punto 1.9d 2001 trza na 60 km/h
Urednik: Barbarella56
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Re: punto 1.9d 2001 trza na 60 km/h
Nije uvezen je pre otprilike tri mjeseca iz Italije presao 12000km otprilike tad i pocinju ovakvi problemi nekim se to javljalo i na 80000km. Da je on u garanciji verovatno bi isto prosao zamajavo bi me nekim glupostima dok ne izadjes iz garancije neznam koliko oni i imaju garanciju na kombi daju 2 godine ili 100000km
ako je tako neznam , nemoze se svaka pumpa remontovati univerzalnim alatima, fijat nije on od juce pa da mu se neka greska podkrade i da ne moze da resi problem, a daje garanciju na 5 nula . moj savet ti je da promenis servisgardans je napisao: A cuo sam za ljude koji su remontovali pumpu pa nista nisu dobili

ali dobar majstor koji ima alat moze da ispita u tom trenutku ugao palenja, pritisak i kolicinu ubrizganog goriva u cilindar dok vergla tj. pokusavas upaliti t tu je kraj price , pumpa, elektronika, zaba, baba,.... imam druga koji radi "(ovlastenom servisu samo novija nije fijat ) " i on kaze sto i ja mislim samo kacimo na dij. i menjamo delove . ni ne uprljamo se ko pravi , niko nece da se pomuci sa problemom , oni se sluze takoder taktikom menjaj redom , a imaju alat i podrsku da nema sta da nema , samo ako ima ko da snosi troskove

proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
Jovan Rikanovic • 2009-02-16 19:07:18
Punto 1.9d 2001g trza u cetvrtoj brzini pri voznji od 60-65km/h postoji li resenje ove enigme za mnoge vase servise.
Servis: Prilično smo sigurni da znamo šta je problem sa vozilom.
Posetite naš servis u Novom Beogradu jer je potrebno obaviti i dodatne testove.
Obavezno pomenite da ste posetilac našeg sajta!
Ovo je bio odgovor delta auta nisu htjeli javno da napisu o cemu se radi verovatno je neka glupost inace bolest fiatovi dizela ubedjen sam da nije ni pumpa ni kompijuter , VEROVATNO TREBA ISPITATI DOVOD GORIVA OD REZERVOARA DO USISNE GRANE DA NE VUCE FALS ILI NEKI KONTAKTI STRUJE SVE VISE SAM UBEDJEN A TO MALO KOJI MAJSTOR OCE DA RADI nadam se da ovi iz delte znaju gde mu je ta slaba tacka bar tako ovaj tvrdi. Da je do pumpe sigurno bi napisao remont pumpe kosto uobicajno rade na njihovom sajtu.No cim ugrabim priliku otici cu da vidim.
Punto 1.9d 2001g trza u cetvrtoj brzini pri voznji od 60-65km/h postoji li resenje ove enigme za mnoge vase servise.
Servis: Prilično smo sigurni da znamo šta je problem sa vozilom.
Posetite naš servis u Novom Beogradu jer je potrebno obaviti i dodatne testove.
Obavezno pomenite da ste posetilac našeg sajta!
Ovo je bio odgovor delta auta nisu htjeli javno da napisu o cemu se radi verovatno je neka glupost inace bolest fiatovi dizela ubedjen sam da nije ni pumpa ni kompijuter , VEROVATNO TREBA ISPITATI DOVOD GORIVA OD REZERVOARA DO USISNE GRANE DA NE VUCE FALS ILI NEKI KONTAKTI STRUJE SVE VISE SAM UBEDJEN A TO MALO KOJI MAJSTOR OCE DA RADI nadam se da ovi iz delte znaju gde mu je ta slaba tacka bar tako ovaj tvrdi. Da je do pumpe sigurno bi napisao remont pumpe kosto uobicajno rade na njihovom sajtu.No cim ugrabim priliku otici cu da vidim.
- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
- Specialty: tv-multimedia
Ma sve sam više ubeđen da ti je prljav rezervoar ili da ti je začepljena oduška, a čini mi se da mora imati i pomenutu pumpu za gorivo između rezervoara i boš pumpe.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
Nadam se da ovi na Novom Beogradu zaista imaju resenje za ovu enigmu mnogo je auta sa ovim problemom a ipak je to punto koga kod nas ima na hiljade, a stotine sa ovom bolescu. Znam dobrog majstora koji isto ima punto 1.9 d sa istom ovom greskom vozi tako 2 godine njemu to nesmeta ali on koristi taj auto samo po gradu trazio je kvar i odustao. Neznam dali sam pisao kad mi se prvi put ugasio mislio sam da je lose gorivo tj voda u gorivu pa sam tada cistio rezervoar no nije bilo do toga., ali mnogo je tu uzroka koje bi trebalo ispitati od komplet instalacije struje tako i goriva a to je mnogo vremena i novaca ipak ja placam majstore jedna stvar a druga taj auto mi svakodnevno treba nemogu da ga ostavim nekom 15-20 dana da trzi kvar. Sigurno kod nas ima ljudi koji imaju resenje samo ih treba naci
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
+38163212555
Vlada Zemun..pozdravi ga od mene puno..majstorcina sa velikim slovima..ako ti on ne resi, prodaj auto :) ..
Vlada Zemun..pozdravi ga od mene puno..majstorcina sa velikim slovima..ako ti on ne resi, prodaj auto :) ..
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
Slucajno sam pronaso ovu temu na forumu,pa reko da se i ja prikljucim posto imam istih problema sa autom.Vozim punta Vana 1.9D 2002godiste,tri godine al me muci vec godinu dana sa problemima koje nisam jos uspeo resiti,presao sam sa njim oko 60 000 km,sad je negde oko 190 000 na satu,i zakljucio sam da se kod njega problemi javljju posle 100 000 km.Sve je pocelo kad me je iz cista mira ostavio na putu.Jednostavno ga ugasio i on posle nije hteo da upali,posle pola sata upali sam.Desavalo mi se isto da u voznji se ugasi sam,iz cista mira.Tad mi je jedan majstor konstatovao da je riknuo senzor radilice.E od tada,kada sam promenio taj senzor imam utisak da su mi poceli problemi sa trzanjem nekad manje nekad vise i to u 4 brzini na 70km/h.Majstor me je ubedio da to nije do senzora,sto trza,vec da su LUKASOVE pumpe i elektronika sranje i da sto pre prodam to auto.Nekako sam se bio pomirio sa tim trzanjem,sve dok nije poceo da trokira,sve vise trza i cadi na auspuhu,kao da je riknuo motor,nije mogao da ide vise od 60,na sat,a uz to je trzao da poludis od muke.Terao sam ga kod vise majstora na dijagnostiku i svi su me ubedjivali da je pumpa riknula i da moze da se remontuje al bez ikakve garancije,i da bi me to kostalo oko 500eura.Naravno svima sam placao po 20e za dijagnostiku.E onda sam slucajno pronasao jednog postenog bosistu,koji mi je resio taj problem zatvaranjem EGR ventila.Auto vise nije cadilo a i manje je trzalo.Medjutim posle mesec dana primetio sam da mi motor balavi od ulja,cak je poceo da izbacuje ulje na donjoj gumici meraca,dole na karteru.Opet sam terao kod nekih majstora i oni su me ubedjivali da je motor stradao skorz,produvao.E onda sam ja resio da ga sam popravljam.Zakljucio sam da kada se zatvori EGR ventil,izduvni gasovi iz iberauf creva nemaju gde da odanu,pa se javlja veliki pritisak u karteru i samom motoru pa mora negde da izbije.Kazu da taj ventil sluzi da jedan deo nesagoreli izduvnih gasova ponovo propusta na usisnu granu i ponovo na sgorevanje,taj ventil stoji povezan izmedju auspuha i usisne grane.Problem je sto se na usisnoj grani sudaraju i ti izduvni gasovi,pritisak i gasovi iz iberauf creva i vazduh iz filtera preko protokomera vazduha.Jos veci je problem kod motora koji su dosta presli i duvaju malo vise na crevo.E sad sve te gasove kompjuter treba da ocita a motor da progutra.Kod druga sam na kanalu skinuo EGR ventil i dobro ga ocistio,vratio ga ponovo u funkciju.Motor mi vise ne balavi sa uljem,resio sam taj problem,al me trzanje i dalje zeza.E sad sam resio prvi jedan dan kad budem slobodan da probam da raskacim iberauf crevo,sto bi rekli da ga izbacim napolje da duva,pa da vidim kako ce da se ponasa.Imam utisak da on gusi motor pa se javlja trzanje.Ako sta uspe javicu.A ti kolega ako si resio problem javi sta je bilo. Mozda sam malo preterao sa davljenjem,i mojim problemom oko auta....
pozdrav

