U.S.Robotics ADS2+ router

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Filipenko
_
_
Postovi: 35
Pridružen: 26 Sep 2009, 22:50
Location: Beograd

U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Filipenko » 22 Okt 2009, 01:28

Zna li iko kako se pokazala USR oprema za mreze?

Hvala

Avatar
Kempi
_
_
Postovi: 51
Pridružen: 21 Sep 2009, 14:41
Location: Jagodina
Specialty: computers

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Kempi » 22 Okt 2009, 07:41

U.S.R. je u principu ok oprema,meni je u firmi bio 4-port ADSL2+ router i radio je ok dok ga Sveti Ilija nije poslao u vecna lovista (al je to puklooo u zgradu na 15 m od mene..a mozda i u banderu pored nje....bio prisutan...usput crkla 2 UPS-a,ISDN...)
U stanu mi je U.S.R. ADSL modem (9001) u kombinaciji sa D-Link routerom i radi vec 2 god. bez ikakvih problema.

U poslednje vreme dosta dobro mi se pokazala TP-Link oprema- ADSL routeri,WLan (AP,pci i usb kartice,uglavnom atheros cipovi),LAN oprema...radi stabilno,ima dobre mogucnosti za pristupacnu cenu
zena moze da bude i sa sela,al' auto mora da bude iz Japana

Filipenko
_
_
Postovi: 35
Pridružen: 26 Sep 2009, 22:50
Location: Beograd

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Filipenko » 22 Okt 2009, 13:56

Pazario bih USR9107A ADSL2+ router, modem, firewall, print server...kosta 2000din, sto je duplo jeftinije od Dlinka. Kako ti se on cini?

http://www.usr-emea.com/products/p-broa ... s&loc=mest

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 567
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Kobac » 22 Okt 2009, 14:15

Cuo sam dosta losih stvari za neku usr opremu, doduse za konkretni model zaista ne znam (nesto mi je mnogo jeftin).
Takodje bih preporucio tp-link. Odlican odnos cena/kvalitet.

Avatar
Kempi
_
_
Postovi: 51
Pridružen: 21 Sep 2009, 14:41
Location: Jagodina
Specialty: computers

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Kempi » 23 Okt 2009, 12:26

Bas taj model mi je stradao od groma :m:
zena moze da bude i sa sela,al' auto mora da bude iz Japana

Filipenko
_
_
Postovi: 35
Pridružen: 26 Sep 2009, 22:50
Location: Beograd

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Filipenko » 23 Okt 2009, 13:45

Moj prijatelj koji je profesionalac (elektro-inzenjer) kaze da su to odlicni uredjaji a da oni sto ih pljuju zapravo nemaju pojma da ih podese, optimizuju, flashuju firmver i ostalo posto je malo komplikovaniji. Kaze da je taj 9107 uzivo ruzan kao lopov ali da mreza i internet rade savrseno. Da li znas kako radi onaj Print Server, on to nije probao a ja imam Canon 2900 laserski stampac a ne znam da li ga podrzava pa da li si koristio opciju za mrezno stampanje na ruteru?

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 567
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Kobac » 26 Okt 2009, 19:56

Filipenko je napisao:Moj prijatelj koji je profesionalac (elektro-inzenjer) kaze da su to odlicni uredjaji a da oni sto ih pljuju zapravo nemaju pojma da ih podese, optimizuju, flashuju firmver i ostalo posto je malo komplikovaniji. Kaze da je taj 9107 uzivo ruzan kao lopov ali da mreza i internet rade savrseno.
A to sto je elektroinzenjer ga cini vrsnim strucnjakom ili je nesto drugo... Doduse mozda mi ovde nemamo pojma da flesujemo fw na jednom rutercicu to je ipak mnogo komplikovanije nego flesovanje eproma, eeproma, fleseva...
Vec sam rekao da ne znam za konkretan model ali bi verovatno imao mnogo bolju prodju da je tako dobar s' obzirom na cenu.

Filipenko
_
_
Postovi: 35
Pridružen: 26 Sep 2009, 22:50
Location: Beograd

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Filipenko » 02 Nov 2009, 02:16

Taj covek je je jedan od vodecih elektronicara u Grckoj telekomunikacionoj firmi za enterprise networks solucije sa diplomom elektrotehnickog fakulteta u Beogradu. Ipak ne mozete porediti njegovo znanje i iskustvo sa misljenjima laika i obicnih korisnika, zar ne? Kaze da daje glavu da je budala svako onaj koji tvrdi da U.S.R, generalno a ne pojedinacno, ne radi kako treba. Jedini problem moze biti u vlasniku. Ja sam nabavio nekoliko na njegov predlog i evo svi vec 15 dana rade non-stop bez i jedne greskice ili problema a pritom su povezani u mrezu gde kompjuteri cesto medjusobno razmenjuju podatke (azuriranje vece baze podataka, logova, on-the-fly gledanje filmova i slusanje muzike sa jednog na drugi i sl.). Ali je bio u pravu da je konfigurisanje malo kompleksnije od TPlink, Netgear i slicnih. On najvise ceni njih a takodje i 3COM, Nortel, Allied Telesis, D-link, Siemens, Linksys-Cisco i jos par ne secam se kojih, dok za ostale kaze da su uglavnom smece osim pojedinih serija/modela

