Apsurdi modernog čovjeka

Forum za neobavezne teme.
Avatar
nike
gxu
gxu
Postovi: 3157
Pridružen: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Lokacija: Split, HR

Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao nike » 02 Sep 2011, 13:11

Škola 1981 i 2011

Situacija 1: Petar i Marko su se potukli u školi.
1981: Okruže ih druga deca. Petar pobjedi. Jedan drugome stegnu ruke i postanu najbolji prijatelji.
2011: Direktor škole pozove policiju koja sasluša oba dječaka i njihove roditelje. Oba dječaka, zajedno sa roditeljima, moraju čitavu godinu posjećivati program za sprečavanje nasilja.

Situacija 2: Roman je nemiran u razredu i ometa druge učenike.
1981: Učiteljica ga pošalje direktoru i taj mu priljepi nekoliko odgojnih. Roman se nakon toga vrati u razred gde je miran najmanje sedam dana i ne ometa nastavu. Nakon toga se lekcija ponavlja. Kroz nekoliko godina postane pametniji, umiri se i postane vrijedan čovjek.
2011: Romana pošalju školskom psihologu koja ga uputi dalje kod psihijatra ovaj mu prepiše tablete za smirenje. Roman dobije potvrdu da je dijete sa posebnim potrebama. Romanovi roditelji počnu dobijati dodatak za dijete sa posebnim potrebama. Postaje bolesnik tako da godinama posjećuje psihijatrijske ustanove.

Situacija 3: Matiju boli glava i ponese nekoliko aspirina u školu.
1981: Od učiteljice dobije čašu vode da može popiti tablete.
2011: Učiteljica obavijesti školskog psihologa da Matija uzima nekakve tablete, ova obavijesti direktora koji pozove policiju. Ova ga sasluša zbog mogućeg posjedovanja ilegalnih droga. U njegovoj kući naprave raciju. Nakon toga se još dugo govori da se Matija „sigurno drogira“ i da je „narkoman“.

Situacija 4:
Neoprezno se igrajući sa loptom mali Ivan razbije susjedima prozor. Zbog toga ga njegov otac presavije preko koljena i kajišem mu „nacrta“ nekoliko kobasica po goloj guzi.
1981: Ivan postane pažljiviji u igri. Izraste u normalnog dječaka, završi škole i postane uspješan u svom zanimanju.
2011: Ivanovog oca zatvore zbog zlostavljanja djeteta. Ivana daju u hraniteljsku porodicu, a tokom vremena postane član lokalne bande maloljetnih delikvenata. Psiholog uvjeri Ivanovu sestru da je i ona morala biti zlostavljana, tako da njihov otac tri godine provede u zatvoru.

Situacija 5:
Martin napuni konzervu s barutom koji je izvadio iz nekoliko petardi i sa tom napravom raznese mravinjak.
1981: Mravi izgrade novi mravinjak.
2011: Zbog eksplozije pozovu policiju, vojsku i specijalne jedinice. Martina osumnjiče za teroristički akt. Služba državne sigurnsti se pridruži istrazi i počene detaljno istraživati njegove roditelje, zapljene im računala, a ostalu djecu privremeno stave u sigurne kuće. Martinov je otac na listu mogučih državnih neprijatelja.

Situacija 6:
Tokom igre Duška padne i ogrebe koljena. Dok plače priđe joj učitelj, obriše joj koljena, zagrli je i pomiluje kako bi ju utješio.
1981: Duški je odmah bolje i ubrzo nastavi sa igrom.
2011: Učitelja optuže za nepoštovanje djetetovog prava na telesni integritet i neprimjereno dodirivanje maloljetne osobe. Pojavi se sumnja da je pedofil. Saslušaju se i druga djeca da bi se ustanovilo nije li i njih je neprimjereno dodirivao. Privremeno ga suspendiraju do okončanja istrage. Poslije višegodišnjeg procesa na kraju ga osude uslovno. Nakon neuspješnih žalbi, slučaj završi na europskom sudu. Duški kao žrtvi zlostavljanja predlože da redovno posećuje psihoterapeuta.
1% svjetske populacije su pametni ljudi, 4% su oni s kojima se može komunicirati a 95% su ovce koje su najsretnije u toru i da imaju pastira

Avatar
goranfri
gxu
gxu
Postovi: 1807
Pridružen: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods
Lokacija: Beograd

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao goranfri » 02 Sep 2011, 16:00

Nažalost sve je ovo surova istina. :-(

Kuda idemo i gde ćemo stići sa ovom demokratijom ko će ga znati.

