Obaveštenje za Experte u vezi velikih fajlova na forumu viewtopic.php?p=339038#p339038. |
Zamrzivac - misljenje
Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
Zamrzivac - misljenje
Stigao mi prosli mesec poveci racun za struju pa sam preturio celu kucu trazeci sta bi mogao biti jedan od uzroka i pronadjem kako zamrzivac ne iskljucuje uopste.
Zamrsivac je LTH od 440l neto koji ima sace i ventilator na sebi. Nije mi se nikako odvajalo od njega ali izgleda da je popustila izolacija, lim iznutra ponegde zvace do izolacije, sonda termostata je bila zaledjena u svojoj cevcici a kada sam odsekao malo izolacije pkjusnula je lepa kolicina vode.
Sve u svemu mirise mi na nov...
Posto tih vecih kapaciteta i nema nesto mnogo (svodi se na Gorenje i Beko u vecini slucajeva) ono sto mi je provuklo paznju su dva Gorenje modela. FH400W i FH401IW
Prvi je sa klasicnim termostatom, u klasi A je i trosi 1.13KW a drugi u klasi A+, trosi 0.86KW i tezi je 4Kg od prvog po specifikaciji.
Gledam li u dobrom pravcu ili da pogledam nesto drugo?
Zamrsivac je LTH od 440l neto koji ima sace i ventilator na sebi. Nije mi se nikako odvajalo od njega ali izgleda da je popustila izolacija, lim iznutra ponegde zvace do izolacije, sonda termostata je bila zaledjena u svojoj cevcici a kada sam odsekao malo izolacije pkjusnula je lepa kolicina vode.
Sve u svemu mirise mi na nov...
Posto tih vecih kapaciteta i nema nesto mnogo (svodi se na Gorenje i Beko u vecini slucajeva) ono sto mi je provuklo paznju su dva Gorenje modela. FH400W i FH401IW
Prvi je sa klasicnim termostatom, u klasi A je i trosi 1.13KW a drugi u klasi A+, trosi 0.86KW i tezi je 4Kg od prvog po specifikaciji.
Gledam li u dobrom pravcu ili da pogledam nesto drugo?
- bracans
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Re: Zamrzivac - misljenje
FH400W zamerka da se teze otvaraju vrata i stariji modeli nagomilavaju led oko isparivaca
FH401IW njemu sam nasao zamerku pored gornje navedenih zamerki jos i zamena temperaturne sonde i kodiranje posle zamene kontrolne jedinice
Moram naglasiti da su to tipske zamerke za vecinu mogucih reklamacija oko zamrzivaca i nisu samo za ova dva modela. Dole ti dajem njihove karakteristike.
FH401IW njemu sam nasao zamerku pored gornje navedenih zamerki jos i zamena temperaturne sonde i kodiranje posle zamene kontrolne jedinice
Moram naglasiti da su to tipske zamerke za vecinu mogucih reklamacija oko zamrzivaca i nisu samo za ova dva modela. Dole ti dajem njihove karakteristike.
- Prilog
-
document-1.pdf
- (80.05 KiB) Preuzeto 97 puta.
-
document.pdf
- (72.39 KiB) Preuzeto 82 puta.
Sve ovo je informativnog karaktera.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Beko nemoj ni da gledas,izolacija im je katastrofalna...
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Ima li svrhe onda uzimati ovaj skuplji sa digitalnim termostatom ako je sve ostalo isto?
Nije mi jasno kako po karakteristikama trosi prilicno manje ako je razlika samo u termostatu, da nema vise isparivaca posto vidim da je 4kg tezi?
Nije mi jasno kako po karakteristikama trosi prilicno manje ako je razlika samo u termostatu, da nema vise isparivaca posto vidim da je 4kg tezi?
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Odmah kupis i rezervni mehanicki termostat...
Jesi lud? Sta ce ti to?
Jesi lud? Sta ce ti to?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- goranfri
- gxu
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Možda ima deblju izolaciju .
- bracans
- bela tehnika
Jel to tako bitno, proizvodjac je dao podatke, inace za gorenje ti vise vazi artikal broj nego tip i model, po njemu mozemo traziti razliku ako je ima u istom tipu i modelima.Kobac je napisao:Nije mi jasno kako po karakteristikama trosi prilicno manje ako je razlika samo u termostatu, da nema vise isparivaca posto vidim da je 4kg tezi?
goranfri je napisao:Možda ima deblju izolaciju .
Ima identicne dimenzije i litrazu, bruto i neto tako da ne bi rekao.
Nije nesto bitno, resio sam da uzmem obican sto zbog cene sto zbog jednostavnijeg odrzavanja nego me cisto zanima na koji nacin su postiglo da manje trosi..bracans je napisao:Jel to tako bitno, proizvodjac je dao podatke, inace za gorenje ti vise vazi artikal broj nego tip i model, po njemu mozemo traziti razliku ako je ima u istom tipu i modelima.
- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
Preporuka gorenje FH 330 W
Cijena oko 300€
Cijena oko 300€
-
- _
- Contact person: Dragan
- Specialty: consumer
Nisam strucnjak za zamrzivace, ali uopste, potrosnja je u kWh, a snaga je u kW. Mozda taj slabiji po snazi ima veci duty cycle pa ti potrosnja dodje na isto.
Iskustvo je direktno proporcionalno kolicini unistene opreme............
Ne vredi, treba mi veci. I onaj od 400 litara je manji u odnosu na ovaj koji sada koristimo...dodig je napisao:Preporuka gorenje FH 330 W
Cijena oko 300€
Dali su dnevnu potrosnju u KWh a po snazi su isti.ROAMER je napisao:Nisam strucnjak za zamrzivace, ali uopste, potrosnja je u kWh, a snaga je u kW. Mozda taj slabiji po snazi ima veci duty cycle pa ti potrosnja dodje na isto.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Ako je jedan na R134A a drugi na R290, onda je to razlog manje potrošnje, jer za isti toplinski učinak kompresor na R290 treba motor manje snage!
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
Oba rade na R600a.
Moguce i da je zbog digitalne kontrole manja diferencija termostata.
A moguce je i da je marketing u pitanju.
Moguce i da je zbog digitalne kontrole manja diferencija termostata.
A moguce je i da je marketing u pitanju.
SIMkom
I ja nekako verujem da je ovo poslednje u pitanju.
Papir trpi sve...
Papir trpi sve...
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Pod pretpostavkom da su podaci točni, ostaje mogućnost da je razlika ili u debljini/kvaliteti/vrsti izolacije ili je razlka u snazi i efikasnosti kompresora. Termostat nema puno utjecaja na to.
Može se staviti slabiji rashladni agregat koji onda ima veću opću efikasnost ali manju dnevnu količinu unosa nesmrznute robe.
Treba viditi i jeli ista klimatska zona za ta dva modela.
Različite zone različiti agregati.
Može se staviti slabiji rashladni agregat koji onda ima veću opću efikasnost ali manju dnevnu količinu unosa nesmrznute robe.
Treba viditi i jeli ista klimatska zona za ta dva modela.
Različite zone različiti agregati.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- bracans
- bela tehnika
Pa mozemo izvuci za oba modela sklopne crteze ali kao sto sam napisao kod gorenja moze postojati dva modela iste oznake, koja se pomalo razlikuju, zato je bitniji artikal broj. U svakom slucaju verujem da su podaci koliko, toliko tacni, mada od kada je Volkswagen lazirao svoje podatke u nista vise covek ne moze biti siguran.
Slicno pitanje i slicna dilema, beko ili gorenje?
Medjutim ja bih neki koji moze da radi na nizim temp, da ne moram grejati prostoriju gde stoji zamrzivac. To bi znacilo da moze raditi na 5C i slicno. Upravo sam izbacio jedan stari koji je odsluzio svoje posle 40tak godina. Jednostavno nismo hteli da menjamo motor vise (to bi mu bio mislim 3-ci). Da li ima sad u proizvodnji zamrzivaca koji mogu raditi na tako niskim tremp?
Medjutim ja bih neki koji moze da radi na nizim temp, da ne moram grejati prostoriju gde stoji zamrzivac. To bi znacilo da moze raditi na 5C i slicno. Upravo sam izbacio jedan stari koji je odsluzio svoje posle 40tak godina. Jednostavno nismo hteli da menjamo motor vise (to bi mu bio mislim 3-ci). Da li ima sad u proizvodnji zamrzivaca koji mogu raditi na tako niskim tremp?
- goranfri
- gxu
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Svaki zamrzivač može da radi na +5 i slično.
Kombinovani frižideri ne mogu da rade u hladnim prostorijama.
Kombinovani frižideri ne mogu da rade u hladnim prostorijama.
E pa to su dobre vesti za mene. Zbunio me pdf dokument u kome se pominje klimatska klasa T (+16 °C do +43 °C). Znaci zamrszivac ce raditi van ovih temperatura samo nece biti efikasan koliko je predvidjeno, trosice vise struje, a proizvodjac zeli da se ogradi od reklamacije.... Mislio sam da hladnoca smeta gasovima koji se sada koriste u zamrzivacima.
Hvala.
Hvala.
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
Nece uspeti lepo da radi ni na tih 43 stepena a jos gore na nekoj visljoj temperaturi.
Dok na nizoj temperaturi ce raditi jos lakse i jos manje ce ti trositi struje.
Dok na nizoj temperaturi ce raditi jos lakse i jos manje ce ti trositi struje.
SIMkom
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 6 Odgovori
- 9475 Pregledano
-
Zadnji post napisao fanzo
31 Mar 2017, 15:06
-
-
NoFrost zamrzivač tandrče kada se zatvore vrata
napisao borisb.bgd » 10 Apr 2020, 02:41 » u POMOĆ KRAJNJIM KORISNICIMA APARATA - 3 Odgovori
- 987 Pregledano
-
Zadnji post napisao borisb.bgd
09 svi 2020, 23:36
-