Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Forum rules
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Post Reply
faca74
_
_
Posts: 187
Joined: 13 Oct 2006, 12:40
Location: Pivnice Vojvodina
Specialty: consumer
Location: Pivnice Vojvodina

Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by faca74 » 13 Mar 2015, 15:13

Postovani hteo sam da pitam dali neko moze da mi objasni kako da iscupam tj dekriptujem PPPoe podatke za konekciju sa adsl internet, imam svoj dobar adsl ruter koji nemogu da koristim jer ovi iz telekoma nece da daju podatke za PPPoe user name i pasword a njih HG 532 wifi ruter nije bas nesto dok ovaj LINKSYS je extra i po dometu wifi a i po svemu ali nemogu iz config fajla koji je u obliku Rom-0.dat da desifrujem znakove i sve te criptovane znakove dali mi moze neko pomoci jer telekomu sam pisao vise puta i zvao sam i svaki put kazu da to nije potrebno tj da njihovi ruteri rade sasvim dobro e sad steta mi da stoji neiskoristen ovaj linksys.

User avatar
Damiru
___
___
Posts: 1273
Joined: 19 Aug 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Location: Kovilj, 127.0.0.1
Contact:

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by Damiru » 13 Mar 2015, 16:41

Ako je aDSL plaćen, moraju da daju sve potrebne podatke za povezivanje... Ne sme da postoji uslovljavanje "samo sa našim ruterom može"...
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

User avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Posts: 3226
Joined: 22 Aug 2006, 08:10
Location: Podgorica

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by alexa_pg » 13 Mar 2015, 16:42

Da li taj ruter ima mogucnost da snimis trenutni konfiguracioni fajl na HDD? Ovo pitam iz razloga da ako sta zeznes da mozes da vratis kako je sve bilo prije "prckanja" :)
Ako mozes da snimis na HDD, ima sanse da saznas podesavanja.
Alexa

User avatar
goranfri
gxu
gxu
Posts: 1782
Joined: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by goranfri » 13 Mar 2015, 16:54

Hoće da daju , obratiš se mailom i tražiš lozinku i dobiješ je poštom. Barem je tako bilo u mom slučaju.
Da li se piše odvojeno kao uvod u pitanje a dali se piše spojeno kad je u pitanju radni glagolski pridev od glagola dati , sumljam ili sumnjam

User avatar
dejan-dexi
___
___
Posts: 808
Joined: 25 Apr 2012, 23:30
Location: Beograd

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by dejan-dexi » 13 Mar 2015, 22:51

Najbolje je otici u njihovu prvu poslovnicu sa licnom kartom ako se na vas vodi ugovor i sigurno ce dati korisnicko ime i lozinku :pivopije:

faca74
_
_
Posts: 187
Joined: 13 Oct 2006, 12:40
Location: Pivnice Vojvodina
Specialty: consumer
Location: Pivnice Vojvodina

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by faca74 » 15 Mar 2015, 20:13

ima mogucnost da se snimi na hdd config fajl sto sam i ja uradio ali nemogu naci program da dekriptujem podatke iz tog fajla a sigurno ima nacina da se to uradi nemogu da provalim koji je sistem kodiranja samog fajla jer mislio sam da je Base 64 ili tome slicno pokusavao sam konvertovanjem u bin ali bez uspeha.

User avatar
dejan-dexi
___
___
Posts: 808
Joined: 25 Apr 2012, 23:30
Location: Beograd

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by dejan-dexi » 15 Mar 2015, 20:39

Neka ftp konekcija na ruter :roll:

User avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Posts: 3226
Joined: 22 Aug 2006, 08:10
Location: Podgorica

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by alexa_pg » 15 Mar 2015, 21:12

dejan-dexi wrote:Najbolje je otici u njihovu prvu poslovnicu sa licnom kartom ako se na vas vodi ugovor i sigurno ce dati korisnicko ime i lozinku :pivopije:
Prvo bih uradio ovako.
U slucaju da iz nekog razloga ovo ne prodje, probacemo da provalimo sifru.
Alexa

User avatar
Damiru
___
___
Posts: 1273
Joined: 19 Aug 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Location: Kovilj, 127.0.0.1
Contact:

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by Damiru » 16 Mar 2015, 09:21

Nema razloga da to ne prođe, osim ako je uređaj ukraden/jeftino kupljen ispod ruke i slično...
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

faca74
_
_
Posts: 187
Joined: 13 Oct 2006, 12:40
Location: Pivnice Vojvodina
Specialty: consumer
Location: Pivnice Vojvodina

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by faca74 » 17 Mar 2015, 12:23

