Burn-in plazma
Pravila foruma
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
Morate biti registrovani da bi pisali u forumu. REGISTRACIJA
U slučaju da želite kontaktirati administratora molimo da to učinite na sledećem linku KONTAKT
- bracans
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Burn-in plazma * REŠENO *
Postovani, dobio sam za radionicu plazmu Hisense PDH4239EU iz 2006 godine. Problem je: na ekranu ima burnout otisak, postoji li nacin da se on ukloni? Dok radi primeti se samo kada je pozadina crna.
Zadnja izmena: KASA1, dana 03 Mar 2023, 23:58, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Korekcija naslova
Razlog: Korekcija naslova
Svastara na Googlu kucati: Moj electro cool blog
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: Burn out plazma
Obzirom na starost prijemnika za pretpostaviti je da se tu radi o trajnom oštećenju piksela što pak rezultira promjenom u intenzitetu svjetlosne informacije koju pikseli isijavaju (kod starih aparata koji su dugo bili izloženi statičnoj slici obično nepovratnom).
Inače, zovemo je burn-in a ne burn-out.
Možeš eventualno probati sa dugotrajnom reprodukcijom izmjenjive color pattern slike, ali male su tu šanse za nekakvu regeneraciju.
Imam negdje taj video pa ću ti postaviti ovdje (kad ga nađem) da eventualno probaš (staviš ga na USB stick i play-aš non-stop višesatno uz aktivaciju opcije repeat).
Inače, zovemo je burn-in a ne burn-out.
Možeš eventualno probati sa dugotrajnom reprodukcijom izmjenjive color pattern slike, ali male su tu šanse za nekakvu regeneraciju.
Imam negdje taj video pa ću ti postaviti ovdje (kad ga nađem) da eventualno probaš (staviš ga na USB stick i play-aš non-stop višesatno uz aktivaciju opcije repeat).
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Teško da ćeš to moći da središ. Plazme i LED su prilično podložne tom efektu, za razliku od CRT-a, gde je to mnogo ređa pojava.
Tu ne pomaže ništa. Samo gubljenje vremena.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
- bracans
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Mislio sam ima neka caka sem smenjivanja pattern slike, u svakom slucaju hvala, nije strasno za moje potrebe zadovoljavajuca slika. Prihvatam sugestiju burn in, kada se pretrazuje slican simptom na netu da bude lakse za naci.
Svastara na Googlu kucati: Moj electro cool blog
Re: Burn-in plazma
Mislim da bi trebalo pokušati i sa ''snegom'', ostaviti ga da dugo radi....
-
- gx
- Specialty: tv-multimedia
Imao sam jedan takav slučaj i pokušao sam sa snegom,tv radio 2 puna dana i po mojoj slobodnoj proceni poboljšanje nije bilo veće od 10%.E sad možda ima i drugačijih slučajeva ali po meni samo gubljenje vremena i veći račun za struju.
Nema tu pomoci, jednostavno je izgorelo.
Sve te sneg i slicne varijante cine samo da i ostatak malo izgori pa da se manje primeti...
Sve te sneg i slicne varijante cine samo da i ostatak malo izgori pa da se manje primeti...
Ja bi za tu termoakomulacionu da se dogovorimo.
Kendo MARKA za TV a KENDA za gumu.