Televizor - eksplozivna naprava u kući ili ne ?
Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
- fanzo
- Site Admin
- Phone number: 0038121781575
- Specialty: tv-multimedia
Televizor - eksplozivna naprava u kući ili ne ?
Saznajemo za razne neprijatne događaje ,a tako i požare . Između ostalog često se u takvim vestima spominje da je televizor uzrok požara , a često se i spominje reč "eksplodirao".
Skoro se desio jedan takav događaj , video sam i kuću posle svega , izgorela je tako da se ne može sanirati nego samo porušiti ostatak , a po rečima vatrogase ekipe , uzrok je bila eksplozija tv-a..zanimljivo , ali po meni preuranjena konstatacija koja nije potkrepljena dokazima.
Šta mislite o tome?
Svoja razmišljanja možete ovde izneti , dok činjenice "rekla-kazala" brišemo.
Skoro se desio jedan takav događaj , video sam i kuću posle svega , izgorela je tako da se ne može sanirati nego samo porušiti ostatak , a po rečima vatrogase ekipe , uzrok je bila eksplozija tv-a..zanimljivo , ali po meni preuranjena konstatacija koja nije potkrepljena dokazima.
Šta mislite o tome?
Svoja razmišljanja možete ovde izneti , dok činjenice "rekla-kazala" brišemo.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
- rubin_miki
- Preminuo
- Kontakt:
ja se bavim evo vec 17-18 godina aktivno u servisu elektronike..normalno, i sama moja delatnost tera me da se druzim sa serviserima svakodnevno..dosad, potenciram, NITI NIJEDNOM nisam video da explodira tv niti sam to cuo od nekog od kolega..nekoliko puta sam i ja cuo na televiziji uzrok pozara "explodirao tv" ali u to ne verujem nikako..mislim da je najlakse "okriviti" tv za neki pozar..
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
http://www.macedonium.org/makedonija.swf
- Stolle
- Preminuo
Eksplozivna , naravno nikako nije,osim mrežnog elektrolita (kad nema nule),ali nikad nisam imao slučaj bilo kakvog zapaljenja zbog njega.
Požar je bio daleke,daleke ne znam ni sam koje godine MAJOR 67 Ei,lampaš.Nije mu valjao VN trafo,varničio je sa "iskrenjem" preko slike.Rekao sam da ga ne puštaju više jer nije bilo trafoa nekog vremena da se zameni.Posle par meseci pozvali su nekog "servisera" koji je pustio TV i u tom momentu nije bilo varničenja.
Ljudi su ostavili TV uključen i izašli iz sobe,da bi nakon nekog vremena osetili nepodnošljiv smrad.Kad su otvorili vrata zapalio se TV,zavesa uz njega i sve u blizini prozora.Bacili su ga kroz prozor i ugasili požar.To je moje iskustvo.
Imao sam još jedno,kad su bile restrikcije,zapalio se (B40),ali zbog sveće.Neverovatno istopilo se je staklo od ekrana!!!
dakle,moje mišljenje,eksplozivan naravno ne,a izazivač ili potencijalni uzrok požara...da!
Požar je bio daleke,daleke ne znam ni sam koje godine MAJOR 67 Ei,lampaš.Nije mu valjao VN trafo,varničio je sa "iskrenjem" preko slike.Rekao sam da ga ne puštaju više jer nije bilo trafoa nekog vremena da se zameni.Posle par meseci pozvali su nekog "servisera" koji je pustio TV i u tom momentu nije bilo varničenja.
Ljudi su ostavili TV uključen i izašli iz sobe,da bi nakon nekog vremena osetili nepodnošljiv smrad.Kad su otvorili vrata zapalio se TV,zavesa uz njega i sve u blizini prozora.Bacili su ga kroz prozor i ugasili požar.To je moje iskustvo.
Imao sam još jedno,kad su bile restrikcije,zapalio se (B40),ali zbog sveće.Neverovatno istopilo se je staklo od ekrana!!!
dakle,moje mišljenje,eksplozivan naravno ne,a izazivač ili potencijalni uzrok požara...da!
- skull
- _
- Contact person: Gele
Da se mogu zapalit, mogu, evo i sad doma imam jedan od prijatelja, koj se bukvalno spalio i dok su ga videli izgoreo pola zadni poklopac... a sto se eksplozije tice, i to je moguce, naime pre par godina imao sam pozar doma i na tavaniste koej je intenzivno gorelo imao sam arhivo od 10-tak TVa, kad su vatrogasci dosli imalo je trenutak kad su se razbegali, jer ih je isplasila gletka od neke prazne boce koje sam cuvao tamo, i ono sto su pocele da se cuju eksplozije (potocno implozije) ekrana.
