Stranica: 1/1.

Tadiran elektronika - problem

Napisan post: 07 Okt 2016, 04:58
napisao koming
Pozdrav svima,
Nov sam na forumu i nisam serviser klima (masinske sam struke), pa bih vas molio da probate da pogledate ovu plocu na kojoj sam ja napravio problem.
Radi se o Tadiran klimi 12, staroj 10 godina(onaj model sto je ista kao Midea). Uredjaj je ugradjen u stanu mog oca i on je uredno non stop zvao kojekakve servisere da mu ociste klimu, menjaju kondenzator, senzore.. Uglavnom, svaki koji je rasklapao unutrasnju jedinicu, ponesto je slomio(lamele turbine, nosac kontrolnih lampica, žabice kucista). Ovo poslednje me je nateralo da pogledam zasto je kuciste zinulo sa gornje strane i prilikom otvaranja otpadne mi panel sa lampicama i spadne limeni poklopac sa elektonike. Vidim da su slomljene žabice kucista i da se tu nista ne moze, namestim nekako panel sa lampicama, a limeni poklopac elektronike se stalno otvarao. Jedva ga nekako namestim, gomila zica se "uskopistila" i upalim je da vidim da li ce to sad da radi. Pali se, okrece se turbina, ali nesto ne duva. Gledam 10-ak sekundi, ne kapiram kako ne osecam duvanje, kad odjednom pojavi se varnica iz elektonike, stade ventilator, pisti biper isprekidano, trepcu lampice(sad, od silnog čuda nisam zapamtio koje su treptale). To sto nisam oseto duvanje, a radio je ventilator, pada mi napamet da je mozda vrteo u suprotnom smeru. Iskljucim iz struje, pocnem da izvlacim elektroniku i shvatim da taj limeni poklopac nije dobro legao i da je usao malo sa zadnje strane stampane ploce i prespojio nesto. Vidim da je pocrneo osigurac, a sa zadnje strane nagorelo gde je bio spoj. Sta li se sve desilo sa elektronikom? Kako vam ovo izgleda?
P.S Nemojte da se cudite sto nema onih buksni pored osiguraca - kad sam skidao, izgleda da je bilo lose zalemljeno, jer mi je kompletno ostalo u ruci.

Re: Tadiran elektronika - problem

Napisan post: 07 Okt 2016, 07:02
napisao vlada69
Odnesi elektroniku nekom elektroničaru ili TV servisu da ti je popravi .

Re: Tadiran elektronika - problem

Napisan post: 07 Okt 2016, 11:29
napisao alexa_pg
Nista strasno. Kako ti elektronika nije specijalnost predlazem isto sto i kolega @vlada69

Re: Tadiran elektronika - problem

Napisan post: 07 Okt 2016, 15:06
napisao koming
Znaci, ima smisla popravljati - ne moram da kupujem drugu?

Re: Tadiran elektronika - problem

Napisan post: 07 Okt 2016, 22:19
napisao goranfri
Ako majstor uspe da je opravi onda nećeš morati da kupuješ drugu .

Re: Tadiran elektronika - problem

Napisan post: 13 Okt 2016, 03:43
napisao koming
Sredjeno, bio samo osigurac.
Hvala svima.