pravio sam semu na paralelni port, i na seriski tj. siprog.ali ni jedno ni drugo ne funkicionira.ako neko ima neku semu obicnog nekog programatora da je ispitana. nesto jednostavno samo da mogu upisat 24c02 24c04 24c08.netreba mi nista bolje niti mi treba nesto profesionalno.znaci nesto naj jednostavnije kao sto je pony.ili ako neko ima semu pony-ja koju je pravio i radi da mi je posalje>> unapred sam zahvalan<< :
problem sa pony programatorom (reseno)
Urednik: alexa_pg
problem sa pony programatorom (reseno)
sve sam napravio ali nece da radi nemoze ni iscitat ni upisat eprom.
pravio sam semu na paralelni port, i na seriski tj. siprog.ali ni jedno ni drugo ne funkicionira.ako neko ima neku semu obicnog nekog programatora da je ispitana. nesto jednostavno samo da mogu upisat 24c02 24c04 24c08.netreba mi nista bolje niti mi treba nesto profesionalno.znaci nesto naj jednostavnije kao sto je pony.ili ako neko ima semu pony-ja koju je pravio i radi da mi je posalje>> unapred sam zahvalan<< :
- Prilog
-
si-prog-v2_2.pdf- (35.69 KiB) Preuzeto 446 puta.
"""""""SRETNO"""""""
NIJE NI TO NECE OPET DA RADI DALI IMA NEKO NEKU DRUGU SEMU.
PONY-PROG I SI-PROG KOD MENE NECE DA RADE MOZDA JA GRESIM JER NISAM JOS SKLAPAO NA PERTINAKS PLOCI NEGO ZICAMA
SPAJAM ELEMENTE NA PLASTICNOJ
PLOČICI.PA CU PROBAT JOS SA STAMPANOM PLOCOM.ALI U SVAKOM SLUCAJU AKO NEKO IMA NEKU SEMU KOJA NIJE KOMPLIKOVANA ZA PRAVIT JER MI NETREBA NISTA PROFESIONALNO VEC SAM REKAO SAMO ZA NEKE OD 24C EPROMA. A OVO JE DRUGA NEUSPESNA SEMA PONY-PROG.
PONY-PROG I SI-PROG KOD MENE NECE DA RADE MOZDA JA GRESIM JER NISAM JOS SKLAPAO NA PERTINAKS PLOCI NEGO ZICAMA
- Prilog
-
- easyI2Cbus.gif (17.69 KiB) Pregledano 3258 puta.
"""""""SRETNO"""""""
- tvmikro
- gx

- Contact person: Vlada
- Phone number: 00381642517307
- Specialty: tv
- Kontakt:
Evo ovde imas semu za pony http://www.lancos.com evo na sajtu imas i ovaj programator download.php?id=5894 ,a evo ti jos jedna varijanta samo za 24c02 nisam probao.
- Prilog
-
st24c02.zip- (35.21 KiB) Preuzeto 261 put.
- chellawy
- gx

- Contact person: SIX
- Specialty: tv
a da se ne patis i gubis vreme i zivce lepo narucis gotov za cirka 10-15 evra
a otplatis ga od jednog aparata tj posla
a otplatis ga od jednog aparata tj posla
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
- nec
- Site Admin

- Phone number: 0038978425778
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
ljudi pa ja imam sklopljen pony sa slike prvog posta i radi OK onda idemo redom:
dajem ti brojeve na vezama sa seriskog kabla(RS232) zenski prikljucak
citash na plastiku sa seriskog kabla(kako si primetio ima sitne brojeve)
vezivanje ide na taj nacin sto ne gledas sliku seriskog prikljucka vec brojeve sa iste slike
znaci br.1 sa slike koji nema konekciju ostaje tako
br.2 isto nema konekciju
br.3 ide na D3,R3 i R4
svi drugi brojevi idu kako je napisano samo moras pratiti brojeve sa plastike(zenskog konektora)RS232 i tako povezivati
znaci broj sa plastike je broj na semi!!!!
razume se da sema sa plocke ne treba da ti bude vezana pogresno na nijednom vezom
onda napravis i adapter za I2C BUS instaliras pony prog podesis COM1(ili druCOM2 ako imas na maticnoj ploci)
kod mene je sve kako sam napisao i sve radi OK pozzz
dajem ti brojeve na vezama sa seriskog kabla(RS232) zenski prikljucak
citash na plastiku sa seriskog kabla(kako si primetio ima sitne brojeve)
vezivanje ide na taj nacin sto ne gledas sliku seriskog prikljucka vec brojeve sa iste slike
znaci br.1 sa slike koji nema konekciju ostaje tako
br.2 isto nema konekciju
br.3 ide na D3,R3 i R4
svi drugi brojevi idu kako je napisano samo moras pratiti brojeve sa plastike(zenskog konektora)RS232 i tako povezivati
znaci broj sa plastike je broj na semi!!!!
razume se da sema sa plocke ne treba da ti bude vezana pogresno na nijednom vezom
onda napravis i adapter za I2C BUS instaliras pony prog podesis COM1(ili druCOM2 ako imas na maticnoj ploci)
kod mene je sve kako sam napisao i sve radi OK pozzz
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- dzafer
- gx

nije ti bar problem ovu plocu pertinaksa izbusenog nabaviti i onda mozes da spajas po zelji i da izvodis veze kako ti odgovaramegawat je napisao: MOZDA JA GRESIM JER NISAM JOS SKLAPAO NA PERTINAKS PLOCI NEGO ZICAMA
samo reci odakle si da te uputimo gdje da trazis
- Prilog
-
[Ekstenzija bmp je deaktivirana i više ne može biti prikazana.]
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
zaboravio sam napisat da sam iz.(tuzle).ovo kolo 74hc257
mislim da kod nas ovde nema gdje da se uzme.ali ja cu probat kod sebe nac u djelovima od racunara.
"""""""SRETNO"""""""
- alexa_pg
- Site Admin

Za Mijanovicev programator ide i njegov softver. U zavisnosti od OS imas za Win98 i za Win XP. I jedan i drugi mozes skinuti free sa http://www.elektronika.cg.yu/zoran/eepr ... rammer.htm...samo mi reci jel za mijanovic programator moze pony softver il ide poseban...
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Samo napred, kolo nije nikakav problem.megawat je napisao:ok skinuo sam i softver a ic ako ne nađem obraticu se tebi DŽALE ako nije problem
.ovaj programator mi se bas sviđa nako na izged a vidicemo kako ce radit nadam se da ce bit dobar
hvala svima
Jos uvek ga ima u prodaji, a i bezobrazno je jeftino!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 20 Odgovori
- 5398 Pregledano
-
Zadnji post napisao dzafer
05 Sep 2011, 12:30
-