Canon PIXMA MP140

Laserski i Inkjet. Tema za štampače i sve u vezi njih.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
basti
_
_
Postovi: 94
Pridružen: 24 svi 2007, 14:09
Lokacija: NS PC service & repair

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao basti » 05 Mar 2009, 17:25

fanzo je napisao:Basti hvala ti što si ceo moj tekst označio netačnim :lala: ne sekiram se ja .. ako si već citirao trebao si i obrazložiti.

Pa sta cu druze ,moro sam da neodvuces ljude na pogresan put u razmisaljanju....a obrazlozenje vrlo rado........al znas kako i mene su zamolili da chuvam tajnu bar neko vreme :) :mrgreen:
ne moj da se ljutis........
PC EXPERT

rotor
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 912
Pridružen: 19 Apr 2008, 13:34
Location: jugoistocna srbija
Specialty: whitegoods

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao rotor » 05 Mar 2009, 20:12

Znaci ja sam spasen a ti sacuvaj tvoju tajnu to je tvoje pravo svako od nas nesto cuva ali nas niko ne siba po usima da pomognemo jedni druge to vazi i za mene u svakom slucaju nema lutnje ko hoce podeli informaciju ko nece nece .Poozz...

basti
_
_
Postovi: 94
Pridružen: 24 svi 2007, 14:09
Lokacija: NS PC service & repair

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao basti » 06 Mar 2009, 12:42

ZA takve stvari sluzi vam Expert grupa....al posto ja nisam u expert grupi................zao mi je...mogo sam da nenapisem nista...i opet sam pomogao da negubite vreme pogresno razmisljajuci
za ostale stvari (ono sto znam) vam pomazem u free zoni...hehehe i preko pm mailova.. i sve zato da bih i ja imao nekada pomoc ako mi zatreba,tu smo da se medjusobno pomazemo
POZ
.
PC EXPERT

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24425
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao Stolle » 06 Mar 2009, 16:14

Ovakav deo foruma ne postoji u expert delu foruma.Tamo su TV,LCD-PLASMA,DVD,ELEKTRONIKA,DAMPOVI.....
znači šta ima-tu je.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

blaki
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 26 Mar 2009, 08:52
Location: Kraljevo

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao blaki » 26 Mar 2009, 09:16

fanzo je napisao: Štampač pamti ukupno 3 kertridža ..i umetanjem trećeg zaboravlja prvi, tako se prvi može ponovo instalirati i njega "čita" kao novi (napunjen), iako u njemu možda i nema boje. Ovo je varijanta da se resetuje nivo , da ga pokaže da je pun, ako ne postoje neki drugi načini za resetovanje količine boje.

Kako štampač zna koliko je preostalo boje u kertridžima? Broji kapljice. Za sve kertridže koje je zapamtio zna tačno koliko je preostalo kapljica u njima.
Ovo oko 3 ketridza je provereno za HP 3420, 3550, ali za Canon MP140? Daj Boze! Ja imam do sada dva kompleta ketridza. Ako neko ima na forumu, jos dva kompleta starih ketridza za isti stampac (praznih) rado bih mu to nadoknadio, ukljucujuci i troskove slanja pouzecem, po nekoj razumnoj ceni, pa da probamo i ovo. Rezultati, naravno na forum!

Sto se tice brojanja kapljica i to mislim da je tacno, a evo i dve slike ocitavanja eeproma samog stampaca, sto mislim da ovo potvrdjuje.

http://img155.imageshack.us/img155/7517 ... mp1401.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/3554 ... mp1402.jpg


Pozdrav svima,

blaki

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20507
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao fanzo » 27 Mar 2009, 15:54

Kada čitate, čitajte sve , lepo sam napisao da nije striktno u vezi naslova teme.
Kada pišem, pišem samo provereno. Pisao sam iz razloga što za dva različita proizvođača neke od tih stvari se poklapaju..pa nisu svi izmišljali "toplu vodu" .. ..pomislio sam da će nekome eventualno pomoći.
Što se tiče merenja boje ...izraz "merenje" nije prikladan ...ali izraz "brojanje" jeste. Kod štampača je tačno definisano šta će da radi kojeg momenta, pa tako mu i nije teško sve to da izbroji...kada se već zna koliko pikolitara iznosi jedna kapljica. To sa količinom boje sam ionako usput napisao ..misleći da to već svi znaju..ali ipak moje sumnje su se obistinile.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

blaki
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 26 Mar 2009, 08:52
Location: Kraljevo

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao blaki » 28 Mar 2009, 08:59

Oprosti. Lepo sa tvoje strane. Dakle provereno. Onda jos jednom moja ponuda za kupovinu dva kompleta ispraznjenih ketridza za MP140.