Tema je stara od prosle godine,al mislim da i dalje postoji dosta vozaca punta koje muci lukasova pumpa.Posle godinu dana muke sa trzanjem auta,pre mesec dana mi je skroz riknula pumpa.Resenje sam pronasao u Dizel servisu PETROVIC iz Sabca.Majsotr je specijalista za izbacivanje Lukasove pumpe i prepravke- ubacivanje klasicne pumpe BOSCH na sajlu.Vec mesec dana se vozim i skoro da nema velike razlike,mozda je malo lenji u startu al zato je smanjena potrosnja goriva za skoro 20%.Prednosti su velike,nema vise trzanja u voznji,pali ko lud,i vise mi nije potrebna autodijagnostika,kompjuter je otisao u smece.I na kraju cena je izuzetno prihvatljiva,250 evra sve,remontovana pumpa sa ugradnjom i godinu dana garancijom.Postavicu broj telefona majstora,mozda nekome i zatreba.064-1320342 MIROSLAV Sabacgardans je napisao:TAJ PROBLEM JOŠ UVEK NISMO REŠILI, NAJVEROVATNIJE JE POTREBNO URADITI REVIZIJU PUMPE, ALI JE SKUPO REŠENJE ZA TAKO "MALI" PROBLEM PA NIKO NIJE RADIO. MI SMO KAO I VI, KOD DRUGIH POKUŠAVALI SVAŠTA ALI PROBLEM JE UVEK OSTAO, PA NE VREDI DA GA DOVOZITE DA TRAŽIMO ŠTA JE
POZDRAV Ovo je bio odgovor ovlastenog servisera Fiata u Novom Sadu covjek posten svaka mu cast .Vidis i on aludira na pumpu ali ja mislim da i onaj majstor koji mi je reko da je radio najmanje 10 pumpi da je i on u pravu problem je uvek ostajao. Mada se neslazem u jednom dijelu kad kaze mali problem , meni nije mali problem kad on mene ostavi negde na putu kao sto mi se desilo 2 puta.Znaci ostaje mi da eksperimentisem raskacicu mu sondu pa da vidim onda sta ce biti ...pozdrav

- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Bravo Djenka, nasao si pravog coveka-jebes elektroniku, ista je kao i panduri-kad god ti netreba tu je da te zajebeva! Elem da se nadovezem na slucaj, moja zena ima isti auto (punto 1.9 D 2001g) isto hoce ponekad da zatrza u 4 brzini na oko 60km/h, dovod goriva, je ok, ide 155km/h, ali ponekad hoce da trza, nasrecu jos se nije gasio...ali ako pocne da zeza-odo ja u Sabac.
Mada mislim da generalno problemi sa elektronikom se javljaju zato sto sam ja ubedjen (moj zakljucak) da skoro sva elektronika pogotovo ova na vozilima, beloj tehnici radi sa 120% svog kapaciteta, i nije cudo da zeza....
Mada mislim da generalno problemi sa elektronikom se javljaju zato sto sam ja ubedjen (moj zakljucak) da skoro sva elektronika pogotovo ova na vozilima, beloj tehnici radi sa 120% svog kapaciteta, i nije cudo da zeza....

Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
Ma kod nas mora uvek nešto da zeza. Na zapadu čim pomisli da zeza a oni ga bace u naše dvorište, šta ti je standard.
Ja vozim 25 godina staru Asconu i prosto mi je neobično kad nešto ne zeza. Evo danas, dadoh 3200 dinsa za struju, ono, kablovi sveće kapa ruka i auto prestao da cima i da se trese kao crknut miš na leru, ali sad čujem trista drugih qraca.

Ja vozim 25 godina staru Asconu i prosto mi je neobično kad nešto ne zeza. Evo danas, dadoh 3200 dinsa za struju, ono, kablovi sveće kapa ruka i auto prestao da cima i da se trese kao crknut miš na leru, ali sad čujem trista drugih qraca.

Budženje je majka zanata.
Da to si u pravu,na zapadu i necekaju da se pokvari.Negde sam procitao da je cena nove lukasove pumpe za punta 19d preko 1000 evra
a ovaj moj ne vredi ni 3000e.
Kazu,da elektroniku moze da sjebe i los akumulator i dugo verglanje je pobrka.Kod mene se posle prvog jutarnjeg paljenja upalio signal kod kljuca,posle gasenja nije hteo ni da se javi
Elem,sad pali na pola kljuca ko benzinac,a radi ko traktor,salim se,ja sam prezadovoljan,ne mogu da verujem da je smanjio potrosnju na malo vise od pet litara u gradskoj voznji,a sa lukasovom preko sedam litara.JARO,proveri gornji nosac motora,majstor mi je napomenu da obavezno promenim nosace jel kaze da i oni uticu na trzanje motora u voznji.

