Stranica: 1/1.

Gorenje W72Y2 curenje vode na elektroventilu

Napisan post: 11 Jan 2016, 01:20
napisao diksipiksi
Nov sam ovde, imam problem sa ves masinom Gorenje W72Y2 naime danas kada sam pustio vodu cuo sam kapljanje iste unutar ves masine. Posto sam predpostavio da to nije normalna stvar i da se do sada nije culo zatvorio sam vodu ali sam pre toga pogledao da li voda dolazi u posudu za prasak. Kasnije sam pustio masinu da pere i ispod masine se pojavila bara. Zanima me sta je kvar i da li da zovem servis jer je masina jos u garanciji kupljena je mozda pre 2 godine. Jedini je problem sto sam od najblizeg servisa udaljen oko 100km pa se plasim da mi ne naplate nesto jer nisam imao do sada iskustva sa istim ili pak ako je neki laksi problem moze da uradi neki drugi majstor a da ne izgubim garanciju. Pomozite molim Vas ostao sam bez gaca :D :fanzo:

Re: Gorenje W72Y2 curenje vode na elektroventilu

Napisan post: 11 Jan 2016, 04:22
napisao septembar
Pozdrav, dobro dosao na forum. Za pocetak otvori gornji poklopac,pa pogledaj vizuelno dal nije doslo do pucanja nekih od creva, el. Magnetnog venila ili creva kada-dozirna posuda. Verujem da problem mozes resiti i sam ,a tu smo i mi pa cemo ti izaci u susret. I dok se curenje vode ne otkloni uticnicu dalje od stekera da nebih doslo do mnogo vecih problema oko elektronike!! Ako nisi rad da pokusas sam ondah se obrati najblizem ovlascenom servisu da dodju da otklone kvar kad ti je uredjaj vec pod garancijom!!

Re: Gorenje W72Y2 curenje vode na elektroventilu

Napisan post: 11 Jan 2016, 08:50
napisao Kole
Da mašina nije u garanciji, svakako bih ti savetovao da probas da utvrdiš gde je kvar i ako si u stanju i imaš odgovarajući alat, pokušaš da ga otkloniš.

I ja sam za mnogo što šta sam svoj majstor, a pomaže mi literatura i ovaj forum.

Ali pošto jeste, ja mislim da se može desiti da izgubiš pravo na garanciju, čak i ako otkloniš uspešno ovaj kvar, a desi se da nastupi neki drugi, možda i ozbiljniji da jednostavno skinu odgovornost sa sebe, tipa "to je otvarano, to su popravljala nestručna lica, ne priznajemo garanciju". A ti bi recimo imao još dve tri godine garancije.

Tako da sam na tvom mestu, ja bih zvao servis.

Re: Gorenje W72Y2 curenje vode na elektroventilu

Napisan post: 11 Jan 2016, 10:48
napisao bimba1958
prvo nisi trebao nista da diras ako je u garanciji ,ne bi trebalo da ti naplate dolazak,to serviser resava sa firmom sa kojom ima ugovor o ovlascenom servisu,nije vazna kilometraza.Bar je nekad tako bilo,ja sam do pre 4 godine drzao garancije.A servisi su sada na najmanjoj udaljenosti od 50Km.Ali sve opet zavisi od servisera,ima nekih koji hoce preko leba pogacu,pa postoji mogucnost da ti trazi neke pare ,ali ti trazi racun obavezno!!!!!!!Spremi fiskalni racun i overeni garantni list sa koga ce serviser uzeti jedan kupon kako bi pravdao dolazak i popravku. :pivopije:

Re: Gorenje W72Y2 curenje vode na elektroventilu

Napisan post: 11 Jan 2016, 13:13
napisao diksipiksi
Hvala i bolje Vas našao. Sada sam se čuo sa ovim iz servisa rekli su ako nešto ne ulazi u garanciju da ce mi naplatiti. Vrlo rado vih je ja sam popravio svi amo verujem ovde tj većina sami svoji majstori i to popravljanje bez majstora em je iskustvo em je osecaj divan :) Ne znam da li da skinem taj gornji poklopac da vidim sta je. Jer kako sam video pošto voda ne ide u posudu onda je uzrok ili elektroventil ili creva. Da li pomenuti podležu garanciji? :oklagija

Re: Gorenje W72Y2 curenje vode na elektroventilu

Napisan post: 11 Jan 2016, 15:13
napisao bimba1958
ne otvaraj nista-neznas kakav ce serviser da dodje(ako je od ovih mladjih nadrndanih),obicno vole da treniraju strogocu,sve podleze garanciji.

Re: Gorenje W72Y2 curenje vode na elektroventilu

Napisan post: 11 Jan 2016, 16:06
napisao diksipiksi
Hvala Bimba :tooo: videću kako ću proći pa javljam šta je bio problem i javljam Vam. Bolje pitati nego doći u neprijatnu situaciju. :) :lala:

Re: Gorenje W72Y2 curenje vode na elektroventilu

Napisan post: 15 Jan 2016, 21:10
napisao diksipiksi
Dolazili su iz servisa probem je bio u elektroventilu, na njemu je kapljala voda, iskrivio se nešto. Usput su promenili i grejač i onu kukicu na vrata. Nemam reči, sve o njihovom trošku i u brzom vremenskom roku. Hvala svima na pomoći.