Avatar
INI SERVIS
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 108
Pridružen: 26 Jun 2009, 18:57
Location: Beograd
Contact person: Nikola
Phone number: 00381230441606

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao INI SERVIS » 02 Sep 2011, 17:04

Jasno je kuda ovo ide samo sto je tesko biti pametan u svemu ovome. Obespravljivanje roditelja, polna jednakost u jeziku, zabrana fizickog kaznjavanja dece, trudne maloletnice, parada ponosa.... Skloni Boze i sacuvaj nas od ovoga zla! Pa cela savremena civilazacija je protiv coveka. Od cega god da krenes u savremenom drustvu sve je bolest!
Zadnja izmena: INI SERVIS, dana 02 Sep 2011, 17:05, ukupno menjano 1 put.
Мудрост ће вас сачувати да вас вуци не растргну, а доброта ће вас сачувати да ви не постанете вуци !

Avatar
milkovski08
_
_
Postovi: 204
Pridružen: 04 Jun 2008, 22:17
Location: Kumanovo Makedonija
Contact person: Milkovski
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kumanovo Makedonija

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao milkovski08 » 02 Sep 2011, 17:04

Trazili smo, dobili smo zapadnjacko poimanje zivota(droga,prostitucija,nemoral),slobodu izrazavanja(pljuvanje na sve i svasta)demokratiju,(da ti svako j..e majku)
,prosperitet(sedis kuci gladan,bez para i posla)mir(bojis se da izadjes na ulicu da prosetas ko nekad),posao(na birou rada sa 50 god starosti cekas novi posao),dobre plate(nemas za osnovne elementarne potrebe)...Evropski nacin zivota....nesto je trulo u Evropskoj Uniji (Druze Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta neskrenemo....samo ostaju secanja).
Milkovski08

Avatar
milan
Preminuo
Postovi: 5730
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao milan » 02 Sep 2011, 19:01

:ruls:
Politika stop.
I ja bih pisao :fanzo:

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3369
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao Vojvoda » 03 Sep 2011, 19:58

Nema tu puno veze sa politikom, i sama politika je žrtva iste mašinerije koja polako uništava svet a zove se Novi svetski poredak.
Ko ima vremena i voli da čita a nema predrasuda bilo kakve vrste preporučujem knjigu Dr. Alberta Romera Rivere "Vatikanske ubice". Na prvi pogled religijska tematika ali uopšte nama veze sa religijom već je u pitanju isključivo sirova moć i upravljanje drugima na sve moguće načine. Knjiga je pozamašna ali se čita gotovo u dahu. U najavi je i knjiga "Orbis Unum" istog autora, ovde su naslov preveli kao "Srbija država koju su pojeli skakavci".
Evo par odlomaka čisto da vas zainteresuje.

Iz samog uvoda -

"Poglavlja koja su pred vama bazirana su na životnoj priči i drugim informacijama koje je bivši
visoko rangirani jezuitski sveštenik Alberto Rivera dao izdavačkoj kući Chick Publications. Do
svoje smrti 20. juna 1997, Dr Rivera intenzivno je istraživao rimokatoličku crkvu i njenu ulogu u
svetskim političkim i ekonomskim tokovima. Putovao je po svetu držeći predavanja u crkvama
i školama gde je pomogao mnogim rimokatolicima da napuste pogrešan religijski
sistem. Mnogi bivši katolici, i drugi ljudi, duguju Riveri što su dobili informacije od značaja za svoj život."

I dalje...

