Fiat brava-slaba kratka svjetla
Urednik: Barbarella56
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Fiat brava-slaba kratka svjetla
Auto Fiat Brava, 1.6 16V, 97.godište, benzin i nikako da mu pojačam kratka svjetla.
Svjetla su podešavana na servisu, ali su i dalje slaba. Sijalice su halogene (HI-55W).
Napon na sijalicama je normalan (12 V kada auto radi).
Da li smijem ugrađivati jače (po kojim uslovom: novi relei i sl), ili baš moram mijenjati farove?
Biću zahvalan svima koji pošalju odgovor.
Svjetla su podešavana na servisu, ali su i dalje slaba. Sijalice su halogene (HI-55W).
Napon na sijalicama je normalan (12 V kada auto radi).
Da li smijem ugrađivati jače (po kojim uslovom: novi relei i sl), ili baš moram mijenjati farove?
Biću zahvalan svima koji pošalju odgovor.
Re: Fiat brava-slaba kratka svjetla
Pokusao sam kod drugara da zamenimo i stavimo kvalitetnije
i da operemo farove i da podesimo ali nismo dobili nesto vise. Jeste bolje ali daleko od dobrog jer Yugo ima bolje svetlo od njega. Izmeri koliko je napon na akku.

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Trebalo bi da je veci od 12V kada auto radi.Ja sam to resavao sa jos jedno rele i 12V direktno preko osiguraca sa debljim kablom.Proveri i mase!!!

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
U Zemunu čini mi se beše, čovek reparira stare farove i posle toga izgledaju neverovatno. Rastura skroz, polira farba...Nije baš jeftin, ali kad se uzme u obzir da su novi farovi uglavnom kineski a i oni nisu jeftini, trebalo bi uzeti i ovo u obzir.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Hvala svima na odgovorima.vlatkocopa je napisao:Trebalo bi da je veci od 12V kada auto radi.Ja sam to resavao sa jos jedno rele i 12V direktno preko osiguraca sa debljim kablom.Proveri i mase!!!
:pivopije:
A jesi li stavljao jače sijalice ili isto od 55W.
Stakla sam polirao negdje u julu prošle godine, malo je pomoglo, ali sada je isto.
p.s. Napon na sijalicama (uključen kontakt-bez rada motora) 10 V.
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Premali napon....negde ti se gubi u kablovima.Proveri dal je masa dobra i ako je ok,dovedi +12V direktno od akumulatora i vidi dali ima razlike.
Nisam stavljao druge,dzaba da stavis i 100W ako nemas dovoljno struje.

Nisam stavljao druge,dzaba da stavis i 100W ako nemas dovoljno struje.

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
-
- _
- Contact person: Arsa
stavi dodatne releje i + direktno sa aku preko njih
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
I redno osigurac, pre releja, sto blize akumulatoru.....naravno.
Mada, napon na siijalicama, meren bez rada motora i nije nesto merodavan, pitanje je koliki je napon na akumulatoru u tom trenutku (motor ugasen) i koliki je kad je motor ukljucen...pad napona moze da se desi na kontakt bravi, kutiji osiguraca, svim usputnim konektorima...
Mada, napon na siijalicama, meren bez rada motora i nije nesto merodavan, pitanje je koliki je napon na akumulatoru u tom trenutku (motor ugasen) i koliki je kad je motor ukljucen...pad napona moze da se desi na kontakt bravi, kutiji osiguraca, svim usputnim konektorima...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
Znači, napon mjeren na sijalicama, tokom rada motora je 12 V. Pokušao direktno kabal sa akumulatora. Isto.
Nisam pokušao sa relejima, jer kada sam konsultovao nekog svoga majstora rekao mi je da time neću ništa dobiti.
Jedino imam preporuka da zamijenim sijalice-da stavim kvalitetnije. A koje su to? Niko nije kazao.
Svakako, čitaću vaše prijedloge, koliko mognem sam, primijeniću ih i o rezultatima vas obavijestiti.
Lijep pozdrav svima.
Nisam pokušao sa relejima, jer kada sam konsultovao nekog svoga majstora rekao mi je da time neću ništa dobiti.
Jedino imam preporuka da zamijenim sijalice-da stavim kvalitetnije. A koje su to? Niko nije kazao.
Svakako, čitaću vaše prijedloge, koliko mognem sam, primijeniću ih i o rezultatima vas obavijestiti.
Lijep pozdrav svima.
- Stolle
- Preminuo
Napon bi trebalo da je oko 14V kad motor radi. Da li ti je tačan instrument? Imaš razne, Philips, Osram... k`o bajagi sa +30 ili čak +50% više svetla za istu snagu. Tebi je najverovatnije propao taj reflektujući sloj u faru. Zato sam pomenuo ono gore. ako je to, onda trebaš odlučiti da li raditi tako nešto, ili kupiti nove farove, najverovatnije made in China, koji, opet, neće mnogo dugo trajati.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- GTI
- bela tehnika
- Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
- Specialty: whitegoods
Ako ces da stavljas kvalitetnije sijalice,od isprobanih mogu da preporucim Osram Nightbreaker ili Silverstar.Traju krace od obicnih (Nightbreaker su mi trajale dve godine sad imam CoolBlue),ali svetle jace od nekih Narva i slicnih
.Mnogi hvale i Philips Vision Plus.Za napon se slazem,to je slabo,obicno je oko 13.5-14V dok motor radi.Za Bravu postoje aftermarket farovi sa socivima u koje mozes da ubacis ksenone,ne zaslepljujes nikog iz suprotnog pravca i imas kvalitetno osvetljenje.Jeste da nije jeftino resenje,ali bi dobitak bio najveci.Za slaba svetla na Bravo-u i Brava-i postoji brdo tema na netu,jednostavno su farovi lose konstruisani...
Ovako nesto http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Marea-BR ... 35b16b1943