Kobac je napisao:
Filipenko je napisao:Moj prijatelj koji je profesionalac (elektro-inzenjer) kaze da su to odlicni uredjaji a da oni sto ih pljuju zapravo nemaju pojma da ih podese, optimizuju, flashuju firmver i ostalo posto je malo komplikovaniji. Kaze da je taj 9107 uzivo ruzan kao lopov ali da mreza i internet rade savrseno.
A to sto je elektroinzenjer ga cini vrsnim strucnjakom ili je nesto drugo... Doduse mozda mi ovde nemamo pojma da flesujemo fw na jednom rutercicu to je ipak mnogo komplikovanije nego flesovanje eproma, eeproma, fleseva...
Vec sam rekao da ne znam za konkretan model ali bi verovatno imao mnogo bolju prodju da je tako dobar s' obzirom na cenu.

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 567
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Kobac » 02 Nov 2009, 09:45

Filipenko je napisao:Taj covek je je jedan od vodecih elektronicara u Grckoj telekomunikacionoj firmi za enterprise networks solucije sa diplomom elektrotehnickog fakulteta u Beogradu. Ipak ne mozete porediti njegovo znanje i iskustvo sa misljenjima laika i obicnih korisnika, zar ne? Kaze da daje glavu da je budala svako onaj koji tvrdi da U.S.R, generalno a ne pojedinacno, ne radi kako treba. Jedini problem moze biti u vlasniku.
Svaka cast vodecem elektronicaru u grckoj. Svaka cast i na diplomi ETF-a koju izuzetno postujem. Svaka cast na ekspresnom proglasavanju nekoga za budalu.

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5694
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao milan » 02 Nov 2009, 10:16

Ovo sada vec vodi u EPP.
Svaka oprema radi dobro ako se zna podesiti, to je jedino sto je odavde pametno.
Fakultet neznaci nista ako se neznaju parametri za postavljanje mreze.
Fakultetski obrazovani ljudi ce samo brze i lakse postaviti mrezu, ako su to uopste nekada radili.

Filipenko
_
_
Postovi: 35
Pridružen: 26 Sep 2009, 22:50
Location: Beograd

Re: U.S.Robotics ADS2+ router

Post napisao Filipenko » 02 Nov 2009, 10:32

Nisu sporni parametri, problem je sto veci deo korisnika proglasi opremu losom jer ne ume da pronadje opcije, ukuca parametre i izmeni model rada uredjaja sa defaulta. Neke opcije koje je potrebno podesiti jednostavno provajderi ne navedu u svojoj skripti ili na sajtu jer su dovoljne za one rutere koje oni daju uz pakete a koji su donekle predefinisani pa potrebno uneti eventualno gateway, user i pass, VCI/VPI...ovde ima par opcija dodatnih i ljudi odustanu i proglase nesto za losim. On je rekao generalno za USR dok je vecina tih kvazistrucnjaka za to isto rekla da je krs...ovde se radi iskljucivo o kredibilitetu misljenja, ne moze istu tezinu imati misljenje legitimnog profesionalca i nekog tamo levaka koji je verovatno iz ko zna kog ralzoga lupio neku budalastinu. To je kao kada kazu ne valja mi Hitachi i Asus jer mi pregore posle par meseci, ne pitajuci se ima li u tome udela JNC koji fura sve vreme u masini i koji umesto manje vise ravnog DC nivoa daje promeljivu sinusoidu kao da nema gretza...ovo je samo ilistracija. Da ne duljimo, koga bude zanimalo, ja sma ih uzimao za 2000 din, i SVI do jednog rade FENOMENALNO, hocu reci da iz mog licnog isksutva rade osetno bolje od TP-link, Huawei, Crypto i Sagem sa kojima sam radio. Toliko

milan je napisao:Ovo sada vec vodi u EPP.
Svaka oprema radi dobro ako se zna podesiti, to je jedino sto je odavde pametno.
Fakultet neznaci nista ako se neznaju parametri za postavljanje mreze.
Fakultetski obrazovani ljudi ce samo brze i lakse postaviti mrezu, ako su to uopste nekada radili.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Internet i Računarske mreže”