Ili nešto slično...
Kako se grejete, iskustva, problemi...
- Damiru
- ___

- Contact person: Damir
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Re: Kako se grejete, iskustva, problemi...
Dobra izolacija zidova jeste važna, a šta bi bilo kad bi se prilikom zidanja onim šupljim blokovima ugrađivale i cevi za grejanje (kao kod podnog grejanja)? A? 
Ili nešto slično...
Ili nešto slično...
Commitment is pushing yourself when no one else is around.
Da, sve to moze da se posmatra za razlicitih stanovista u prilogu slika
- nike
- gxu

- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Damiru je napisao:Dobra izolacija zidova jeste važna, a šta bi bilo kad bi se prilikom zidanja onim šupljim blokovima ugrađivale i cevi za grejanje (kao kod podnog grejanja)? A?
Ili nešto slično...
Odavno to ima!
Kod: Označi sve
https://www.google.com/search?q=radiant+wall+heating+panels&client=opera&hs=ZTh&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=RcClUu_pEMSO4ASG_4DIBw&ved=0CGAQsAQ&biw=1366&bih=670"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Stari rimljani su umeli tako zidove da prave, od suplje opeke kroz koju idu dimni gasovi i greju prostoriju.
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypocaust
Problem je sto ti treba dosta robova u podrumu da bi se tako grejao...
A ima i ovako: kaljeve peci sa pirolitickim efektom i to jos od 18 veka...
i onda neko dodje i krene da prica o najnovijoj pirolitickoj peci od 2000evra...ma da. 
Problem je sto ti treba dosta robova u podrumu da bi se tako grejao...
A ima i ovako: kaljeve peci sa pirolitickim efektom i to jos od 18 veka...
Kod: Označi sve
http://www.pyromasse.ca/infoe.htmlRule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- Damiru
- ___

- Kontakt:
Dok je ovaca...
- Majstor Duja
- Neaktivan
Upravo tako...da su ljudi jos vece ovce od ovaca govori i cinjenica da se nove kaljeve peci prodaju u nas po sumanutim ciframa od 1200-3500 evra i to bez atesta ili bilo kakvog testa efikasnosti a za piroliticku komoru u istoj niko nije ni cuo...
Idite u bilo koji prodajni salon kaljevih peci i pitajte prodavce ili vlasnike za snimak termalnom kamerom za odredjeni dizajn kao i za dvostepeno sagorevanje i posmatrajte blago kolutanje ocima i simultano spustanje donje vilice uz zjapeca usta pa zatim zamuckivanje u objasnjavanju....

Idite u bilo koji prodajni salon kaljevih peci i pitajte prodavce ili vlasnike za snimak termalnom kamerom za odredjeni dizajn kao i za dvostepeno sagorevanje i posmatrajte blago kolutanje ocima i simultano spustanje donje vilice uz zjapeca usta pa zatim zamuckivanje u objasnjavanju....

Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- Damiru
- ___

- Kontakt:
Šta si očekivao od trgovaca? Nisu to stručnjaci ni za kamine ni za kaljeve peći, ni za termodinamiku uopšteno. To su trgovci, pažljivo birani od strane vlasnika (po pravilu, moraju da budu manje inteligentni od njega, inače neće valjati)...
- Majstor Duja
- Neaktivan
Od slucajnog prolaznika ne ocekujem nista - samo da me ostavi na miru...
Od blagajnika ocekujem samo jedno - samo da mi tacno naplati ono sto sam odabrao.
Od trgovaca ocekujem da bar nesto zna o onome sto prodaje, bar da opravda platu od 200 evra.
Od vlasnika firme ili glavnog majstora ocekujem da poznaje ono sta prodaje ili servisira u najsitnije detalje inace momentalno dam sebi za pravo da ga oteram u 3 pizde mat...ne sto sam potrosio 5 minuta na njegov proizvod ili uslugu...
Problem je sto je takvih kao ti i ja jedno 1%. Ostali se ponasaju kao jednocelijski organizmi i virusi, stvarajuci prosek tj. standard...
Od blagajnika ocekujem samo jedno - samo da mi tacno naplati ono sto sam odabrao.
Od trgovaca ocekujem da bar nesto zna o onome sto prodaje, bar da opravda platu od 200 evra.
Od vlasnika firme ili glavnog majstora ocekujem da poznaje ono sta prodaje ili servisira u najsitnije detalje inace momentalno dam sebi za pravo da ga oteram u 3 pizde mat...ne sto sam potrosio 5 minuta na njegov proizvod ili uslugu...
Problem je sto je takvih kao ti i ja jedno 1%. Ostali se ponasaju kao jednocelijski organizmi i virusi, stvarajuci prosek tj. standard...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- generacija 49
- Preminuo
...... i ziveli su srecni u ljubavi do smrti.....
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- nike
- gxu

- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Šta bi ti htio? Promijeniti zakone prirode! Ne ide to. 5 promila je dovoljno za evoluciju. Međutim, treba uzeti u obzir i vrijeme, ali na drugim skalama. Na skalama dovoljno velikim da se promijeni DNK.Majstor Duja je napisao:Ostali se ponasaju kao jednocelijski organizmi i virusi, stvarajuci prosek tj. standard...
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- generacija 49
- Preminuo
:lol: Za mene praznik kada Duja i nike pricaju.Poezija.Inace dogrevam se, malo je 70000RSD za ovu elementarnu nepogodu a +7
Licni stav.
Ko moze da funkcionise na 18C svaka cast.Ja znam, ucili me iz fizike sobna temperatura 25C Leti a zimi smanji cigo.Sve komponente sa kojima smo se druzili polaze od 25C
Kada je u stanu 25C onda je lepo, zena pokaze sise ovlas pokrivene, guza seva a i ja je palim u gacama.U sofkozima i kolkozima hladno, ko kod nas.
Za juznjake 0C katastrofa uz severac.Tacke gledista.
Licni stav.
Ko moze da funkcionise na 18C svaka cast.Ja znam, ucili me iz fizike sobna temperatura 25C Leti a zimi smanji cigo.Sve komponente sa kojima smo se druzili polaze od 25C
Kada je u stanu 25C onda je lepo, zena pokaze sise ovlas pokrivene, guza seva a i ja je palim u gacama.U sofkozima i kolkozima hladno, ko kod nas.
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- dzafer
- gx

Vanja jeli ovo nekad ranije ovako bilo ili je i dan danasgeneracija 49 je napisao: Kada je u stanu 25C onda je lepo, zena pokaze sise ovlas pokrivene, guza seva a i ja je palim u gacama.U sofkozima i kolkozima hladno, ko kod nas.
Ako je to ovih dana svaka ti cast
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
- generacija 49
- Preminuo
:lol: dzafer
Svim uredjajima deklarisana t= sobna= 25C, za korektan rad.I zivo bice uredjaj.
Ako je t=18C, nije ti to za mazenja u dzemperu i termo pantalonama, zato sada sto pitas nije isto ko nekada. Nekada je bilo jako hladno napolju a untra jako toplo, danas toplo napolju a hladno unutra.

Secam se '56Sestra mi ne dolazi tri dana iz porodilista.Sneg u gradu 1m, -10.Vojsku angazovali, vozi dzip dokle moze , pa gde nemoze osoblje nosi bebu na ruke, pa opet dzip.I tako vise puta, i stigla u pretopao stan. A pricao mi kolega putopisac , Kamenko Kaludjercic.Kaze na Aljasci ili Sibiru kamera radi 5min i zavari se od zime.Onda je feniraju, pa opet radi 5 min.A na sinaju radi 15 min i prokuva, dogura do 80C.Svasta.
P.S
Nesto pokusavam da se setim koliko voda bila 'ladna i manja od 18C, kada se podavise oni nesretnici sa titanika.Nije im bilo ni docega.
onlly thinking
Danas nedostatak energenata nekako sluti na masovnu hibernaciju.Blago medvedima. 
Svim uredjajima deklarisana t= sobna= 25C, za korektan rad.I zivo bice uredjaj.
Ako je t=18C, nije ti to za mazenja u dzemperu i termo pantalonama, zato sada sto pitas nije isto ko nekada. Nekada je bilo jako hladno napolju a untra jako toplo, danas toplo napolju a hladno unutra.
Secam se '56Sestra mi ne dolazi tri dana iz porodilista.Sneg u gradu 1m, -10.Vojsku angazovali, vozi dzip dokle moze , pa gde nemoze osoblje nosi bebu na ruke, pa opet dzip.I tako vise puta, i stigla u pretopao stan. A pricao mi kolega putopisac , Kamenko Kaludjercic.Kaze na Aljasci ili Sibiru kamera radi 5min i zavari se od zime.Onda je feniraju, pa opet radi 5 min.A na sinaju radi 15 min i prokuva, dogura do 80C.Svasta.
P.S
Nesto pokusavam da se setim koliko voda bila 'ladna i manja od 18C, kada se podavise oni nesretnici sa titanika.Nije im bilo ni docega.
onlly thinking
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- Stolle
- Preminuo
Ja još ložim, to je osmi mesec.
Juče nisam, a evo i ova nedelja će da bude s*anje. 
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- dzafer
- gx

Stolle nije toliko hladno nego godine cine svoje
tek kako je Vanji 
džale
- Stolle
- Preminuo
Lako njemu, on će na more. 
- fanzo
- Site Admin

- Phone number: 0038121781575
Nađeš nešto mlađe ... da te zagreje 
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
- generacija 49
- Preminuo
A i lakse je da me ne utusi.Naj gora je varijanta ,silazi nemogu dijat.fanzo je napisao:Nađeš nešto mlađe ... da te zagreje
P.S.
Inace ni more vise nije isto .Prosle godine odem zdrav.Dva meseca smo svako vece palili grejanje.Legnes jastuk vlazan, hladan .Ne moz te zagreje ni Rakel Velc.I njoj 'ladno.
U pvratku svratim kod Bogoslava, pun dzep aspirina, a kisa a hladno.Popijem dve kafe , pvratim se.Kljucam aspirine, samo sam cekao da Bogoslav kaze , pa deda jel dotle doslo, ne mo' da majkas.
Evo i sada radi klima,21,2 C, tako se grejemo a sredina Maja.Sta ce biti u Avgustu.Jel se to nesto pobrkalo.
Only thinking...
Paz' te priču...poezija. 
- Stolle
- Preminuo
Prognoza za četvrtak 9°C.
Dva najlepša meseca, April i Maj, odoše bez veze
Dva najlepša meseca, April i Maj, odoše bez veze
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Spondiloza, problemi, ručni masažeri...
napisao Stolle » 23 Jul 2020, 17:19 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 60 Odgovori
- 52290 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
29 Sep 2020, 12:52
-