Ovako nesto http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Marea-BR ... 35b16b1943
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Ja sam pazario Osram nightbraker, trajale su 3000-4000km i crkle obe u vrlo kratkom intervalu - svetle super ali su mi bas kratko trajale. Obicne osram H4 mi traju godinama, da ne kazem 30000-40000km...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- GTI
- bela tehnika
- Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
- Specialty: whitegoods
Iskustava ima raznih koliko sam citao po forumima.Mozda ulogu igra velicina fara zbog temperature ili ima fals robe,ko ce ga znati...
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!
Evo malo otoplilo pa sam otvorio haubu i evo sta sam utvrdio: Kada direktno sa akumulatora "+"
spojim na sijalicu, svjetlo mi pojaca. Da li ovaj auto ima rele za kratka svetla,
koja mu je oznaka i gdje se nalazi, jer sam mislio da podjem od njega i da pokusam
pronaci uzrok slabe struje na sijalici. Napomena: auto mi je prije dvije godine bilo "do grla"
poplavljeno.
spojim na sijalicu, svjetlo mi pojaca. Da li ovaj auto ima rele za kratka svetla,
koja mu je oznaka i gdje se nalazi, jer sam mislio da podjem od njega i da pokusam
pronaci uzrok slabe struje na sijalici. Napomena: auto mi je prije dvije godine bilo "do grla"
poplavljeno.
Ako se dobro secam releji su kod suvozacevih nogu. Proveri za svaki slucaj ima i jedna kutija kad se otvori hauba u gornjem delu kod sofersajbne. Odsrafi se 1-2 srafa i otvori.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
Hvala, sutra to pogledam.
Pogledao kod mjesta suvozaca: vadio jedan po jedan rele,
svjetla i dalje svijetle, sto znaci da ni jedan rele nije od kratkih svjetala.
Pod haubom nista nisam nasao.
Pitanje i dalje ostaje otvoreno.
svjetla i dalje svijetle, sto znaci da ni jedan rele nije od kratkih svjetala.
Pod haubom nista nisam nasao.
Pitanje i dalje ostaje otvoreno.
Stavi kabla od - na akumulator na neki straf sasije i svetla ce pojacati ... nemas dobru masu
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
a da ides ti kod majstora, mesec dana zezancije sa svetlima, nije to zajebancija, pa koliko ce ti uzeti de majstor?!?
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
Stavim kabal "+" direktno sa aku na "+" sijalice i svjetlo se pojaca,
a kada stavim "-" sve je isto. Znaci, negdje se gubi "+".
a kada stavim "-" sve je isto. Znaci, negdje se gubi "+".
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 25 Odgovori
- 8739 Pregledano
-
Zadnji post napisao siman
10 Jun 2017, 10:07
-
- 4 Odgovori
- 1577 Pregledano
-
Zadnji post napisao rrpisti
10 Dec 2009, 11:04
-
- 6 Odgovori
- 3437 Pregledano
-
Zadnji post napisao radovi
10 Nov 2017, 21:08
-
- 6 Odgovori
- 8660 Pregledano
-
Zadnji post napisao xipsilon
08 Dec 2009, 07:53
-
- 8 Odgovori
- 2144 Pregledano
-
Zadnji post napisao fanzo
13 Nov 2009, 21:05
-
-
Fiat punto 55 problem sa zmigavcima! (RESENO)
napisao ljupco » 24 svi 2010, 19:28 » u Autoelektronika - 13 Odgovori
- 5892 Pregledano
-
Zadnji post napisao ljupco
25 svi 2010, 20:04
-
-
- 1 Odgovori
- 956 Pregledano
-
Zadnji post napisao djenka
28 Sep 2010, 22:12