E, sad ocekivati da svi znaju princip rada Ink Jet stampaca u prste, nije li malo preterano? No, nije ni vazno.

Hvala na objasnjenju i jos jednom izvinjenje.

Pozdrav svima,

blaki.

blaki
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 26 Mar 2009, 08:52
Location: Kraljevo

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao blaki » 31 Mar 2009, 15:28

fanzo je napisao:Kada čitate, čitajte sve , lepo sam napisao da nije striktno u vezi naslova teme.
Kada pišem, pišem samo provereno.
Evo sad cu napisati sta je provereno. Sto se tice stampaca Pixma MP140, juce sam nabavio jos dva kompleta ketridza, dakle imao sam ukupno cetiri kompleta. Sve sam izmenjao odredjenim redosledom i gle cuda, nije resetovao stanje prvog ketridza, vec ga je i dalje nepogresivo pamtio.

Toliko o proverenim stvarima.

Pozdrav svima,

blaki.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20507
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao fanzo » 31 Mar 2009, 20:33

fanzo je napisao:... lepo sam napisao da nije striktno u vezi naslova teme...
:lala:
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

blaki
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 26 Mar 2009, 08:52
Location: Kraljevo

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao blaki » 01 Apr 2009, 08:26

fanzo je napisao:
fanzo je napisao:... lepo sam napisao da nije striktno u vezi naslova teme...
:lala:
Lepa reklama za forum nema sta!

Naravoucenije: Na ovom forumu mozete dobiti razne proverene i uz to neupotrebljive odgovore. Pravo mesto za gubljenje vremena.

E, Gujo, Gujo, a ti se "kunes u fanzo forum".

Hvala.

blaki

rotor
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 912
Pridružen: 19 Apr 2008, 13:34
Location: jugoistocna srbija
Specialty: whitegoods

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao rotor » 22 Nov 2009, 18:10

Ima li ko resenja u vezi ove greeske da li je neko nesto uspeo uraditi?

Avatar
Kempi
_
_
Postovi: 51
Pridružen: 21 Sep 2009, 14:41
Location: Jagodina
Specialty: computers

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao Kempi » 23 Nov 2009, 11:12

Do sada sam napunio bar 500 kertridza za Canona serije MP i iP, i greska E5 je uglavnom znacila da kertridz treba promeniti jer ga stampac vise ne vidi (probano na vise stampaca sa istim kertridzom-ista prica). Druga je stvar reset kertridza koji se vrlo lako izvodi,tj.zada se stampacu da ne vrsi proveru kolicine boje u kertridzu.to se izvodi na jednostavan nacin-zadate stampacu da odstampa nesto,i on izbaci prozor sa porukom da je kertridz prazan,ovo-ono....u tom trenutku ne otkazujete stampu,nego pritisnete dugme za uvlacenje papira (narandzasti trougao u krugu) i drzite pritisnuto sve dok se taj prozor ne izgubi sa ekrana(5-6 sec) Ta se procedura ponovi dva puta (jednom za black a drugi put za color kertridz),naravno kad vam zatrazi,i stampac vise ne obraca paznju na kolicinu boje u kertridzu.
Drugi nacin je preko MP i iP tool-a,kojim se resetuje nivo boje i sve ostalo,ali ni tako nije moguce srediti kertridz sa greskom E5....bar ja nisam uspeo do sada,a ne nadjoh ni nekog ko jeste

http://pcprinter.blogspot.com/2008/02/m ... on-mp.html
zena moze da bude i sa sela,al' auto mora da bude iz Japana

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5723
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao milan » 23 Nov 2009, 13:17

rotor je napisao:Ima li ko resenja u vezi ove greeske da li je neko nesto uspeo uraditi?
Sam si napisao da ti neradi na dva razicita printera, znaci kanta,
Za E5 nema resenja.(Greska E5 citaj nemogu da se instaliraju ketridzi)

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5723
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao milan » 23 Nov 2009, 13:31

Zoran je pisao o ovom problemu,a niste ga shvatili.
Prilog
e5.jpg

rotor
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 912
Pridružen: 19 Apr 2008, 13:34
Location: jugoistocna srbija
Specialty: whitegoods

Re: Canon PIXMA MP140

Post napisao rotor » 23 Nov 2009, 21:24

Kanta mu je jedino resenje koliko ja mogu videti :-(

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Štampači”