slika

Sporet Hansa FCCX59226

Ovaj deo foruma je namenjen potrošačima, gde mogu postavljati pitanja vezana za korišćenje aparata ili potražiti informaciju o servisnim centrima. Morate biti registrovani da bi mogli pisati u forumu.
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM

Urednici: goranfri,nike

Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
truthseeker
_
_
Postovi: 16
Pridružen: 10 Nov 2012, 14:55
Location: Beograd

Sporet Hansa FCCX59226

Post napisao truthseeker » 29 Jan 2017, 01:56

Zdravo,

Kupili smo sporet sa staklokeramickom povrsinom, Hansa FCCX59226 model. Danas smo ga upalili prvi put, i nakon toga se javio veoma jak smrad nagorele plastike ili gume, toliko je bilo jako, da je pocelo da stipa za oci. U uputstvu za sporet, nisam video bilo kakvu napomenu o ovome, a na nekim drugim uputstvima koje sam nasumice pogledao za ostale proizvidjace, pominje se da se prilikom prve upotrebe moze javiti ostar miris, kao i da prvih par puta "rerna treba da ogori". Ne znam koliko je ovo normalna, i da li je normalna pojava. Takodje, kada smo upalili rernu na maksimum (250C) komandna ploca gde su potapajuci dugmici se toliko ugrejala da je bilo neprijatno i da se pipne. Kada je kasnije temperatura smanjena na nekih 200C, temperatura oko dugmica je bila prihvatljivija, ali su i dalje bili topli. Stranice sporeta se takodje dosta greju. Obzirom da je vikend, nisam mogao da zove servis, da se raspitam o ovoj situaciji, ali cu od ponedeljka to uciniti svakako, Inace, sporet je dobro povezan, sve funkcije rade, sve ringle i grejaci na rerni (koliko smo mogli da proverimo) ali je ovaj smrad nesnonsan, kao da se nesto zapalilo, takodje ova temperatura oko dugmica isto zabrinjava. Namenski smo birali model sa potapajucim dugmicima zbog male dece, medjutim sve pada u vodu ako se spoljasnost ovoliko greje. Da li je moguce da je izolacija oko rerne slaba, iako kroz proreze iznad rerne, kada otvorim vrata, vidim staklenu vunu. Takodje, gledajuci kroz staklenu plocu, dok sporet radi, vidim unutrasnje osvetljenje dugmica, tako da imam utisak, da ni grejna ploca nije izolovana nikako (niti da ima neki polopac sa donje strane). Znam da je hansa relativno malo zastupljen brend, ali bi ovaj model trebao da im bude najbolji u ponudi od 50cm sirine pa me i cudi ovakva situacija.


http://hansabg.org/gotvarski-pechki/77- ... 59226.html


Unapred hvala na sugestijama i odgovorima.
*** Ako laže koza, ne laže .log ***

vlada69
gx
gx
Postovi: 881
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: Sporet Hansa FCCX59226

Post napisao vlada69 » 29 Jan 2017, 16:51

Prilikom prve upotrebe novih šporeta se obično oseća taj miris "ogorevanja" i ringli i rerne. To što se zagreva i spolja je najverovatnije zbog loše toplotne izolacije. Ako niste zadovoljni šporetom po zakonu mozete u prvih 6 meseci da ga zamenite ili da trazite da vam vrate nivac.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA”