa pokusaj da zaklucis za ono bez koda,znas da je to ovde zabranjeno.Pozdrav.
- Prilog
-
car300.rar
- (530 bajtova) Preuzeto 219 puta.
-
- _
Sutra idem za Kragujevac i ostajem tamo do petka pa necu moci da isprobam. Za vikend ako stignem javicu rezultate.
Pozdrav
Pozdrav
bez dislpeya tesko da ces resiti
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
-
- _
Evo probaj sa jednim od ovih emulatora displeja.Ja radim sa 74hct540 i radi super.Jedino je software pod DOS-om.
- Prilog
-
DispEMU.zip
- (67.59 KiB) Preuzeto 231 put.
-
DP-EMU.ZIP
- (71.76 KiB) Preuzeto 245 puta.
-
- _
Zaboravih da kazem , stavi stabilizator 7805 za napajanje emulatora i blokcic od 100nF na strani od 5V.Pozdrav.
-
- _
Hvala za semu i program za emulator displeja.
Nisam stigao od obaveza da bilo sta probam pa me nije bilo.
Videcu sto pre da nabavim to kolo za displej pa da vidim kakve poruke izbacuje ark.

Nisam stigao od obaveza da bilo sta probam pa me nije bilo.
Videcu sto pre da nabavim to kolo za displej pa da vidim kakve poruke izbacuje ark.

- skyline-GTR
- gx
- Contact person: Ibrahim
neznam sta si sa njim rijesio i nebitno ali samo da znas taj emulator sam ja licno pravio i nikad nije proradio jedna je shema a imao sam 3 softwarea razlicita.moj ti je savjet da odes na auto otpad kao i sto sam ja na kraju odradio i iz jedne CORSE izvadio display kojeg sam gazdi platio 5 eura jer sam mu rekao da mi je za mladjeg brata (koji naravno nepostoji) za maturski rad u elektro skoli :) samo da znas inace su osjetljivi na samom konektoru u displeju kojeg sam ja licno prelemio i sad radi kao sat.prilagodjenje sviju opelovih ark na dipleje vrsis tako sto stisnes brojeve 3 + 5 i 4 + 6 sto ces na samom displeju i vidjet kad ti ispise digit 8 ili 10,nakon kupovine imao sam nekih 10-ak opelovih ark koje sam uspjesno odradio i naravno naplatio
pozz...
pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija
da ni ja sam napravijo isto sve verzije i probao samo jedna sema je proradila od 6-7 racunara samo na jednom radi na drugima ne tako dase neisplati uopste zezati..neznam sta si sa njim rijesio i nebitno ali samo da znas taj emulator sam ja licno pravio i nikad nije proradio jedna je shema a imao sam 3 softwarea
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Blaupunkt CAR300(E),kako ukucati kod
napisao Boban » 08 Sep 2007, 00:05 » u AUTO RADIO - CD - DVD- NAVIGACIJE i slično - 15 Odgovori
- 4260 Pregledano
-
Zadnji post napisao rubin_miki
11 Sep 2007, 10:40
-
-
-
Potrebna sema auto-radio Blaupunkt Freiburg SQM 26 (Reseno)
napisao goran » 23 Jun 2011, 19:57 » u AUTO RADIO - CD - DVD- NAVIGACIJE i slično - 2 Odgovori
- 2174 Pregledano
-
Zadnji post napisao goran
24 Jun 2011, 16:23
-
-
-
Blaupunkt auto radio,potreban cod
napisao JRRade » 21 Dec 2024, 07:12 » u AUTO RADIO - CD - DVD- NAVIGACIJE i slično - 5 Odgovori
- 5745 Pregledano
-
Zadnji post napisao JRRade
06 Jan 2025, 17:52
-
-
-
Problem sa izlaznim IC za auto radio Medion MD4366 Reseno
napisao tatamin » 28 Jul 2012, 19:31 » u AUTO RADIO - CD - DVD- NAVIGACIJE i slično - 5 Odgovori
- 3095 Pregledano
-
Zadnji post napisao tatamin
05 Avg 2012, 23:08
-
-
-
Problem sa jačinom zvuka na auto radiju Kettz AR-K1135BT
napisao dejansu75 » 26 Jun 2020, 06:32 » u AUTO RADIO - CD - DVD- NAVIGACIJE i slično - 2 Odgovori
- 2349 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlajche123
15 Jul 2021, 16:01
-
-
-
Kako dekodirati auto kasetofon (SLIKOVITO UPUTSTVO)
napisao tvmikro » 23 Apr 2008, 18:42 » u AUTO RADIO - CD - DVD- NAVIGACIJE i slično - 2 Odgovori
- 15219 Pregledano
-
Zadnji post napisao elektrosat
21 Jul 2008, 16:55
-
-
-
Potrebna pomoc za auto radio - RESENO!!!!
napisao makkki79 » 08 Mar 2009, 20:06 » u AUTO RADIO - CD - DVD- NAVIGACIJE i slično - 17 Odgovori
- 5638 Pregledano
-
Zadnji post napisao makkki79
13 Mar 2009, 20:51
-
-
-
auto radio sony cdx-5290rds
napisao xipsilon » 19 Jun 2009, 07:09 » u AUTO RADIO - CD - DVD- NAVIGACIJE i slično - 2 Odgovori
- 1445 Pregledano
-
Zadnji post napisao xipsilon
19 Jun 2009, 14:51
-