POkusali smo zvali telekom odgovor je bio da oni imaju svoje rutere koji su sasvim zadovoljavajuci za internet i da ce odgovoriti ili doci ekipa da zameni ruter, na sto sam ja rekao da ja imam svoj malo bolji i kvalitetniji ruter ali nista od pppoe moracu da nadjem program za dekripciju config fajla

User avatar
goranfri
gxu
gxu
Posts: 1782
Joined: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by goranfri » 17 Mar 2015, 13:10

Nemoj da zoveš telekom već se obrati pismeno i napiši da zbog svojih određenih potreba moraš da staviš svoj uređaj i da tu nema rasprave i da ti pošalju na mail ili poštom username i pass i tačka. I meni su pokušali da objašnjavaju ali nakon mog insistiranja morali su da mi daju to što tražim . Ne može da ne daju. I ništa usmeno i telefonom već samo mail i slično da ima trag.
Da li se piše odvojeno kao uvod u pitanje a dali se piše spojeno kad je u pitanju radni glagolski pridev od glagola dati , sumljam ili sumnjam

faca74
_
_
Posts: 187
Joined: 13 Oct 2006, 12:40
Location: Pivnice Vojvodina
Specialty: consumer
Location: Pivnice Vojvodina

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by faca74 » 17 Mar 2015, 13:54

A dali neko zna na koji je nacin kriptovan taj config fajl sto izvucem iz rutera? Mislim svi ti znakovi i moraju imati neku shemu tj moraju se moci dekodirati u nesto odredjeno da bi se mogli iscitati korisni podaci mislim na pppoe user i pasword

User avatar
goranfri
gxu
gxu
Posts: 1782
Joined: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by goranfri » 17 Mar 2015, 14:48

Nema šanse .
Da li se piše odvojeno kao uvod u pitanje a dali se piše spojeno kad je u pitanju radni glagolski pridev od glagola dati , sumljam ili sumnjam

User avatar
nike
gxu
gxu
Posts: 2974
Joined: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Location: Split, HR

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by nike » 04 Jun 2015, 18:03

Ima, nek nabavi kvantno računalo! :mrgreen:
Poluznanje je opasnije od neznanja!!!

aca_ra
_
_
Posts: 10
Joined: 05 Jun 2015, 22:45
Location: Obrenovac
Contact person: Aleksandar
Specialty: computers

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by aca_ra » 08 Jun 2015, 11:00

Trebao si da kazes da ti podaci trebaju ne da bi zamenio njihov postojeci ruter svojim nego da njihov ruter povezujes sa drugim ruterom a taj drugi ruter se povezuje na njihov preko PPPoe odataka, tj trazi login da bi mogao da salje internet dalje. Mozda bi ti onda pre dali nego ovaki a ti onda naravno iskoristis to za novi ruter a stari stavis u kutiju :)

User avatar
batmar
_
_
Posts: 26
Joined: 14 Mar 2007, 01:07
Location: Makedonija

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by batmar » 25 Sep 2016, 01:33

cek care . taj ruter sto nije tvoj dali ima portove najcesce su cetiri
jedan wan
cetiri lan dalli gresim

---------- Ned Sep 25, 2016 01:37 ----------
pazi i kod mene je jedan ruter njihov ajde kao mora tako ali ima jos jedan moj i netreba ti ni PPPoe ni uzer ni pass . znaci ne diram njihov naravno samo promjenim uzer ili pas da nemogu ni oni da ulaze kada hoce ali to nema veze sa drugim ruterom LINKSYS I DDWRT firmware .
uzmes kabel ustekas i vozis to je to
Last edited by alexa_pg on 25 Sep 2016, 09:55, edited 1 time in total.
Reason: spojena dva uzastopna posta u jedan

User avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Posts: 19761
Joined: 02 Aug 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Location: Bački Petrovac
Contact:

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by fanzo » 03 Oct 2016, 02:02

Batmar, hteo si da napišeš da svoj ruter poveže na postojeći Telekomov na red i tako reši svoj problem ?
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

vlada69
gx
gx
Posts: 808
Joined: 14 Oct 2012, 13:40
Location: ruma
Specialty: tv-multimedia

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by vlada69 » 03 Oct 2016, 07:40

Ja imam telekomov ruter na koji sam nakačio svoj ruter iz istog razloga što telekomov ima slab wi-fi domet . Nakačio sam ga na LAN4 i podesio novu lozinku i to radi . Ne znam tačno kako sve treba da se podesi jer mi je podešavanje odradio prijatelj . Znači radi mi i telekomov ruter i moj ruter a nisam ništa tražio od telekoma .

User avatar
batmar
_
_
Posts: 26
Joined: 14 Mar 2007, 01:07
Location: Makedonija

Re: Potrebno jedno objasnjenje za Config fail, Rom-0.dat

Post by batmar » 04 Oct 2016, 22:21

aaa.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Internet i Računarske mreže”