"Nakon višegodišnjeg školovanja, urađenog doktorata i rada u okviru rimokatoličke crkve,
saznao sam ono što nisam ni sanjao da ću saznati. Zbog toga sam morao da napustim crkvu i
da napustim Španiju, u kojoj sam radio. U Španiji sam radio kao jezuitski sveštenik i biskup u rimokatoličkoj instituciji. Jezuiti su
na samom vrhu religioznih redova u katoličkoj crkvi. Osnovani su od strane čoveka po imenu Ignacije Lojola 1541. godine sa ciljem da se zaustavi širenje svih religijskih pokreta
suprotnih rimokatolicizmu. Oni su bili inteligencija. U prošlosti, jezuiti su savetovali kraljeve i obarali vlade. I još uvek to rade. Oni su instruktori na rimokatoličkim univerzitetima.
Jezuiti su mnogo moćniji nego što bi ikada mogli i da sanjamo. Jezuita ima oko 100.000. Ovaj broj uključuje i jezuite koji su van rimokatoličkog
sveštenstva. Ljudi bi pomislili da su oni potpuno odani papi i da papa vodi Vatikan. Ali ne,
postoji jedan drugi čovek koji u stvari vodi celu predstavu. Taj čovek je jezuitski general.
Poznat je pod nazivom "crni papa”. On nije crnac, nego se samo oblači u crno. On je najmoćniji čovek u Vatikanu.
Ništa nije kao što izgleda. Rimokatolička institucija je puna iznenađenja. Što sam napredovao ka višim položajima, saznavao sam stvari koje su me sve više uznemiravale.
Pretpostavljam da zato oko 86% sveštenika (uključujući i jezuite) prolazi kroz psihološke i psihijatrijske tretmane i ispitivanja."

Sve što nam se dešava, dakle svima nama nebitno koje vere nacije ili političke opcije bili, ide iz istog centra i iz iste kuhinje.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5362
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao chellawy » 04 Sep 2011, 12:17

Tema nije politicki ni verski obojena iz mog ugla gledanja. A takodje sam siguran da kolega koji je otvorio temu takodje nije imao nameru da ista ima taj pravac.
Na žalost svi smo svedoci stvarnosti u kojoj živimo i neko je svestan a neko nije, koliko oni koji su na vlasti kradu i koriste moć. Uvek je tako bilo i biće.
Da imam mogućnosti i sredstva borio bih se da u svetu pobedi istina i pravda (čitaj ja sam budala) . Od svega toga nema ništa. Ali imamo pravo barem da komentarišemo ono što nas boli a znamo da se dešava.
To je kao kad odeš kod popa na ispovest. Ništa više. Stoga mislim da je ova tema ok i da nije skrenula iz pravilnika. Za sada. Kome se ne svidja, neka ne učestvuje u komentarima. I bolje tako , nego ako pogrešno protumači nešti pa se nastavi nekom žešćom raspravom.

Uostalom ako ne mislite tako najlakše je obrisati temu.

Nedavno je neki klinac maloletnik odsekao psu glavu. I nikom ništa . Samo zato što je maloletnik i zakon ga štiti. Da sam ja nekim slučajem to uradio, verovatno bi pored toga što bi bio udarna vest na svim TV jedno 10 dana, zaglavio i ćorku 15 godina.
Gde je tu normalan rezon ????
A isto tako da mi dete , nedaj ti bože, napadne i unakazi pas lutalica, ako nemam neku dobru vezu u OZu i nedam dovoljno mita ,,, mogu da se slikam ... to je surova istina u kojoj živimo. A da li je pravedna ????
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Avatar
nike
gxu
gxu
Postovi: 3157
Pridružen: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Lokacija: Split, HR

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao nike » 04 Sep 2011, 12:57

1% svjetske populacije su pametni ljudi, 4% su oni s kojima se može komunicirati a 95% su ovce koje su najsretnije u toru i da imaju pastira

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3369
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao Vojvoda » 04 Sep 2011, 14:05

