Često se susretnem sa izjavama da nešto nije dobro, da je to kinesko o loše napravljeno a da isti nikad nisu imali dodira sa tim.Bitno je dati komentar kao što sam imao prilike da momak komentariše kvalitet jetinih kineskih aparata za zavarivanje na osnovu slika a da nikad nije u ruci imao aparat za zavarivanje.Bitno se nečim istaći na jutjubu.
Elem, kod mene u radnom prostoru gde se sin i ja bavimo elektronikom su dva radna stola i na jednom je ZD915 (7 godina) na drugom ZD8925.Naše iskustvo govori da su odradili sve ono što nam je bilo potrebno, skidane su i komponente sa maticnih ploča ali uz prethodno kalajisanje da bi stari lem omekšao(primenjeno iskustvo drugih).
Mi ih koristimo povremeno tako da ne mogu govoriti o trajnosti ali imamo u rezervi dva pištolja.Neki ih koriste dugi niz godina nešto intezivnije i traju.
Iskustva su različita, uglavnom pozitivna, za 100 i nešto evra ispunjava uloženo jer olakšavaju rad.A da li je neophodno, kao što Ribery napisa, dobra pumpica uz dobru lemilicu rešavaju stvari.
U osnovi uređaja glavni je grejač (vakuum radi ) kojem se ipak mogu popraviti karakteristike jer kao i svaki termički uređaj može u granicama da trpi veći napon i struju
(iskustvo sa lemnim stanicama gde se povećanjen napona trafoa za 2 volta i struje za 1 amper povećava snaga grejača, bez izraženog negativnog uticaja).
Znam da ne znam, a sve što znam naučio sam od nekog.