DC Current CLAMP metar - Javni forumi
Urednik: alexa_pg
- branimir
- gx
- Specialty: computers
Re: DC Current CLAMP metar - Javni forumi
Kad sam uzimao u decembru iskoristio sam popust (crni petak) i bio je nekih 29 evra, cena pre toga 49 evra.
Znam da ne znam, a sve što znam naučio sam od nekog.
- spagagz
- gx
- Contact person: Nedeljko
- Specialty: tv-multimedia
Ima jos po staroj cijeni.https://www.asdsffstore.com/advanced_se ... rd=ut210e
Guaranteed delivery in 24 hours!
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
- spagagz
- gx
- Contact person: Nedeljko
Vjerovatno misli do poste.
Danas stigao UNI-T UT210D.
Da te u zdravlju sluzi.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
@alexa_pg Hvala. Za sad sam zadovoljan kako radi.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Ja sam sa 2 komada zadovoljan več nekoliko godina.
Može mu se desiti da senzor u klještima popusti kontakt. Pa ako počne čudno očitavati prvo pogledaj to. Mene je to koštalo drugog primjerka a kasnije (kad sam uhvatio vremena) sam popravio ovog prvog.
Može mu se desiti da senzor u klještima popusti kontakt. Pa ako počne čudno očitavati prvo pogledaj to. Mene je to koštalo drugog primjerka a kasnije (kad sam uhvatio vremena) sam popravio ovog prvog.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- bracans
- bela tehnika
Re: Multimetri, unimeri, instrumenti... RUČNI
Aneng ST192
Privukao me zbog dodatog opsega merenja jednosmernih struja kljestima u opsezima 60 i 600A. Na zalost na oba opsega pravi istu gresku od priblizno 2A i jako je nepouzdan kod merenja jednosmernih struja. Merenje izlazi iz deklarisanog opsega greske pri merenju od +/- 3% koji je i naznacen, kada se meri u opsegu 60A, u ovom slucaju u plusu. Menjane baterije koje ga pogone. Tu cu stati sa merenjem ostalih velicina, posto mi za njih sluze neki drugi instrumenti, inace je bogat opcijama, ali...
Privukao me zbog dodatog opsega merenja jednosmernih struja kljestima u opsezima 60 i 600A. Na zalost na oba opsega pravi istu gresku od priblizno 2A i jako je nepouzdan kod merenja jednosmernih struja. Merenje izlazi iz deklarisanog opsega greske pri merenju od +/- 3% koji je i naznacen, kada se meri u opsegu 60A, u ovom slucaju u plusu. Menjane baterije koje ga pogone. Tu cu stati sa merenjem ostalih velicina, posto mi za njih sluze neki drugi instrumenti, inace je bogat opcijama, ali...
Svastara na Googlu kucati: Moj electro cool blog
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
Imam vise komada aneng multimetara. Po ceni su veoma jeftini. Po tacnoscu merenja veoma veoma precizni. Mnoga merenja 99% ne odstupaju ni gram od merenja flukea.
Ja sam prezadovoljan.
Mozda je tebi zapao los primerak ili je ostecem u toku koriscenja.
Ja sam prezadovoljan.
Mozda je tebi zapao los primerak ili je ostecem u toku koriscenja.
SIMkom
- branimir
- gx
Aneng je trgovačka marka, nije proizvođač.Jedan od dobavljača je i Zotek koji proizvodi precizne instrumente a st192 ne pripada njima.
Generalno merenje klestima nije bas preterano precizno pa ne treba ocekivati neka cuda od toga, meni je tu recimo greska od 5% sasvim prihvatljiva.
Na opsegu 600A ne moze bas precizan da bude ali je na 60 sasvim zadovoljavajuce i sto struja bude veca i preciznost je bolje. Najveci problem je sa malim vrednostima.
Na opsegu 600A ne moze bas precizan da bude ali je na 60 sasvim zadovoljavajuce i sto struja bude veca i preciznost je bolje. Najveci problem je sa malim vrednostima.
- branimir
- gx
Za tako nešto je Unit ut210e , mada i ovaj to lepo radi https://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=27&t=36029
- bracans
- bela tehnika
+/- 3% deklarisana greska, Aneng st192 malo sam bio prestrog zbog iskakanja od 0,2A preko granice greske, sa svojom petostruko manjom cenom od na primer Fluke 325 koji ima gresku 2% ipak ne mogu zameriti. Odradio je ono za sta sam ga kupio, mozda ga prosledim dalje ali mislim da ce stojati jedno vreme u ormaru, da ga malo bolje upoznam, trenutno se zanimam sa Ton generatorom i unimerom CEM La-1014. Za sada me nervira dirka za aktiviranje ton generatora koja se upali u kutiji za alat i istrosi mi bateriju.
Devojcici od osam godina opravio lampice za jelku i dao da se igra sa probe ton generatora, isla po stanu i svuda trazila tonove naizmenicne struje, od ekrana laptopa, mobilnog do prekidaca i utikaca, mozda je malo zainteresovao za elektrotehniku. Ko kaze da tehnika ne moze biti zabavna.
Devojcici od osam godina opravio lampice za jelku i dao da se igra sa probe ton generatora, isla po stanu i svuda trazila tonove naizmenicne struje, od ekrana laptopa, mobilnog do prekidaca i utikaca, mozda je malo zainteresovao za elektrotehniku. Ko kaze da tehnika ne moze biti zabavna.
ut210e imam duze vreme i mogu da kazem da je odličan instrument. Ja sam ga najviše koristio za merenje struje pozadinskog svetla i prezadovoljan sam. Što se tiče preciznosti morate znati da je od velikog značaja kod amper klešta da provodnik bude tačno u centru otvora klešta.branimir je napisao: ↑26 Dec 2023, 11:30Za tako nešto je Unit ut210e , mada i ovaj to lepo radi https://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=27&t=36029
- bracans
- bela tehnika
Vidi se da nisam radio sa kljestima za jednosmernu struju, pritiskom na dugme se mora dovesti na nulu pre svakog merenja, za razliku od kljesta koje mere naizmenicne struje, radi se o principu merenja jednosmernih struja (H. efekat) i kompenzovanju smetnji okoline na merenje jednosmernih struja. Na zalost, kod ovog Anenga ST192 to dugme nije jasno definisano. Rezultat: Aneng vs bracans 1:0
Bice to lepa tema o kojoj cu pisati u svojoj svastari.
Bice to lepa tema o kojoj cu pisati u svojoj svastari.
To je slučaj i kod UNI-T. Po postavljanju preklopnika na željeni opseg, prvo se prebaci na jednosmernu struju, pa onda se prinese provodnik vrhu klešta i stisne dugme za nulu. Tek tada pristupamo merenju.
- KASA1
- Site Admin
Kako imamo temu o strujnim kliještima, postovi vezani uz ista prebačeni ovdje.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 2 Odgovori
- 1477 Pregledano
-
Zadnji post napisao backbiter17
01 Mar 2018, 11:15