Interesantno. Još da nekog od onih kojima je ovo upućeno zabole pozadina za tim. Ovako je, kao i slični apeli, običan pucanj u prazno.
Crveni veseli čikica sa roščićima na glavi, repom i simpatičnim štapom sa tri šiljka je uzeo maha i ne popušta. Sve je naopako baš kao u prvom postu ove teme i što je najgore, ne vidim kraja svemu tome.
Jutros bio sa gospojom do crkve Ružice na Kalemegdanu i posmatram narod koji posećuje ovu bogomolju, naročito žensku polovinu, e samo što u gaćama ne ulaze u crkvu. Nedostatak elementarnog vaspitanja i poštovanja prema ovoj i sličnim institucijama je evidentan. Bre, čak i u vreme žešćeg komunizma se znao red. Ova "demokratija" će nas dotući polako u svakom pogledu (ne mislim na politiku, ona nas je već dotukla na svoj način). Sve više sam ubeđen da je nečija zla izopačena zamisao da nam se dešava sve što nam se dešava i upravo tako kako nam se dešava.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao Majstor Duja » 13 Sep 2011, 12:54

Odlican tekst, Nike...sve ovo civilizacijski - sistematicno ide u totalni apsurd...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
mesecar
___
___
Postovi: 615
Pridružen: 26 Sep 2006, 23:32
Location: Beograd
Lokacija: Rakovica

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao mesecar » 13 Sep 2011, 13:42

nike je napisao:.........
Situacija 6:
Tokom igre Duška padne i ogrebe koljena. Dok plače priđe joj učitelj, obriše joj koljena, zagrli je i pomiluje kako bi ju utješio.
1981: Duški je odmah bolje i ubrzo nastavi sa igrom.
2011: Učitelja optuže za nepoštovanje djetetovog prava na telesni integritet i neprimjereno dodirivanje maloljetne osobe. Pojavi se sumnja da je pedofil. Saslušaju se i druga djeca da bi se ustanovilo nije li i njih je neprimjereno dodirivao. Privremeno ga suspendiraju do okončanja istrage. Poslije višegodišnjeg procesa na kraju ga osude uslovno. Nakon neuspješnih žalbi, slučaj završi na europskom sudu. Duški kao žrtvi zlostavljanja predlože da redovno posećuje psihoterapeuta.
situacija 7:
Moja osnovna skola, 8. razred, godina 1977. Cas matematike kod nastavika Rakica (tad imao je 45-50 godina). Na tabli skolska drugarica Vesna u minicu (tih godina je to bilo mnogo popularno). U neko doba nastavnik stapom (koji nije ispustao, to mu je bio omiljen predmet za pokazivanje i kaznjavanje) zadize Vesni suknjicu. Ona se uzasnuta sklanja, mi vristimo od smeha.
2011. Procitavsi sve tvoje pisanje setim se tog i jos nekih dogadjaja, kaznjavanja samaranjem, cupanjem zulufa, lupanjem packi po ispruzenom dlanu i stajanjem u cosku, setim se Vesne i danas mi nije smesno. Kako je bilo njoj, kako njenim roditeljima kad im je rekla (ako je smela da kaze)? Da li ona jos pamti taj dogadjaj i smeh u ucionici?
Ko moze da povuce granicu? Ono kaznjavanje je u to vreme bilo normalno, danas bih oko iskopao coveku koji osamari moje dete.

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 634
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao Kobac » 13 Sep 2011, 14:44

Ni ja ne bijem decu i nisam pristalica tog oblika kaznjavanja ali kada sam ja isao u skolu nasa uciteljica je normalno koristila prut pa ako si kriv - ispruzis ruke i dobijes po njima. E tu i takvu uciteljicu koja nas je tukla ako nesto zgresimo smo svi obozavali i bila je najbolji pedagog u celoj skoli. Iz njenih razreda nisu nikada izlazili neki problematicni ucenici i nase odelenje je do kraja skolovanja ostalo najbolje po svim kriterijumima.
Ne kazem da je samo siba to ucinila ali nisam bas 100% protiv nekog oblika kaznjavanja. Po ovom sada uciteljica ne moze ni u cosak da ih posalje, ni da ih izbaci iz ucionice ni da ih obori. Kako onda da se izbori sa problematicnom decom???

