Stranica: 1/1.

PSX4 slim napajanje

Napisan post: 01 Feb 2019, 14:02
napisao robert
VRSTA KONZOLE: psx 4 slim
FIRMA: (upiši podatke)
MODEL: (upiši podatke-kratka oznaka)
MODEL DODATNO: (ako postoje dodatne oznake)---napajanje N15-160P1A

***************************************
SIMPTOMI:
ne pali se

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
U sekundaru napajanja neispravan čip U601 a na čipu piše SH6H0010 možda može neka informacija o čipu

Re: PSX4 slim napajanje

Napisan post: 07 Feb 2019, 11:41
napisao Ribery
Uslikaj cip da se vide jasno osnake i deo mreze gde se nalazi pa postavi ovde. Upisi i godinu proizvodnje konzole i model konzole.

Re: PSX4 slim napajanje

Napisan post: 12 Feb 2019, 15:05
napisao robert
Pozdrav, evo slike ako može pomoć iz nje

Re: PSX4 slim napajanje

Napisan post: 12 Feb 2019, 19:17
napisao Ribery
Sa ove slike sto si poslao ne mogu da procitam oznaku sa cipa. Pretpostavljam da je to onaj SMD cip 14 pinski koji stoji sa strane? Pod tom oznakom koju si ti napisao ne mogu da pronadjem takav cip niti znam sta da trazim a znam dosta ljudi koji bi mogli da pomognu. Uslikaj molim te da se jasno vidi oznaka cipa, model konzole kao i godina proizvodnje i model napajanja. Sve mi je to bitno da se jasno vidi da znam sta da trazim. Pod oznakom napajanja koju si ti napisao moze da se nadje novo napajanje za 30e ako ne uspes da nadjes taj cip. Proveri sve otpornike i diode u okolini tog cipa. Nece taj cip tek tako sam od sebe da otkaze.

Re: PSX4 slim napajanje

Napisan post: 13 Feb 2019, 01:19
napisao sim
Ne radim ovo niti sam ih ikada popravljao.
Potrazio na google i mozda se radi o ovom cipu: Dda001ag

Re: PSX4 slim napajanje

Napisan post: 16 Feb 2019, 20:39
napisao Ribery
Kolega @sim
ja popravljam konzole samo ono sto ima smisla a to su dzojstici pa zatim cipovanje, fleshovanje i mozda zamena lasera ali i to izbegavam kad mogu. To je sve sto ima nekog smisla a zarada je skoro pa nikakva. Sto se tice mreze, to je gotovo nemoguce popraviti ako otkaze neko integrisano kolo jer delova nema. Prednost u popravci konzola u odnosu na popravku televizora je sto ima malo modela pa se lako nadju ispravne ploce kao i napajanja i nekada se vise isplati kupiti gotovu ispravnu plocu i napajanje i ugraditi se u cenu.

Re: PSX4 slim napajanje

Napisan post: 18 Feb 2019, 16:10
napisao robert
Na čipu piše samo SH6H0010 i nekoliko njegovih pinova je u kratkom spoju, kad sam ga izvadio dobio sam 5v stnby ali mi još ipak ne svjetli led baš ništa a tipka za paljenje ima 5v , pa sad ne znam da nije i matična ploča oštećena, jer je ovaj čip u sekunadrnom dijelu. Nisam prije napisao model je CUH-2016A.
O čipu nema baš ništa, kroz datasheet Dda001ag ne odgovara.

Re: PSX4 slim napajanje

Napisan post: 18 Feb 2019, 20:06
napisao Ribery
Namerno prave takve cipove o kojima nema nista od podataka na internetu jer im je cilj da se konzole ne popravljaju nego da se kupuju nove. Da li je maticna ploca ostecena ili nije to ne moze niko da ti kaze dok se ne ubaci ispravno napajanje. Imas dve opcije: Da kupis drugo ispravno napajanje za oko tridesetak eura i da se nadas da ce da proradi i da je samo do napajanja ili po meni najbolja opcija je da ne rizikujes 30 eura nego da odneses u servis koji ima delova i koji ce da preuzme rizik i da lepo proveri sve i istestira. U svakom slucaju ako je otislo samo napajanje bolje je dati nekom servisu i 60 ili 70 eura za popravku napajanja gde ces dobiti i garanciju nego kupovati novu konzolu za 350 eura. Ti razmisli sta ti se najvise isplati.

Re: PSX4 slim napajanje

Napisan post: 04 Apr 2019, 16:28
napisao robert
Probano s drugim napajanjem ,ali nema slike probano resetiranje na matičnoj nisam ništa našao neispravnog ali sam saznao od stranke da je PS stradao od groma,vraćeno stranci.
Možda nekome pomogne kako PS pokrenuti sa ATX napajanjem.

Kod: Označi sve

https://psxtools.de/index.php/Thread/76148-HowTo-PS4-mit-ATX-Netzteil-betreiben/