Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
faca74
gx
gx
Postovi: 189
Pridružen: 13 Okt 2006, 12:40
Location: Pivnice Vojvodina
Specialty: consumer
Lokacija: Pivnice Vojvodina

Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao faca74 » 13 Mar 2015, 15:13

Postovani hteo sam da pitam dali neko moze da mi objasni kako da iscupam tj dekriptujem PPPoe podatke za konekciju sa adsl internet, imam svoj dobar adsl ruter koji nemogu da koristim jer ovi iz telekoma nece da daju podatke za PPPoe user name i pasword a njih HG 532 wifi ruter nije bas nesto dok ovaj LINKSYS je extra i po dometu wifi a i po svemu ali nemogu iz config fajla koji je u obliku Rom-0.dat da desifrujem znakove i sve te criptovane znakove dali mi moze neko pomoci jer telekomu sam pisao vise puta i zvao sam i svaki put kazu da to nije potrebno tj da njihovi ruteri rade sasvim dobro e sad steta mi da stoji neiskoristen ovaj linksys.

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao Damiru » 13 Mar 2015, 16:41

Ako je aDSL plaćen, moraju da daju sve potrebne podatke za povezivanje... Ne sme da postoji uslovljavanje "samo sa našim ruterom može"...
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3287
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao alexa_pg » 13 Mar 2015, 16:42

Da li taj ruter ima mogucnost da snimis trenutni konfiguracioni fajl na HDD? Ovo pitam iz razloga da ako sta zeznes da mozes da vratis kako je sve bilo prije "prckanja" :)
Ako mozes da snimis na HDD, ima sanse da saznas podesavanja.
Alexa

Avatar
goranfri
gxu
gxu
Postovi: 1782
Pridružen: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao goranfri » 13 Mar 2015, 16:54

Hoće da daju , obratiš se mailom i tražiš lozinku i dobiješ je poštom. Barem je tako bilo u mom slučaju.
Da li se piše odvojeno kao uvod u pitanje a dali se piše spojeno kad je u pitanju radni glagolski pridev od glagola dati , sumljam ili sumnjam

Avatar
dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 811
Pridružen: 25 Apr 2012, 23:30
Location: Beograd
Contact person: Dejan Matejić
Specialty: whitegoods

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao dejan-dexi » 13 Mar 2015, 22:51

Najbolje je otici u njihovu prvu poslovnicu sa licnom kartom ako se na vas vodi ugovor i sigurno ce dati korisnicko ime i lozinku :pivopije:

faca74
gx
gx
Postovi: 189
Pridružen: 13 Okt 2006, 12:40
Location: Pivnice Vojvodina
Specialty: consumer
Lokacija: Pivnice Vojvodina

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao faca74 » 15 Mar 2015, 20:13

ima mogucnost da se snimi na hdd config fajl sto sam i ja uradio ali nemogu naci program da dekriptujem podatke iz tog fajla a sigurno ima nacina da se to uradi nemogu da provalim koji je sistem kodiranja samog fajla jer mislio sam da je Base 64 ili tome slicno pokusavao sam konvertovanjem u bin ali bez uspeha.

Avatar
dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 811
Pridružen: 25 Apr 2012, 23:30
Location: Beograd
Contact person: Dejan Matejić
Specialty: whitegoods

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao dejan-dexi » 15 Mar 2015, 20:39

Neka ftp konekcija na ruter :roll:

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3287
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao alexa_pg » 15 Mar 2015, 21:12

dejan-dexi je napisao:Najbolje je otici u njihovu prvu poslovnicu sa licnom kartom ako se na vas vodi ugovor i sigurno ce dati korisnicko ime i lozinku :pivopije:
Prvo bih uradio ovako.
U slucaju da iz nekog razloga ovo ne prodje, probacemo da provalimo sifru.
Alexa

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao Damiru » 16 Mar 2015, 09:21

Nema razloga da to ne prođe, osim ako je uređaj ukraden/jeftino kupljen ispod ruke i slično...
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

faca74
gx
gx
Postovi: 189
Pridružen: 13 Okt 2006, 12:40
Location: Pivnice Vojvodina
Specialty: consumer
Lokacija: Pivnice Vojvodina

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao faca74 » 17 Mar 2015, 12:23

POkusali smo zvali telekom odgovor je bio da oni imaju svoje rutere koji su sasvim zadovoljavajuci za internet i da ce odgovoriti ili doci ekipa da zameni ruter, na sto sam ja rekao da ja imam svoj malo bolji i kvalitetniji ruter ali nista od pppoe moracu da nadjem program za dekripciju config fajla

