LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Niksi84
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 30 Jan 2011, 03:34
Location: Srbija

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Niksi84 » 02 Avg 2012, 00:55

Kada ga stisnem,on se čuje da sam ga stisnuo(znaš na šta mislim)...Ali dok je on stisnut recimo 30sec,kako uređaj treba da se ponaša za to vreme?Pošto koliko sam shvatio,uređaj treba za to vreme da se ugasi ili?A ovaj to ne radi nikako,ne gasi se,iako držim reset dugme...Zbog toga mu možda ne radi to reset dugme kao što kažeš ili?

Joca
___
___
Postovi: 531
Pridružen: 09 Okt 2006, 14:39
Location: Bezdan
Contact person: Jovica
Specialty: tv
Lokacija: Bezdan
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Joca » 02 Avg 2012, 04:00

Ukljuci ruter pozajmi od nekog lap top proveri dali uredja emituje signal.
Ako je ispravan i pravilno odradjen reset trebalo bi da bude u default
modu.Konektuj se na njega i pogledaj njegov ssid kod mene je dd-wrt
posto sam u njega ubacio drugi firmvire.Mozda je i kod tebe ubacen
neki drugi , zatim na netu pokusaj po SSIDu da nadjes njegovu ip adresu
username i pasword .Kad uredjaj ukljucis gore mu lampice power i wlan
Kad pritisnes reset dugme jedno vreme ne dogadja se nista,zatim pocne
power lampica da blinka nakon toga se ugasi wlan lampica. Drzis reset dugme
dok blinka zatim power lampica na momenat prestane da blinka.Onda
pustis reset dugme i sacekas da se upali i wlan lampica a nakon toga ga
iskljucis iz struje i ponovo ukljucis.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Niksi84
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 30 Jan 2011, 03:34
Location: Srbija

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Niksi84 » 02 Avg 2012, 08:02

Uspeo sam delimično da uđem u njega,ali i dalje ne mogu da pronađem koje mu je korisničko ime i lozinka...Ako hoću da idem u nekoj opciji,on mi baš to traži!Evo i slika da vidiš o kakvim se karakteristikama radi:
linksys wrt54gl.jpg
!Unapred zahvalan na daljoj pomoći...
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Joca
___
___
Postovi: 531
Pridružen: 09 Okt 2006, 14:39
Location: Bezdan
Contact person: Jovica
Specialty: tv
Lokacija: Bezdan
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Joca » 02 Avg 2012, 11:06

Koliko vidim i u tvom uredjaju je ubacen DD-WRT firmware.PO meni je bolji od originalnog,
ima vise mogucnosti.Za njega je po difaultu username root a password admin
Vise o ovom programu http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Main_Page

Niksi84
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 30 Jan 2011, 03:34
Location: Srbija

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Niksi84 » 02 Avg 2012, 13:28

U njega sam probao da uđem preko Google Chrome-a i uspeo sam kao što sam i napisao u prethodnoj poruci!U Google Chrome ukucam 192.168.1.31,pošto posle reset-a to vraća po defaultu,video si sam i na slici koju sam postavio!Više puta sam ga resetovao i probao svakakva imena i šifre,između ostalog i root/admin,ali i dalje ne mogu da mu pristupim!Jednostavno kaže da nije to,da je pogrešno!Dalja pomoć?

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 571
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Kobac » 02 Avg 2012, 14:17

Mora da se vrati na fabricka podesavanja dugim pritiskom reseta ili drzanjem reset dugmeta a onda ukljuciti struju i drzati i dalje ali pre svega toga ide pitanje da li uopste reaguje na taj taster?

Niksi84
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 30 Jan 2011, 03:34
Location: Srbija

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Niksi84 » 02 Avg 2012, 15:41

Sve sam ja baš tako radio sa njim..Ja mislim da on reaguje na to reset dugme,zato što za to vreme dok držim reset dugme,blinka mu brzo power lampica,pa posle stane...Znam da par uređaja koje sam resetovao,ako ostanu prikopčani na LAN port računara,za to vreme dok se drži reset dugme,oni se precrtaju sami,kao kada nije priključen uređaj,ali ovaj ne radi tako,nije se nijednom precrtao LAN,tako da sam probao sve načine i bez kačenja na LAN računara i sa kačenjem i on i dalje isto!Ako mislite da mu ne valja reset dugme,mogu ja lako da ga menjam,to mi nije problem...Dalja pomoć?

Joca
___
___
Postovi: 531
Pridružen: 09 Okt 2006, 14:39
Location: Bezdan
Contact person: Jovica
Specialty: tv
Lokacija: Bezdan
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Joca » 02 Avg 2012, 22:41

Nisi uspeo da ga resetujes.Kad ga resetujes IP treba da je 192.168.1.1
a mode treba da je AP .Kod tebe je IP192.168.1.31 a mod je client bridge.
Kanal po difaultu je 6 emitovana snaga 70mW.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 571
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Kobac » 03 Avg 2012, 07:57

Na bilo kakav reset bi trebao da reaguje gubljenjem lan konekcije. Da li je taster ne bih mogao da kazem posto nekako reaguje na njegov pritisak pa makar i tim treptanjem. Ja bih ga otvorio i proverio veze, stampu i prespajao taster direktno da vidim ima li razlike.

Avatar
postar
_
_
Postovi: 233
Pridružen: 06 Sep 2006, 21:42
Location: Velika Kladusa
Contact person: Emir
Lokacija: BiH

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao postar » 03 Avg 2012, 11:02

A da mu probaš iz njegovih postavki odradiš tvorničke postavke, opcija factory defaults.
Koristim takav uređaj i jako sam zadovoljan s njim.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.
Svaki el.uređaj radi na bjeli dim,koji se nalazi u njemu,kada bjeli dim izađe,uređaj više ne radi!

Niksi84
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 30 Jan 2011, 03:34
Location: Srbija

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Niksi84 » 04 Avg 2012, 06:41

Probao sam da zamenim taster za reset,stavio jedan koji je sigurno ispravan,neće i dalje da se resetuje,probao sam direktnim prespajanjem i dalje neće!Kada mu držim taster,power počne brzo da blinka,ali i dalje ništa,ostaju mi iste postavke!Dalji neki predlog?Sve se više razmišljam JTAG da mu radim,samo mi treba šema za njega!Još neki predlog,pomoć?

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Internet i Računarske mreže”