Stranica: 1/1.

Fluke Networks PRO 3000

Napisan post: 27 Jan 2016, 20:23
napisao dragos
Da li neko ima iskustva sa ovim uređajem?
slika
Kupio sam tragač parica LA-1013 CEM , međutim kada sam ga isprobao na "ton-generetor" modu , ispitujući višežilni kabal u beznaponskom stanju, na drugom kraju kabla svi vodvi su na "prijemniku davali isti ton istog intenziteta, što naravno nema smisla, jer je tako nemoguće identifikovati traženi vod. Isti taj uređaj sam i vratio, pa sada nameravam naručiti FLUKE Networks PRO 3000, ali nisam siguran kao će se on ponašati, pa ako neko ima iskustva sa istim, da opše kao se ponaša pri pronalaženju vodova.

Re: Fluke Networks PRO 3000

Napisan post: 30 Jan 2016, 19:08
napisao nike
Imam ja i radi kako je god navedeno u njegovom uputstvu!
Uglavnom, u snopu nađeš točno žice koje su u paru, a kasnije nađeš i koja je koja!


Taj višežilni kabel kojeg je tipa? Napiši punu oznaku kabela!

Re: Fluke Networks PRO 3000

Napisan post: 31 Jan 2016, 09:32
napisao dragos
Kabel je bio PGP 5x2.5 , na kojem sam proveravao onaj tragač parica LA-1013 CEM, kojeg sam im i vratio. Smatram da je Fluke Networks PRO 3000 ozbiljniji uređaj od predhodno pomenutog, pa sam odlučio da ga nabavim.
Što se tiče ispitivanja kablova, to bi najčešče bili kablovi tipa PGP, PPR i kablovi tipa PPOO od 7- 60 žila.
Ako si već koristio Fluke Networks PRO 3000, interesuje me kod koje vrste ili tipa kablova ima najveći prodor signala ka drugim susednim žilama u kablu, a kod kojih se može najefikasnije koristiti?

Re: Fluke Networks PRO 3000

Napisan post: 31 Jan 2016, 20:59
napisao nike
Jesi ti gledao video? PItanja su kao da nisi!

Re: Fluke Networks PRO 3000

Napisan post: 31 Jan 2016, 23:02
napisao MbyLegend
Fluke nisam koristio nikada, a ja imam na poslu ovakav:

Kod: Označi sve

http://www.odigledolokomotive.rs/proizvod/tonski-tragac-kablova-pts-100200-tempo/
Koristen je samo na telefonskim i mreznim (LAN) kablovima i zadovoljan sam. Nisam nikada probao na PGP kablovima.

Re: Fluke Networks PRO 3000

Napisan post: 01 Feb 2016, 00:14
napisao nike
Nema veze kakav je kabel! Uvijene parice se prigušuju! Uzmeš neku drugu žicu koja nije u paru i sve se nađe!
Svejedno je koja je vrsta kabela! Oklopljene kabele tražiš tako da je jedan kontakt na oklopu!
Sve piše u uputstvu od Flukea i rečeno je na onom videu u linku!
Nemam namjeru da ikog učim Engleski jezik! :---:
Ko se bavi strukom, odavno je trebao da shvati da je sva literatura za struku pisana na tom jeziku i da se tome i prilagodi! :b:

Re: Fluke Networks PRO 3000

Napisan post: 01 Feb 2016, 01:22
napisao dragos
Ok , hvala ti na opširnom odgovoru, nike .

Re: Fluke Networks PRO 3000

Napisan post: 01 Feb 2016, 01:28
napisao nike
Nadam se da nisi shvatio odgovor kao kritiku, već kao običan savjet! :)