- jaro
- bela tehnika
Hvala Djenka na savetu, provericu. Sto se tice uzroka (akumulator), moguce je, jer cim je kulpljen pre 2 god bio je los akumulator, i u zimu je bas crko, pa je to moguce da se desilo...
A sto se tice zapadnjackog luksuziranja, neznam bas, jer znam sigurno da kod bele tehnike sto je polovna donosena sa zapada, NIJEDAN aparat nije dosao a da je bio 100% ispravan, svaki je imao manju, ili vecu gresku...a nas narod misli obrnuto, cak i dosta njih koji to donose, kaze ma svaba to izbaci kad mu se nesvidja, i kupuje novo...ahaaaaa, malo sutra, nego prva neispravnost van garancije, i mars napolje, jer dobar dan servisera kosta 50 evrica, pregled jos toliko, a popravka....
....sa vozilima je mozda drugacije, neznam.
Nasao dugar pre par godina (dok jos njie bila ovakva ponuda bele tehnike) nekog tipa cak sa kamionom da uvozi polovnu bt, i kaze ti samo pregledaj to, ako ima nesto popravi, pa da uzimamo pare, kazem moze, a ti garantuj za to i nabavljaj delove jer ja necu da me musterije upoznaju, smeje se on...
A sto se tice zapadnjackog luksuziranja, neznam bas, jer znam sigurno da kod bele tehnike sto je polovna donosena sa zapada, NIJEDAN aparat nije dosao a da je bio 100% ispravan, svaki je imao manju, ili vecu gresku...a nas narod misli obrnuto, cak i dosta njih koji to donose, kaze ma svaba to izbaci kad mu se nesvidja, i kupuje novo...ahaaaaa, malo sutra, nego prva neispravnost van garancije, i mars napolje, jer dobar dan servisera kosta 50 evrica, pregled jos toliko, a popravka....

Nasao dugar pre par godina (dok jos njie bila ovakva ponuda bele tehnike) nekog tipa cak sa kamionom da uvozi polovnu bt, i kaze ti samo pregledaj to, ako ima nesto popravi, pa da uzimamo pare, kazem moze, a ti garantuj za to i nabavljaj delove jer ja necu da me musterije upoznaju, smeje se on...

Kada rece nosac motora... Pukao pre par dana kolegi nosac, motor spao pravo na zupcasti koji je blokirao, klipovi stigli ventile a bregasta mu je sada u tri dela!djenka je napisao:JARO,proveri gornji nosac motora,majstor mi je napomenu da obavezno promenim nosace jel kaze da i oni uticu na trzanje motora u voznji.

Probaj ti promenuti filter goriva,izduvati dovod i odvod i ocistiti rezervoar! ako nisi to vec radio? a mozda promeniti i bezinsku pumpu gde sipas! i sta sipas D2 ili ?
- jaro
- bela tehnika
Lazo, filter promenjen, auto vuce ok, jedino malo secka na 60...nije strasno 
Sipam samo euro dizel na OMV.
Moze biti jos da je neki nosac dobio malo lufta...

Sipam samo euro dizel na OMV.
Moze biti jos da je neki nosac dobio malo lufta...
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
reno clio 1,4l 8v 2001 sirius 32n sa klimom
napisao zkutnja8 » 21 svi 2014, 22:31 » u Autoelektronika - 5 Odgovori
- 2767 Pregledano
-
Zadnji post napisao cubica
23 svi 2014, 14:49
-
-
- 6 Odgovori
- 8662 Pregledano
-
Zadnji post napisao xipsilon
08 Dec 2009, 07:53
-
-
Fiat punto 55 problem sa zmigavcima! (RESENO)
napisao ljupco » 24 svi 2010, 19:28 » u Autoelektronika - 13 Odgovori
- 5893 Pregledano
-
Zadnji post napisao ljupco
25 svi 2010, 20:04
-
-
- 1 Odgovori
- 958 Pregledano
-
Zadnji post napisao djenka
28 Sep 2010, 22:12