Potreban dump za TL-WR740N Rev 4.27 

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
MbyLegend
_
_
Postovi: 160
Pridružen: 13 Okt 2012, 22:26
Location: Bijeljina
Contact person: Milan
Specialty: computers
Lokacija: Bijeljina

Potreban dump za TL-WR740N Rev 4.27

Post napisao MbyLegend » 18 Jul 2015, 20:40

Kao sto naslov kaze potreban mi je full flash dump da bih ga preko programatora flesovao. Na zvanicnom sajtu ima upgrade file ali nema sa bootloaderom.
Nisam siguran, ali mi se cini da ima na ovom linku, a nisam registrovan i nikako se ne snalazim oko registracije:

Kod: Označi sve

http://remont-aud.net/dump/planshety_i_ehl_knigi/tp_link_tl_wr740n_rev_4_27/59-1-0-19438
Fajl bi trebao da ima oko 4 MB
Zadnja izmena: MbyLegend, dana 19 Jul 2015, 19:07, ukupno menjano 1 put.
Ne zivim da bih radio, radim da bih prezivjeo...

Avatar
ivan_trle
gxu
gxu
Postovi: 635
Pridružen: 18 Dec 2010, 16:44
Location: Srbija
Contact person: Ivan
Lokacija: Veliko Gradište

Re: Potreban dump za TL-WR740N Rev 4.27

Post napisao ivan_trle » 18 Jul 2015, 23:45

Evo sa remont-aud pa probaj.
Trebalo bi da je kompletan sadržaj fleša.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20017
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: Potreban dump za TL-WR740N Rev 4.27

Post napisao fanzo » 19 Jul 2015, 04:30

Mislim da si mogao opisati kako se manifestuje problem.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Avatar
MbyLegend
_
_
Postovi: 160
Pridružen: 13 Okt 2012, 22:26
Location: Bijeljina
Contact person: Milan
Specialty: computers
Lokacija: Bijeljina

Re: Potreban dump za TL-WR740N Rev 4.27

Post napisao MbyLegend » 19 Jul 2015, 16:57

Problem se manifestuje tako sto se sve lampice upale pa posle oko 1-2 sekunde ugase i tako u nedogled. Korisnik je pokusao da uradi upgrade firmwera ali neuspjesno. Zatim je uredjaj bio kod jos jednog majstora koji nije uspjeo da uradi nista. Ivan_trle hvala za fajl. Pokusacu sada da ga ubacim pa ako radi onda radi, a ako ne necu se ni zamlacivati puno sa ovim jer je cijena novog uredjaja u prodavnici 35 KM (oko 13 Eur). U svakom slucaju javim rezultat.
Ne zivim da bih radio, radim da bih prezivjeo...

Avatar
MbyLegend
_
_
Postovi: 160
Pridružen: 13 Okt 2012, 22:26
Location: Bijeljina
Contact person: Milan
Specialty: computers
Lokacija: Bijeljina

Re: Potreban dump za TL-WR740N Rev 4.27 (RJEŠENO)  * REŠENO *

Post napisao MbyLegend » 19 Jul 2015, 19:11

Posle programiranja preko Willem programatora ruter uspjesno proradio. Citav web interfejs je na ruskom jeziku pa sam skinuo upgrade file sa zvanicnog sajta. Posto sam uspjesno uradio firmware sada je na engleskom i ruter radi kako treba, sve funkcionise. Hvala jos jednom na brzoj pomoci. Ivan_trle imas pivo :pivopije:
Ne zivim da bih radio, radim da bih prezivjeo...

Avatar
ivan_trle
gxu
gxu
Postovi: 635
Pridružen: 18 Dec 2010, 16:44
Location: Srbija
Contact person: Ivan
Lokacija: Veliko Gradište

Re: Potreban dump za TL-WR740N Rev 4.27 (RJEŠENO)

Post napisao ivan_trle » 20 Jul 2015, 09:57

Nemoj da ga šalješ po ovoj vrućini! :-)
Šalim se. Drago mi je da si rešio problem.

baracuda
_
_
Postovi: 109
Pridružen: 23 Okt 2010, 21:58
Location: Srbija

Re: Potreban dump za TL-WR740N Rev 4.27

Post napisao baracuda » 30 svi 2018, 20:56

U vezi ovog slucaja imao bih jedno pitanje,kod mene je slucaj tp link 741nd (740 sa izmenljivom antenom)takodje flash sa remont aud neta ali bih s obzirom da je neko pregazio pogresan softver i izbrisao art config fajl sa podacima MAC i PIN broja,koje su lokacije unutar samog flesha koje se menjaju da uparim kuciste sa hardwerom.Znaci ako neko zna koje se lokacije unutar flesha menjaju da bi programirani flesh imao NVRAM sa odgovarajucim brojem na kucistu MAC i PIN broja.Da li je ovo istina - sam sam dosao do zakljucka
003E0140 ADRESA ZA MAC
003E6DC0 ADRESA ZA PIN
i da li se samo prvi brojevi menjaju u nizu ili sve sto lici na MAC u sledecem sgmentu?Hvala unapred i pozz....

Odgovori

Natrag na “Internet i Računarske mreže”