Gele
- Liskun Elektronik
- gx
- Warranty service: ERG-VOX
Cuo sam za sve i svasta ali nikad doziveo da eksplodira ili se zapali.jedino sto sam video to je bilo kod jednog coveka u stanu on je sedeo i gledao tv a grmelo je jako grom je opalio u antenu kaze lik damu je tv eksplodirao i tako zapaljen uleteo kod njega u krevet..tv sam video nije ni licilo to nesto na tv sve je bilo stopljeno sa dekom i sundjerima kaze bio je neki mali grundza
p.s. eksplozivna naprava ne nikako a da moze da se zapali da..
p.s. eksplozivna naprava ne nikako a da moze da se zapali da..
- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
Možda je neka žena htela da se reši muža zbog non-stop gledanja utakmica i ispijanja piva
pa podmetnula štapin ili dva... :evil: :evil: :evil:
Da explodira TV , ma jok. Da se zapali može ali i to ako neko od prethodnih "majstora" stavi ekser umesto osigurača.
Varijante sa gromom su raznovrsne.
pa podmetnula štapin ili dva... :evil: :evil: :evil:
Da explodira TV , ma jok. Da se zapali može ali i to ako neko od prethodnih "majstora" stavi ekser umesto osigurača.
Varijante sa gromom su raznovrsne.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
- fanzo
- Site Admin
Usled velike toplote..zagreje se staklo/ekran...skoro da je dovoljna jedna hladna kapjica vode koja može dovesti do pucanja tog vrućeg stakla , a pošto je poprilično debelo...stoga se i čuje glasno "krc..pukk" ili šta već....a naravno svi znamo da prilikom tako nečega nuz pojava je uvlačenje vazduha u balon ekrana (implozija) ,,,što je suprotno od eksplozije.
Jedan "srećni" vlasnik jednog tv-a kojem se pušio mr.elko , a prethodno je puknuo ko petarda i to sve zbog prevelikog napona u mreži , a može biti i zbog gubitka nule (nije važno) ...kako je nuz pojava puknutog kondenzatora i smrad i dimčić ...ni 5 ni 6 ...vlasnik ga polio vodom ....i desilo se to da je zagrejani ekran puko od napred ... i jedno parče kaoo kad se proba lubenica je falilo...
Jedan "srećni" vlasnik jednog tv-a kojem se pušio mr.elko , a prethodno je puknuo ko petarda i to sve zbog prevelikog napona u mreži , a može biti i zbog gubitka nule (nije važno) ...kako je nuz pojava puknutog kondenzatora i smrad i dimčić ...ni 5 ni 6 ...vlasnik ga polio vodom ....i desilo se to da je zagrejani ekran puko od napred ... i jedno parče kaoo kad se proba lubenica je falilo...
- fanzo
- Site Admin
O tome sam gore i pisao ...hladna voda na vruće staklo...i kad neko pogleda posle svega svršenog...konstatuje da je ekran eksplodiraoskull je napisao:... kad su vatrogasci dosli imalo je trenutak kad su se razbegali, jer ih je isplasila gletka od neke prazne boce koje sam cuvao tamo, i ono sto su pocele da se cuju eksplozije (potocno implozije) ekrana.
Zadnja izmena: fanzo, dana 06 Feb 2007, 22:19, ukupno menjano 1 put.
- RBelectronics
- Preminuo
i da stavi ekser pa da eksplodira zar nebi prvo stampa svirnula ili osigurac na zidu.Kao sto kazete zapaljiv jest al bombastican ne vjerujem mada ima mozda i takvih slucaja,napuse se neki elko pa puff a stranka misli jao eksplodirao mi tv boze moj mogli smo svi izginut
PS. Pa da je to tako zar ih nebi dosad stavljali u "antiexplosiv" kaveze i sefove sa malim tvrdim staklenim prozorcicem.........
PS. Pa da je to tako zar ih nebi dosad stavljali u "antiexplosiv" kaveze i sefove sa malim tvrdim staklenim prozorcicem.........
alooo pa ko će ovo da plati.....vadi pare...
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
naravno i moja su iskutva ista takva kako ste ih vecina opisali.
ali nikad ne reci nikad.
recimo situacija :
coveku u stanu ili kuci(svejedno) pusta boca plin, i to traje 4,5 minuta. prozori zatvoreni, i u tom trenutku zavarnici kaskada !!!!
i bummmmm ode i tv i boca i cela kuca u vazduh
i ko kaze da nece explodirati
eto scenarija , pa ko hoce neka rezira.... :lol:
tu bi tv letio kod komsije u dvoriste
i naravno implodirao
ali nikad ne reci nikad.
recimo situacija :
coveku u stanu ili kuci(svejedno) pusta boca plin, i to traje 4,5 minuta. prozori zatvoreni, i u tom trenutku zavarnici kaskada !!!!
i bummmmm ode i tv i boca i cela kuca u vazduh
i ko kaze da nece explodirati
eto scenarija , pa ko hoce neka rezira.... :lol:
tu bi tv letio kod komsije u dvoriste
i naravno implodirao
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
- RBelectronics
- Preminuo
- BD-electronic
- gx
- Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
- Contact person: Dejan
- Phone number: 0038730793402
- Kontakt:
Ja u svojih 16 godina iskustva još nisam doživio da se tv zapalio ili eksplodirao
Bilo je priča mušterija kako je eksplodirao ali to je neki elko puko a u strahu su velike oči.
Bilo je da kažu zapalio se a ja ga u zadnjem trenutku isčupo iz struje a ono opet elko ili vn trafo
Ljudi odma nadodaju pogotovo ono što nerazumiju odma veličaju.
Bilo je priča mušterija kako je eksplodirao ali to je neki elko puko a u strahu su velike oči.
Bilo je da kažu zapalio se a ja ga u zadnjem trenutku isčupo iz struje a ono opet elko ili vn trafo
Ljudi odma nadodaju pogotovo ono što nerazumiju odma veličaju.
- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
Pre nekoliko godina zove čovek i pita da li može da donese sony tv da zamenim mrežni kabal jer je izgoreo. Bilo mi malo čudno ali kažem mu da ga donese.
Pojavi se on na vratima sa bezobličnom masom plastike koja je smrdela na paljevinu na kilometar. Pokušam da ga ubedim da kontejner nije daleko ali bezuspešno. Zamenim kabal i na moje zaprepašćenje tv radi do jaja.
Ispriča mi čovek tužnu priču o požaru u vikendici i kako je samo tv ostao u "komadu". Jurili ga posle da mu daju novi tv a da ovaj uzmu kao reklamu, nudili pare ali ga nije dao. Šta ćeš čovek i kad može da profitira na nesreći on zajebe stvar.
Priča možda i nije za ovu temu ali je svakako interesantna.
Pojavi se on na vratima sa bezobličnom masom plastike koja je smrdela na paljevinu na kilometar. Pokušam da ga ubedim da kontejner nije daleko ali bezuspešno. Zamenim kabal i na moje zaprepašćenje tv radi do jaja.
Ispriča mi čovek tužnu priču o požaru u vikendici i kako je samo tv ostao u "komadu". Jurili ga posle da mu daju novi tv a da ovaj uzmu kao reklamu, nudili pare ali ga nije dao. Šta ćeš čovek i kad može da profitira na nesreći on zajebe stvar.
Priča možda i nije za ovu temu ali je svakako interesantna.
Budženje je majka zanata.
- BD-electronic
- gx
- Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
- Contact person: Dejan
- Phone number: 0038730793402
- Kontakt:
Lično mi se desilo da Ei Niš sa B10/20 šasijom u toku rada iz čista mira odluči da samouništi mrežni elko. Ne da je kuljao dim iz TV-a nego nije normalno. A TV je sve vrijeme radio najnormalnije. :) Tako da slučajno nisam bio prisutan tom prilikom, ko zna šta je moglo da bude... Jeste da se takve stvari izuzetno rijetko dešavaju, ali dešavaju se.
tako je reci im.. super nova - pa crna rupa... sve od jednog tv-arecimo situacija :
i bummmmm ode i tv i boca i cela kuca u vazduh..
kojem vlasnik nije promjenijo navreme trafo,kaskadu i sve sto moze da dovede do ovakvid stvari
znaci svake god.. zamena trafoa,-kaskade.. i bice sve ok... i vlasnicima, a nama kako bude onda.
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
- Liskun Elektronik
- gx
- Warranty service: ERG-VOX
hiihhhii,nebi bilo lose da delimo neke letke,da se menjaju kaskade i trafoi svake godine ali prvo smisliti kako sloziti tu pricu sto je ispricao chellavi,da je cuje cela nacija,ili da odradimo filmbuzdumra je napisao:tako je reci im.. super nova - pa crna rupa... sve od jednog tv-arecimo situacija :
i bummmmm ode i tv i boca i cela kuca u vazduh..
kojem vlasnik nije promjenijo navreme trafo,kaskadu i sve sto moze da dovede do ovakvid stvari
znaci svake god.. zamena trafoa,-kaskade.. i bice sve ok... i vlasnicima, a nama kako bude onda.
- krllebg
- ___
- Warranty service: DeGermany
- Specialty: tv
- Kontakt:
ovo je slucaj koji se desio u Kaludjerici onih nesrecnih/ratnih godina.Vojvoda je napisao:Možda je neka žena htela da se reši muža podmetnula štapin ili dva...
TV je donet iz pljacke sa ratista,neko je monirao u njega minu iznenadjenja koja se aktivirala po paljenju tv.Stradali su ukucani i velika materijalna steta.
Nisam nikada cuo da se TV sam zapalio,izazvao pozar ili sl.
... Here lies a man whom is little known !!!
- cubica
- gx
- Warranty service: ERG
TV definitivno ne moze da explodira. Jedino moze da ekran IMPLODIRA, tj. uvuce vazduh u sebe sto rezultuje praskom (naravno, samo ako se naglo slomi-otvori) kao sto sam ja ranije radio kao mali, uzmem ekran i gadjam kamenjem.
U KK Nis, po pravilu se radi u testu bezbednosti lom ekrana sa metalnom kuglicom, odapne se kuglica koja visi na kanapu sa odredjene daljine i kada ekran implodira gleda se koliko daleko od njega postoji neko staklence, zna se tacno daljina gde sme da padne od ekrana. Toliko o potencijalnoj exploziji.
Sto se tice paljevine TV-a, DA! to je sasvim moguce, ja sam vidjao najvise slucajeva zbog pucanja mreznog elektrolita i to bas skoro, nazalost sa 'mojim' Prosonicom, sreca i hvala Bogu da nije bilo posledica.
Evo kako...usled porasta napona napajanja-verovatno, mrezni ELCO se otvorio i zapusio a elektrolit iz njega je verovatno bio vruc i zapaljiv cim je izgoreo kablove, plastike i sl. na ekranu iznad njega, recimo one plasticne vezice koje drze kabl demagnetizacije su bile stopljene kao i kablovi za zvucnike.
Sto je najgore, TV je radio u vikendici gde je bio vuneni tepih pa je vremenom TV uvukao vunene niti unutra po ploci-znate kako to izgleda, a one su vrlo zapaljive.
Setite se Camacrowna ili SAN-a kako samo jake i teske hladne letove prave-gori cela ploca u okruzenju.
Pozz,
MILAN
U KK Nis, po pravilu se radi u testu bezbednosti lom ekrana sa metalnom kuglicom, odapne se kuglica koja visi na kanapu sa odredjene daljine i kada ekran implodira gleda se koliko daleko od njega postoji neko staklence, zna se tacno daljina gde sme da padne od ekrana. Toliko o potencijalnoj exploziji.
Sto se tice paljevine TV-a, DA! to je sasvim moguce, ja sam vidjao najvise slucajeva zbog pucanja mreznog elektrolita i to bas skoro, nazalost sa 'mojim' Prosonicom, sreca i hvala Bogu da nije bilo posledica.
Evo kako...usled porasta napona napajanja-verovatno, mrezni ELCO se otvorio i zapusio a elektrolit iz njega je verovatno bio vruc i zapaljiv cim je izgoreo kablove, plastike i sl. na ekranu iznad njega, recimo one plasticne vezice koje drze kabl demagnetizacije su bile stopljene kao i kablovi za zvucnike.
Sto je najgore, TV je radio u vikendici gde je bio vuneni tepih pa je vremenom TV uvukao vunene niti unutra po ploci-znate kako to izgleda, a one su vrlo zapaljive.
Setite se Camacrowna ili SAN-a kako samo jake i teske hladne letove prave-gori cela ploca u okruzenju.
Pozz,
MILAN
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno!