Kako musterije opisuju kvarove - BISERI

Forum za neobavezne teme.
Korisnik_
___
___
Specialty: tv-multimedia

Re: Kako musterije opisuju kvarove - BISERI

Post napisao Korisnik_ » 24 Nov 2023, 17:48

bimba1958 je napisao:
04 Nov 2023, 19:48
Treba imati zivce ko sajle,jos si mlad, tek ces da pizdis i da se nerviras,desavase da mu jednu istu stvar ispricas pet puta a on te ne jebava,gleda te ko som,ko zna sta misli,a doso kod majstora,pogotovo ti sto voze dzipove i slicni.Cim vidis da bleji dok mu ti pricas zamaras se damu objasnis, odma teraj u picku materinu. 01ziveli
Ono realisticno majstor mora biti spreman,da se tuce s musterijom? :-)
Bolje biti Pijan nego star

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 07 Jun 2024, 23:18

Komsija,donio neki kompjuter desktop sa pijace,kaze nesto nece da radi,ja mislim da nije velik kvar sredices ti to,pogledam ja kuciste zgnjecilo jedan kraj,ono sto gnjeci stare automobile na otpadu :-) ,negdje na ploci ima napajanje kratak spoj,pa varnici u napajanju. :pivopije:

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Kontakt:

Post napisao Ribery » 21 Jun 2024, 17:20

Po neki put mi se desi da uđu mušterije u servis i sami unose TV od 49" i veći i da pri tome ne kažu ni dobar dan nego odmah krenu sa pričom: vidi majstore, ja sam to malo platio. Ako je skupa popravka da kupim novi za 15000 dinara. Svi se vade što je Fox , Vox i ostali slični 32" modeli na nekoj akciji 15000 dinara bez obzira što je njihov TV mnogo veći i to su uglavnom Samsung, LG ili neki skuplji. Onda krenu priče da mu je rekao neko što se razume u popravke televizora da tu strada po jedna dioda i da materijal ne košta više od 100 dinara i da mi majstori mnogo uzimamo. Nekad kroz šalu kažem da im popravi taj poznanik a nekima stalno objašnjavam da sve diode moraju da se menjaju. Često je ta priča u poslednje vreme odmah sa vrata ja sam to malo platio. Mislim se nekad ako si dobio na poklon ili si ukrao televizor da li to znači da trebam da radim džabe? Sve su čudniji u poslednje vreme a možda i ova vrućina utiče na sve ili sam ja takav baksuz da kod mene dolaze takvi.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

miodrag popovic
gx
gx
Phone number: 00381638773821
Specialty: tv

Post napisao miodrag popovic » 21 Jun 2024, 18:01

Samo proveri da li je panel ispravan i otkupi za par hiljada dinara.
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 25 Jun 2024, 19:34

Jedva sam otvorio adapter od TVa zaljepljen cekucem i sarafcigerom lupo dok ga nisam otvorio,crko onaj mali osiguracic ispod papira sto pokriva namotaj,izgubio 3 sata,stavio neki plasticni okrugli osigurac pa opet zalijepio trakom i neostikom,proradio,al covjek i ne pita posto je,koda je tu bio obicni osigurac,kaze kupice on jaci adapter posto je njegov samo 800mA a treba za LCD TV 5-6A i odnese ga,koda sam ja kriv sto je njegov adapter skab,pitanje hoce ista i platit zato,al hajd ima jos jedan TV za popravit.

Liskun Elektronik
gx
gx
Warranty service: ERG-VOX

Post napisao Liskun Elektronik » 25 Jun 2024, 20:05

Taj od 800 mA ne moze ni da pokrene tv, a kriv si ti, sta on ima da pita posto je, tvoje je da nazoves i kazes, taj i taj je kvar popravka izadje toliko, da li popravljam ili ne. Nema tu mnogo price.
Mora da se zna ko namesta antenu, a ko vice ne valja :)

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 26 Jun 2024, 14:55

Neka je musterija stara,pa nisam mu htio reci,ima jos jedan TV mislim da ce onda sve platit.

Ribery
gx
gx
Kontakt:

Post napisao Ribery » 13 Okt 2024, 11:58

Nije opis problema televizora ali me je mušterija ostavila u razmišljanju posle razgovora i razmišljao sam da li ja grešim ili ne. Zove me dosta stariji čovek i priča kreće ovako: ej majstore ( nema ni dobar dan ni ništa drugo nego ej majstore) koliko košta zamena LED pozadinskog osvetljenja. Pitam onda koja je veličina televizora a čovek kaže ne znam ali mi kaži cenu. Kažem, cena zavisi od veličine televizora a on će na to pa nije ni onaj najmanji ni onaj najveći nego srednji a ja se nasmejem i kažem pa i cena je srednja :-). Mušterija tada pita pa kolika je okvirna cena popravke a ja kažem okvirna cena je od x do y ( x je cena za 32" a y je cena za 55"). Njemu se odgovor nije svideo i rekao je pa taj podatak mi ništa ne znači i ti nisi nikakav majstor kad ne znaš cene popravke. Isključi telefon onako ljutito a ja ostanem u čudu kakvih ljudi ima :shock: .
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

miodrag popovic
gx
gx
Phone number: 00381638773821
Specialty: tv

Post napisao miodrag popovic » 13 Okt 2024, 20:15

Sve je to normalno.Ubuduće kaži cenu za 32",a ako je veći biće druga cena...
No ima nova vrsta stranaka od skoro.Donesu aparat a možda će ga popraviti a možda i neće.Otprilike pristaju na popravak(sasvim realna,uobičajena cena),ali će ga možda i ostaviti.Mi popravimo,a stranka ili dođe po aparat ili ga ostavi.To se razvuče...
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak

vlada69
gx
gx
Contact person: Vlada

Post napisao vlada69 » 13 Okt 2024, 20:56

Teška vremena , treba da budeš i majstor i psiholog da imaš živaca sa takvim mušterijama.

Ribery
gx
gx
Kontakt:

Post napisao Ribery » 14 Okt 2024, 17:06

Sve se to i meni dešava. Sećam se davno 2002 godine dok sam bio klinac i učio zanat, nije bilo ovako. Dolazili su uglavnom da poprave TV a ne da pitaju. Sad imam osećaj da jedan isti čovek zove sve servise da pita pa ko mu da najnižu cenu tamo će da uradi. Ovo pričam za glavni grad gde su plate najveće što je jako velika tuga. Nije im više bitan ni kvalitet ni ništa drugo samo da je jeftino. Najveći mi je problem da kažem cenu i da predvidim koja mu cena odgovara. Po redovnim (normalnim) cenama retko ko hoće da popravlja. To je što se tiče TV servisa. Što se tiče konzola tu su dosta normalniji jer je to uglavnom za decu pa im je nekako svejedno ali za TV servis su u stanju da se raspravljaju ne bi li oborili cenu. Ne pamtim da je ovako ikada bilo.

Korisnik_
___
___

Post napisao Korisnik_ » 19 Dec 2024, 01:26

Do skora su sve televizore tanke, zvali plazma i kad je led tv dosao na red. :-)

Odgovori

Natrag na “Kafana - Pab - Bircuz”