Majstori ima li posla?
- Liskun Elektronik
- gx
- Warranty service: ERG-VOX
- Specialty: tv-multimedia
Re: Majstori ima li posla?
Naidje tako period. Prosli mesec je bio skoro pa odlican, a novembar je poceo korektno, oko 3 televizora u proseku donesu dnevno plus po neki modul od ves masina i sl. To racunam one za popravku televizore, one polupane ne racunam, njih donesu svaki dan bar komad ili dva i naravno retko ko kad i hoce da se zameni ekran ali ih otkupim pa se iskoristi mb. Ali je natezanje sa naplatom i to zestoko, mada izborim se nekako nije lose i sto se tice bt.zvucnika, menjamo konektore za punjenje to lome kao ludi, menjamo baterije i solidno moze da se naplati. Donose jos svasta nesto od sitnarija ali tu biram sta cu da radim, ako vidim da netreba puno vremena da utrosim a moze da se zaradi prihvatim, ako ne odradim bar pregled ali im kazem da se pregled naplacuje pa ih tako u sustini ne odbijem ali oni sami odustanu sve u svemu teska borba.
Zadnja izmena: Liskun Elektronik, dana 07 Nov 2024, 20:53, ukupno menjano 1 put.
Mora da se zna ko namesta antenu, a ko vice ne valja :)
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Kontakt:
Pa znaš kako, nije da posla nema ali nema televizora. Dodje po neki uređaj svaki dan ali televizora nema već dugo. Smučilo mi se da menjam polomljene poklopce i tastere na konzolama i slomljene panele i šarke na laptop računarima. Mala je zarada a mnogo se iscimam da popravim kada nešto polome. Hoću televizore da popravljam napajanja i da menjam trake. To mi je užitak a lepo se i zaradi. Ovako za prodaju robe i popravku polomljenih stvari nemam nekada živaca. Zovu i za televizore ali niko ne donosi. Ne računam smarače da spuste cenu popravke ili ove sa slomljenim panelima. Za ove nove QLED i OLED su mi bili uglavnom paneli i tu retko ko prihvata popravku. Što se tiče naplate za veće otkaze na uređajima e to je umetnost naplatiti. Često otkažu BGA čipovi na laptop računarima ili konzolama i tu ne mogu mnogo da smanjujem cenu jer i mene sve košta plus vreme a kad im kažem cenu onda uređaj završi na polici za ove što razmišljaju :-D. Nije da se ne obradujem kada prodam nešto ali nije mi to bio glavni cilj rada u servisu. Da sam hteo da budem u trgovini ceo život, zaposlio bih se negde odavno . Sve u svemu kao što kažeš..... borba
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
-
- gx
- Contact person: Vlada
"BLACK NOVEMBER" popusti i akcije već počeli pa mušterije kad pitaju "vagaju" da li da poprave ili kupe nov.
-
- _
- Specialty: tv
Sad ce penzija, bice posla
- cubica
- gx
- Warranty service: ERG
meni donijelo neku zmijicu igračku, ima i daljinski kaže deda da je tri god radila, nije nikad punjena baterija..pošandrco narod načisto. Jedan me pitao da mu zamenim bateriju u nekoj čizmi? A sad će i NG, pa biće lampica za jelku i deda mrazeva što se penju po terasi i sl... TV je završio karijeru, da nije drugih poslova, ne znam baš kako bih se provodio. Još 15tak god do penzije a onda ću da se odam drogama, prostituciji i ženama i da proživim malo. A smanjiću i radno vreme sa 15 na 12h.
cuby
cuby
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno!
-
- gx
- Contact person: Vlada
I jel si popravio zmijicu?
Da narod je pošandrco , i mene pitaju za koje kakve gluposti da li popravljam a svašta i donose.
Da narod je pošandrco , i mene pitaju za koje kakve gluposti da li popravljam a svašta i donose.
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Kontakt:
Mislio sam da sam jedini kome donose nebuloze na popravku ali sada ste me ohrabrili. Juče uveče dolazi dečko i donosi mi digitron neki markirani. Pre toga smo se čuli telefonom i pokušao sam na sve načine da ga odbijem da ne donosi digitron na popravku jer to ne radim ali je bio uporan i rekao platiću koliko kažeš i ja reko donesi. Dolazi on i donosi neki markirani digitron veličine otprilike 120 X 80 i ja mu objašnjavam da mi u servisu nemamo vremena da popravljamo digitrone jer ja na televizoru od 32" zaradim x dinara i da mi se sve ispod toga ne isplati da radim jer sve košta. Kaže dečko nema problema, vadi on x dinara i još preko za piće i kaže namesti mi to dugme što ne radi. Ja otvorim digitron i ima one metalne tastere ispod bele folije kao što imaju daljinski na LG-a. Očistim ja to i on sav presrećan uzme taj digitron a ja za 15 minuta posla zaradim više na jednom digitronu nego na zameni pozadinskog osvetljenja od 32". Pitam ga ja čime se baviš a on kaže radim u timu za procenu rizika kredita za banke i samo 10 modela digitrona priznaju. Sav srećan se zahvali još jednom, izađe iz servisa a ja sednem i razmišljam. Bio sam na fakultetu jedini u generaciji sa prosekom 10.00 i pisao naučne radove i bio nagrađen mnogo puta, primao dve stipendije od grada i od države i sada radim procenu rizika da li će neko da popravi TV ili neće za cenu koja je svakako ispod svakog razumnog nivoa. Kuda sve ovo ide ja ne znam. Da popravka jednog digitrona košta više u ovom slučaju od popravke televizora 32"..... pa ja ne znam. Da li sam ja lud ili ovo nešto ne valja definitivno još uvek razmišljam
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
Komsija mi vise posto dosadan,stalno zove nece univerzalni daljinski da radi,neki dan tv zove mu crko,ne pazi nista voda mu navodno otisla u TV jos ga upalio poslje toga.CRT TV stari pa sam ga poprvio,stari dobri CRT amateri ih popravljali,zamjeni dio i vozi,ploca sa jednostranim vezama.
Kendo MARKA za TV a KENDA za gumu.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 144 Odgovori
- 22257 Pregledano
-
Zadnji post napisao Korisnik_
01 Avg 2024, 16:03