Avatar
mesecar
___
___
Postovi: 615
Pridružen: 26 Sep 2006, 23:32
Location: Beograd
Lokacija: Rakovica

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao mesecar » 13 Sep 2011, 14:55

Kobac je napisao:Ni ja ne bijem decu i nisam pristalica tog oblika kaznjavanja ali kada sam ja isao u skolu nasa uciteljica je normalno koristila prut pa ako si kriv - ispruzis ruke i dobijes po njima. E tu i takvu uciteljicu koja nas je tukla ako nesto zgresimo smo svi obozavali i bila je najbolji pedagog u celoj skoli. Iz njenih razreda nisu nikada izlazili neki problematicni ucenici i nase odelenje je do kraja skolovanja ostalo najbolje po svim kriterijumima.
Ne kazem da je samo siba to ucinila ali nisam bas 100% protiv nekog oblika kaznjavanja. Po ovom sada uciteljica ne moze ni u cosak da ih posalje, ni da ih izbaci iz ucionice ni da ih obori. Kako onda da se izbori sa problematicnom decom???
nije problem u uciteljici nego u kuci i kucnom vaspitanju. Ona deca koja nauce od roditelja da postoje autoriteti, da se njima veruje i da se oni postuju, njima ne trebaju batine. Navaspitan klinac ce vratiti nevaspitanoj uciteljici samar i sta onda?

Nije bit mog posta vaspitanje i nevaspitanje nego ko moze da povuce granicu sta je ispravno?
Bilo bi najlepse da je svet crno beli (pfc) ali nije, na zalost.

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao Majstor Duja » 13 Sep 2011, 19:26

mesecar je napisao: situacija 7:
Moja osnovna skola, 8. razred, godina 1977. Cas matematike kod nastavika Rakica (tad imao je 45-50 godina). Na tabli skolska drugarica Vesna u minicu (tih godina je to bilo mnogo popularno). U neko doba nastavnik stapom (koji nije ispustao, to mu je bio omiljen predmet za pokazivanje i kaznjavanje) zadize Vesni suknjicu. Ona se uzasnuta sklanja, mi vristimo od smeha.
2011. Procitavsi sve tvoje pisanje setim se tog i jos nekih dogadjaja, kaznjavanja samaranjem, cupanjem zulufa, lupanjem packi po ispruzenom dlanu i stajanjem u cosku, setim se Vesne i danas mi nije smesno. Kako je bilo njoj, kako njenim roditeljima kad im je rekla (ako je smela da kaze)? Da li ona jos pamti taj dogadjaj i smeh u ucionici?
Ko moze da povuce granicu? Ono kaznjavanje je u to vreme bilo normalno, danas bih oko iskopao coveku koji osamari moje dete.
Vidis, dobro je sto si ovo istakao. Poznanik mi je do skora radio u osnovnoj skoli kao predavac - doslo je do toga da zenska deca u VIII razredu dolaze u skolu obucene kao prostitutke, polugole i agresivno nasminkane. Da je neko '77. tome stao na kraj - danas ne bi bilo ovako. Ili da pojednostavim:
Sto mora devojcica da istice svoj seksipil u VIII razredu? Da bi sto pre pridobila glavnog skolskog frajera i imala odnos s njim? Samo zbog drustva koje to ocekuje i podrzava, gladno tracha? To je besprimereno i nepotrebno.
Greska tog nastavnika jeste sto je nije poslao kuci da se upristoji, pozvao njene roditelje i upozorio ih da ce je udaljiti iz skole ako nastavi tako. Uradio je to na svoj prostacki nacin, ismejao je i zavrsio s tim, na efikasan nacin koji je ona shvatila vrlo dobro. Verujem da na njegovom casu doticna "klinka" vise nije nosila minice. Da je ima pedofilnih sklonosti, radio bi to tajno a ne pred svima vama. Opet, ponavljam, veca je greska roditelja no njegova.

