Ne znam koliko cu ti pomoci al ajde.Naime ja sam kupio i instalirao etaznu pec (24kw),ali nije milan blagojevic vec bergen.Kod mene se pumpa ukljucuje na 45 stepeni,i to je tako jer na nizoj temperaturi od 45,dolazi do kondenzacije na zidovima peci i stvaraju se naslage usled kondenzacije.To je princip na svim pecima i tako bi trebalo da bude.Sad sto se tice modova rada,kod mene postoje tri moda.Prvi koristi manju snagu ventilatora i manje dozira pelet,te sporije dostize zadatu temperaturu.drugi mod je povecan broj ventilatora,povecana doza kolicine peleta i malo brze dostizanje zadate temperature i treci mod to sve isto u odnosu na ova dva.Sobni termostat nisam stavljao vec koristim temperaturu vode.Ja sam konkretno pec podesio na sledeci nacin,treci stepen(najjace sve)i podesio temperaturu vode na 55.Pec mi se gasi na 60 a pali na 50,ovu diferenciju sam ja podesio inace je fabricki bila 10 stepeni razlike kod gasenja a 5 stepeni kod paljenja.Razlog za ovo(mislim na temperaturu vode) je sto ja imam na dva mesta umesto radijatora ugradjene dve unutrasnje jedinice od klime.Pumpa mi je trobrzinska i postavljena je na drugu brzinu,takodje zbog klima koje koristim kao grejno telo.Kod MB peci ima dosta iskustva korisnika,kao i podesavanje tih parametra pa treba probati,uglavnom sve je to probanje..Mnogo zavisi od kvaliteta peleta....Kod mene je postavljena u kuci PVC stolarija i demit fasada 8cm,sto je takodje jako bitno za potrosnju...U katalogu za moju pec pise da trosi oko 2,5kg na sat i otprilike se slaze ta racunica sa tim.Videcu na zimu kako ce da radi,za sad je suvise rano za ozbiljnije racunanje.Pec mi radi 20tak minuta,pa pauzira 10tak minuta kad je koristim...
Postavicu i neku sliku peci.....
Evo tema u kojoj imas iskustva sa tom peci i podesavanjima...
http://www.elitemadzone.org/t456643-0-i ... ni-boravak