Voltcraft VC820

Ovde postujte diskusije o korisnim alatkama instrumentima i ostalom.

Urednik: alexa_pg

golftdi
_
_

Voltcraft VC820

Post napisao golftdi » 10 Dec 2008, 01:54

Najpre pozdrav svim forumasima
Naime, kupih ovaj unimer pre neki dan, radi ok, jedino me zbunjuje sto kad je prebacen na mV skalu, brojevi non-stop izlaze, krenu od pozitivne vrednosti, pa se smanjuju do nule, i tako dalje u negativnom smeru, iako nista nije prikaceno na pipalice, cim se nesto poveze meri napon normalno, cim prebacim na V, brojac se vrati na nulu, (nista nije prikaceno) i sa svim ostalim skalama je u redu po tom pitanju.
Mene zanima da li je problem do mog unimera, ili tako mora da bude sa mV skalom :?
Unapred zahvalan na pomoci

Misley
_
_

Re: Voltcraft VC820

Post napisao Misley » 10 Dec 2008, 02:17

samo je stvar opsega, na milivoltima je sprava najosetljivija a pošto mu je ulaz jako visoke impedanse skuplja kojekakve šuške. dovoljno je da mu spojiš kratko pipalice i zbrka nestaje. (ono, da sebi dokažeš da nije do instrumenta)

golftdi
_
_

Post napisao golftdi » 10 Dec 2008, 02:51

sad mi je lakse, probao sam sa spajanjem pipalica i stvarno sve se vrati na nulu, razdvojim ih i opet sto kazes pocne da reaguje na svakojake sumove zbog impedanse.
ako sam dobro razumeo ovaj problem se moze javiti kod bilo kog sofisticiranijeg unimera, zar ne

Marko Enter
_
_

Post napisao Marko Enter » 11 Dec 2008, 22:16

Da i na mom unimeru isto kada se stavi na podrucje milivolt isto tako menja brojevi
unimer je benning nemacki (nije od ovih jeftinijih )

Pozdrav Marko
Tranzistori su najbrzi osiguraci :)

golftdi
_
_

Post napisao golftdi » 11 Dec 2008, 23:37

pa da naravno, to je najbolji dokaz da je sve u redu, kad se uporede dve stvari razlicitih proizvodjaca :yeah:
jos jednom hvala i :pivopije:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Alati”