Iz mog iskustva, sve devojcice koje su se u mojoj generaciji previse eksponirale, rano su "ostarile", imale decu u 20-toj sa nekom protuvom iz '90-tih, bivseg muza u 22-goj a propao zivot u 30-toj...i sad se daju onom ko moze da ih duze trpi...uzas.
Nije bit mog posta vaspitanje i nevaspitanje nego ko moze da povuce granicu sta je ispravno?
Bilo ko ko moze da razdvoji ekstremizam i nepotrebnost nekog china od mirnog i stalozenog nastupa tj. vlasnik ZDRAVOG RAZUMA.

dodatak:
cak i u imperijalistickoj americi nadlezni znaju da kazu kad je dosta - ili dovoljno kratko, i to danas!

Kod: Označi sve

http://rivals.yahoo.com/highschool/blog/prep_rally/post/Principal-makes-cheerleaders-don-sweats-under-ri?urn=highschool-wp5744
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
Vojvoda
____
____
Postovi: 3369
Pridružen: 17 Dec 2006, 22:14
Location: Srbija
Contact person: Mirko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd, Karaburma

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao Vojvoda » 13 Sep 2011, 20:47

mesecar je napisao:Ono kaznjavanje je u to vreme bilo normalno, danas bih oko iskopao coveku koji osamari moje dete.
Nikako ne opravdavam reakciju pedagoga koji učeniku opali šamar, ali se postavlja pitanje čime je učenik izazvao takvu reakciju?
Kolega, ne mislim konkretno na tvog klinca već postavljam uopšteno pitanje.
Imam prijateljicu koja je profesor engleskog u jednoj srednjoj školi u BG. Iz njenih priča sam zaključio da pojedini đaci ne zaslužuju samo šamar za ono što urade, već nokaut a isto tako i roditelj koji dođe da se buni što mu je dete izbačeno sa časa a poslao je kretena u školu da maltretira sve oko sebe. Problem je tu dublje prirode. Prebrzo smo utrčali kao narod u neke evropske vrednosti kao nepripremljen igrač na teren pa nam se sve vraća u facu kao bokserska rukavica, pa tako i vaspitanje dece. Internet, nasilje na tv, osustvo pažnje roditelja okupiranih životnim problemima i td. sve to utiče na to da su nam deca danas takva kakva jesu.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao Majstor Duja » 13 Sep 2011, 21:08

Slazem se Mirko sa tvojim recima. Lepo si to rekao.
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
jaro
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 1374
Pridružen: 21 Jun 2009, 11:53
Location: stara pazova
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao jaro » 13 Sep 2011, 22:16

...jeste, moja zena predaje francuski u osnovnoj...i uglavnom nisu deca problematicna, nego roditelji...a najveci problemi su sa nezaposlenim roditeljima, prvenstveno majkama, jer sve najbolje znaju, i najinformisanije su, i znaju kako da rese probleme prvenstveno (sa njihove tacke gledista) nastavnika.... :m:
...a sve te gluposti sto jedemo, su kuvane u nama sve blizoj Jevropi... :pivopije:
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

Avatar
nike
gxu
gxu
Postovi: 3157
Pridružen: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Lokacija: Split, HR

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao nike » 14 Sep 2011, 09:43

mesecar je napisao: 2011. Procitavsi sve tvoje pisanje setim se tog i jos nekih dogadjaja, kaznjavanja samaranjem, cupanjem zulufa, lupanjem packi po ispruzenom dlanu i stajanjem u cosku, setim se Vesne i danas mi nije smesno. Kako je bilo njoj, kako njenim roditeljima kad im je rekla (ako je smela da kaze)? Da li ona jos pamti taj dogadjaj i smeh u ucionici?
Ko moze da povuce granicu? Ono kaznjavanje je u to vreme bilo normalno, danas bih oko iskopao coveku koji osamari moje dete.
Rekao bih vrlo efikasna odgojna metoda. Ona je došla neprimjereno obučena a on ju je ponizio ispred cijelog razreda.
Ja tu ne vidim štete, dapaće! Trebalo je i mami isto napraviti.