Avatar
goranfri
gxu
gxu
Postovi: 1782
Pridružen: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao goranfri » 17 Mar 2015, 13:10

Nemoj da zoveš telekom već se obrati pismeno i napiši da zbog svojih određenih potreba moraš da staviš svoj uređaj i da tu nema rasprave i da ti pošalju na mail ili poštom username i pass i tačka. I meni su pokušali da objašnjavaju ali nakon mog insistiranja morali su da mi daju to što tražim . Ne može da ne daju. I ništa usmeno i telefonom već samo mail i slično da ima trag.
Da li se piše odvojeno kao uvod u pitanje a dali se piše spojeno kad je u pitanju radni glagolski pridev od glagola dati , sumljam ili sumnjam

faca74
gx
gx
Postovi: 189
Pridružen: 13 Okt 2006, 12:40
Location: Pivnice Vojvodina
Specialty: consumer
Lokacija: Pivnice Vojvodina

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao faca74 » 17 Mar 2015, 13:54

A dali neko zna na koji je nacin kriptovan taj config fajl sto izvucem iz rutera? Mislim svi ti znakovi i moraju imati neku shemu tj moraju se moci dekodirati u nesto odredjeno da bi se mogli iscitati korisni podaci mislim na pppoe user i pasword

Avatar
goranfri
gxu
gxu
Postovi: 1782
Pridružen: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao goranfri » 17 Mar 2015, 14:48

Nema šanse .
Da li se piše odvojeno kao uvod u pitanje a dali se piše spojeno kad je u pitanju radni glagolski pridev od glagola dati , sumljam ili sumnjam

Avatar
nike
gxu
gxu
Postovi: 2991
Pridružen: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Lokacija: Split, HR

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao nike » 04 Jun 2015, 18:03

Ima, nek nabavi kvantno računalo! :mrgreen:
Poluznanje je opasnije od neznanja!!!

aca_ra
_
_
Postovi: 15
Pridružen: 05 Jun 2015, 22:45
Location: Obrenovac
Contact person: Aleksandar
Specialty: computers

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao aca_ra » 08 Jun 2015, 11:00

Trebao si da kazes da ti podaci trebaju ne da bi zamenio njihov postojeci ruter svojim nego da njihov ruter povezujes sa drugim ruterom a taj drugi ruter se povezuje na njihov preko PPPoe odataka, tj trazi login da bi mogao da salje internet dalje. Mozda bi ti onda pre dali nego ovaki a ti onda naravno iskoristis to za novi ruter a stari stavis u kutiju :)

Avatar
batmar
_
_
Postovi: 26
Pridružen: 14 Mar 2007, 01:07
Lokacija: Makedonija

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao batmar » 25 Sep 2016, 01:33

cek care . taj ruter sto nije tvoj dali ima portove najcesce su cetiri
jedan wan
cetiri lan dalli gresim

---------- Ned Sep 25, 2016 01:37 ----------
pazi i kod mene je jedan ruter njihov ajde kao mora tako ali ima jos jedan moj i netreba ti ni PPPoe ni uzer ni pass . znaci ne diram njihov naravno samo promjenim uzer ili pas da nemogu ni oni da ulaze kada hoce ali to nema veze sa drugim ruterom LINKSYS I DDWRT firmware .
uzmes kabel ustekas i vozis to je to
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 25 Sep 2016, 09:55, ukupno menjano 1 put.
Razlog: spojena dva uzastopna posta u jedan

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 19941
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao fanzo » 03 Okt 2016, 02:02

Batmar, hteo si da napišeš da svoj ruter poveže na postojeći Telekomov na red i tako reši svoj problem ?
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

vlada69
gx
gx
Postovi: 850
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao vlada69 » 03 Okt 2016, 07:40

Ja imam telekomov ruter na koji sam nakačio svoj ruter iz istog razloga što telekomov ima slab wi-fi domet . Nakačio sam ga na LAN4 i podesio novu lozinku i to radi . Ne znam tačno kako sve treba da se podesi jer mi je podešavanje odradio prijatelj . Znači radi mi i telekomov ruter i moj ruter a nisam ništa tražio od telekoma .

Avatar
batmar
_
_
Postovi: 26
Pridružen: 14 Mar 2007, 01:07
Lokacija: Makedonija

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post napisao batmar » 04 Okt 2016, 22:21

aaa.jpg
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Odgovori

Natrag na “Internet i Računarske mreže”