Invertorski aparat za zavarivanje Marc 150

Ovde postujte diskusije o korisnim alatkama instrumentima i ostalom.

Urednik: alexa_pg

pejky
_
_
Contact person: Emir

Invertorski aparat za zavarivanje Marc 150

Post napisao pejky » 06 Apr 2009, 15:41

Prvo me interesuje da li neko prepoznaje ovaja aparat (da li je vidio isti ili slican pod nekim drugim imenom), jer nigdje nisam mogao naci nikakve podatke o njemu. (1., 2., i 3. slika)
Sa strane stoji "MESSER welding products", medjutim na messerovim stranicama, kao ni u kontaktu sa zastupnistvom messer-a nisam mogao dobiti nikakve informacije, jer niko nezna nista, nigdje cak nema ni traga aparatu pod ovim imenom.

Unutra su (prema datasheet-ovima) sve "Low cost" i "Lowest cost" dijelovi lolzi

Do sad sam nasao da su stradala 2 od 4 IGBT-a (HGTG20N60A4D) 600V 70A i prvo pitanje je gdje ih mogu nabaviti, ili cime ih zamjeniti? (4. slika)

Stradao je mjerni transformatorcic Sirio 150 621, gdje ga nabaviti ili cime dostupnim ga zamjeniti (http://www.sirio-ic.it/products/pr_10.htm http://www.sirio-ic.it/products/zoom/pr_3_4_1.htm) - Slike 5 i 6

Ima jos neke sice koja je sagorila, medjutim to uglavnom imam ili znam cime zamjeniti.

Kontrolni IC je UC3879N, da li je moguce da je i on stradao, s obzirom da upravlja IGBT-ovima preko Drive transformatora koji su ispravni.
Prilog
Picture 001.jpg
Picture 002.jpg
Picture 003.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...

Srečko
_
_

Re: Invertorski aparat za zavarivanje Marc 150

Post napisao Srečko » 07 Apr 2009, 12:15

pejky je napisao:
Do sad sam nasao da su stradala 2 od 4 IGBT-a (HGTG20N60A4D) 600V 70A i prvo pitanje je gdje ih mogu nabaviti, ili cime ih zamjeniti? (4. slika)
Tranzistore ako ne možeš nači imaš ovdje a za ostalo ne znam.

LP Srečko
Samouk

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Alati”