Šta se tiće šamaranja, onom kome ne pomaže riječ možda pomogne šamar. Nismo svi isti po pitanju poštivanja autoriteta. Ima nas glupana i pametnih. Ima nas koji ne poštujemo autoritete dok se ne nametnu a ima nas koji odmah drhte pred titulom dr,mr, fr,gr itd....
Za svakog ima načina, ponekad je čak brutalan ali ne znači da će fizičko kažnjavanje nanijeti više psihičke štete od nekog drugog oblika. To ovisi od osobe do osobe.

U svakom slučaju, današnja omladina je vrlo neodgojena i ima problema s autoritetima a to pokazuje da moderne metode odgoja ne djeluju (bar ne na većinu).
1% svjetske populacije su pametni ljudi, 4% su oni s kojima se može komunicirati a 95% su ovce koje su najsretnije u toru i da imaju pastira

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 634
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao Kobac » 14 Sep 2011, 09:54

nike je napisao:Šta se tiće šamaranja, onom kome ne pomaže riječ možda pomogne šamar.
Sada me podseti...
Sestrin klinac grizao usnu mesecima, nikako da prestane i vec je postalo zabrinjavajuce. Izobilazili oni psihologa, pedijatara i cega sve ne, molili ga, kumili, podmicivali, ucenjivali (i sta sve jedan roditelj moze da ucini :mrgreen: ) dok jedom zetu nije pukao film (posto je vec i usnu raskrvario vise puta) i raspalio mu samarcinu...
Treba li da napomenem da je problem sa grickanjem usne naprasno nestao!

Avatar
nike
gxu
gxu
Postovi: 3157
Pridružen: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Lokacija: Split, HR

Re: Apsurdi modernog čovjeka

Post napisao nike » 14 Sep 2011, 10:00

Eto, ljudi usavršavali tehniku tisućama godina a mi bi sad to proglasili "štetnim po integritet pojedinca". lolzi

Ja sam dudlio prst do 5 godine. To bile rane na njemu. Onda mojoj pokojnoj babi dopizdilo i posula prst paprom kad god bi ga vidila u mojim ustima. Za par dana nestade ovisnost. :yeah:
Nešto kasnije sam prešao na dudlanje pive i ta ovisnost traje i dan danas. :pivopije:
Da ne bi babe, i njenih divljačkih metoda, ja bi još dudlio palac i posjećivao razne psihologe. Ovako sam joj do groba zahvalan, jedino nisam siguran jesu li mi psiholozi možda bili ipak jeftinija varijanta. lolzi

Jednom kao dijete, ja i moja susjeda i partnerica u nepodopštinama, pobrasmo cijeli vrt babinih zumbula sa namjerom da kao idemo odnjeti cvijeće na grob pokojnom djedu. Na pola puta mi smo to cvijeće bacili i poćeli se igrati doktora. :mrgreen: :mrgreen:
Kad smo se vratili dočekala nas je šiba jer je baba sznala od susjede da smo to cvijeće bacili.
Namlatila nas je baba oboje pošteno tako da mi nikad u životu nije palo napamet ubrati više cvijeće. Čak je i ona plakala od muke koliko nas je namlatila, ali što se mora, mora se. Mislim da nikakva danas prihvatljiva odgojna metoda nebi imala ni približno povoljan efekt kao ta. I dan danas berem cvijeće i ne poklanjam ga ubranog nikome.
Dvostruka korist od te odgojne metode. Ja nemam nikakvih psihičkih posljedica zbog toga jer je kazna bila zaslužena a cvijeće raste i živi onako kako ga je priroda i stvorila.
Svojim curama sam uvijek donosio male sadnice cvijeća, nikad ubrani cvijet. Čak ni na sprovode ne nosim cvijeće jer smatram da je 1 mrtvo biće tu dovoljno.
Ja mogu živjeti sa tom mojom "traumom". :opop:
Zadnja izmena: nike, dana 14 Sep 2011, 10:22, ukupno menjano 1 put.
1% svjetske populacije su pametni ljudi, 4% su oni s kojima se može komunicirati a 95% su ovce koje su najsretnije u toru i da imaju pastira

Odgovori

Natrag na “Kafana - Pab - Bircuz”